Vernisajul expoziției #ContemporaryLifeStyle | 17 septembrie | București

Atoma.ro Vernisajul expoziției #ContemporaryLifeStyle | 17 septembrie | București

Vernisajul expoziției #ContemporaryLifeStyle, pe 17 septembrie, la București

Marţi, pe 17 septembrie, la J’ai Bistrot (Calea Griviţei, nr. 55, Bucureşti), de la ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziției #ContemporaryLifeStyle în cadrul căreia expune artista Andreea Toma, curatoriată de Mihaela Ion, dar și lansarea platformei ATOMA.ro.

#ContemporaryLifeStyle este un proiect – joc de imaginație între generații. Andreea Toma prezintă prin lucrările sale contrastul de multe ori frapant dintre generații și activitățile cotidiene observabile în realitatea românească. Artista surprinde într-o formă ludică, uneori aproape de caricatură, personaje în situații noi sau, mai bine spus, insolite pentru ele – vedem doamne ajunse la vârste venerabile, cu accesorii contemporane, pozând pentru un selfie, și domni în faţa unui laptop.

Acest proiect răspunde la întrebările: “Cum ar fi să nu mai existe prăpastia dintre generații? Printr-un joc de imaginație, bunica și vecinele ei ar rivaliza cu noi pe site-urile de fast dating, în vreme ce bătrânii ar savura un cocktail la un festival?” Publicul este așteptat la vernisajul expoziției #ContemporaryLifeStyle, pentru a intra în lumea personajelor Andreei Toma și pentru a observa cum alege artista să răspundă la aceste întrebări.

Vernisajul expoziției #ContemporaryLifeStyle | 17 septembrie | București

Arhetipurile din #ContemporaryLifeStyle vor testa toleranța privitorilor, se vor juca cu viziunea despre cum ar trebui să se comporte un bunic sau o bunică actuală cu tehnologia contemporană, mereu în schimbare. #ContemporaryLifeStyle schimbă atitudini, propune noi concepte, transpune posibile realități.

Prin acest proiect, la care lucrează de peste 1 an, Andreea Toma trage un semnal de alarmă asupra faptului că evoluăm rapid, fără a mai discerne între lucrurile folositoare, sau pe care le considerăm  folositoare, și lucrurile inutile, între nevoile reale și dependențele induse. Nu avem nici timpul, nici răbdarea să reflectăm la noi, pentru că suntem acaparați de soluții înainte chiar să conștientizăm clar problema.

Mihaela Ion adaugă: “Andreea Toma prin toate proiectele sale vizuale a încercat și a reușit să transpună teme contemporane, jucându-se cu conceptele de esență versus aparență, realitate versus realitate posibilă. Personajele sale, și mai ales cele din cadrul expoziției #ContemporaryLifeStyle, sunt fragmente din banalitatea noastră, cărora li se adaugă o tușă bruscă și constantă de NOU. Poate fi un nou tehnologic, cum sunt toate device-urile pe care le folosesc personajale sale, sau noul situațiilor –  o doamnă mereu cu broboadă pe cap, fustă lungă, bluză cu mânecă lungă și vestă comandând la fastfood sau venind la un festival.”

Expoziția vine și cu lansarea brandului ATOMA.ro, tricouri pictate de Andreea Toma cu personajele din proiectul #ContemporaryLifeStyle. Fiecare tricou este unicat, pictat manual de către artistă și este disponibil exclusiv pe bază de comandă. Artista alege ca lucrările sale să fie accesibile publicului, prin tricourile în serie limitată din cadrul brandului ATOMA.ro

Intrarea în cadrul vernisajului este gratuită.

Mihaela Ion este manager cultural și curator cu o experiență de peste 13 ani în domeniul industriilor creative și culturale internaționale. A activat în diferite galerii de artă din București, iar din 2016 și-a început activitatea curatorială. Alături de o echipă multidisciplinară a co-fondat, în 2010, Revista Atelierul unul dintre cele mai proeminente și longevive proiecte active atât online, cât și offline dedicate promovării industriilor creative și culturale.

Andreea Toma este artist vizual și grafician, absolventă a Universității Naționale de Arte din București. A avut mai multe participări la expoziții personale și de grup, evenimente de artă și festivaluri și este membru fondator al galeriei Celula de Artă, un spațiu neconvențional de expunere și promovare a artei contemporane.

Leave a reply (we review all comments)