Şcoala de vară de Jurnalism: Cum se scrie o știre? (29 iulie – 2 august)

Suntem zilnic expuşi la o mulţime de informaţii, pe toate canalele media şi pe platformele de socializare. Să înţelegi ce e o ştire şi care sunt elementele ei autentice a devenit o aptitudine esenţială, așa că hai să-ți exersezi „simțul știrii” la Școala de vară de Jurnalism, susținută de Julia Nagy, în perioada 29 iulie – 2 august, la Fundația Calea Victoriei.

Breaking news-ul te asaltează din toate device-urile conectate la cablu sau internet. La atelier descompui ştirile ca într-un laborator, la microscop. Împreună cu lectorul le observi, le reconstruiești şi le dezbați.

Vei descoperi ce transformă o informaţie în ştire: de la identificarea subiectului, la documentare, verificare, relatare şi follow-up. Exersezi scrierea jurnalistică, compui story-uri pornind de la fapte şi explorezi puterea detaliilor. Înveți să identifici fake news-ul şi diverse tehnici de manipulare folosite de unele site-uri.

Uite ce vei face la cele cinci întâlniri ale cursului de jurnalism:

1. Principii generale. Drumul ştirii: de la informaţie la relatare. Cum identifici şi documentezi o ştire. Capcane şi piedici.

2. Cum construiești conţinutul. Cum folosești arcul narativ în ştiri. Tehnici de scriere.

3. Unghiuri de abordare. Puterea cuvântului. Detaliile care fac diferenţa.

4. Relaţionarea cu publicul. Cum construieşti conţinut în funcţie de public. Importanţa follow-up-ului.

5. Fake news şi tehnici de manipulare. Cum verifici informaţiile.

Julia Nagy are 18 ani de experiență în media, este jurnalist Europa Fm și este prezentator şi realizator al emisiunii de tech 24IT.

Cele cinci întâlniri au loc zilnic, din 29 iulie până pe 2 august, de la 19.00, la sediul fundației: pe strada C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1. Taxa de participare este de 350 de lei, te poți înscrie pe contact@victoriei.ro.

Leave a reply (we review all comments)