Skip to content
curs de dictie

Curs de Dicție şi vorbire

Cursul de Dicție şi vorbire la Fundația Calea Victoriei

O voce clară și puternică este primul lucru de care ai nevoie când vrei să-ți faci ideile înțelese. Vino în perioada 2-6 august la Cursul de Dicție şi vorbire, la Fundația Calea Victoriei, să-ți lucrezi vocea în compania a doi actori profesioniști: Irina Ungureanu și Ionuț Kivu.

Cuvântul este semnătura minții şi a sufletului nostru. Cuvântul poate să ne fie prieten sau duşman, el declanşează controlul nostru interior. Trebuie doar să ştim să îl stăpânim.

La cursul de dicție conştientizezi propriul tip de vorbire, descoperi și înveți să-ți corectezi eventualele defecte de pronunție: precipitarea, „înghițirea” finalurilor de cuvinte, vorbirea „moale” şi nearticulată corespunzător, consoanele sau vocalele pronunţate incorect: rârâit, sâsâit, moldovenisme, ardelenisme.

Faci exerciții de control al respirației, ca să nu te lase vocea chiar atunci când ai ceva important de transmis, înveți să-ți stăpânești emoțiile și timiditatea. Vei articula mai clar cuvintele, iar vocea ta va suna mai tare și mai clar, fără să o forțezi. Cum? Prin exerciții specifice, pe care le vei lucra alături de lector și colegii de grupă, dar și individual, acasă.

Vor fi jocuri şi exerciţii de grup, pentru libertate vocală, ritm, energizare şi volubilitate, exerciţii de intensitate, ritm şi variaţii de registru vocal, de coordonare şi corelare a vorbirii cu o mişcare complexă.

La final, vei putea rosti cu ușurință, clar și expresiv un text pe efort fizic.

Dacă vrei să vii, înscrie-te pe contact@victoriei.ro. Cursul de dicție începe luni, 2 septembrie, ora 19.00 și are 5 întâlniri cu frecvență zilnică, toate la sediul Fundației Calea Victoriei: str. C. A. Rosetti 47, et. 1. Detalii găsești pe www.victoriei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version