Poveştile copilăriei te pot ajuta să ai o viaţă mai bună – Atelier neconvenţional de dezvoltare personală

Basmele auzite în copilărie încă îți influențează deciziile și modul de a gândi. Știai? Află cum te pot ajuta acum, ca adult, să ai o viaţă mai armonioasa şi mai împlinită, la cursul Povestile ca metafore ale dezvoltarii de sine, organizat de Fundația Calea Victoriei în perioada 22-25 iulie, de la 19.00.

Poveştile reuşesc să tămăduiască acolo unde raţiunea reuşeşte să vatăme. Tehnica fabulaţiei, despre care vom discuta la curs, poate fi utilizată ca metodă de stimulare a autovindecării, de aprofundare a conştiinţei de sine şi de dezvoltare a creativităţii. Este vorba de o metodă utilizabilă de oricine, pe cont propriu, fără vreo contraindicaţie, destinată menţinerii părţii creative a minţii noastre, una care tinde să se atrofieze dacă e neglijată în favoarea exerciţiului tiranic şi exclusivist al raţiunii.

Pe lângă sensul lor vindecător, regenerator, relaxant, transformator etc. poveştile mai au şi darul de a atinge cu magia lor sufletele celor prezenţi, purtându-le către un tărâm fascinant la capătul căruia avem mai presus de toate surpriza de a ne trezi faţă în faţă cu noi înşine, cei de dincolo de măşti, de frici, de convenienţe sau cenzuri.

Ghid pe urmele poveştilor vindecătoare ne va fi Monica Găitănaru, psihoterapeut şi analist jungian.

Cursul va parcurge următoarele etape:

1. Introducere. Regalitatea diurnă a conştiinţei şi simbolurile giuvaierului din măr.

2. Arhetipul umbrei şi maimuţa din sala tronului. Roluri şi farse ale tricksterului. Stihiile trecutului şi enigmele salvatoare. Călătoria iniţiatică spre inconştient.

3. Alchimia cunoaşterii de sine, procesul de individuaţie şi darurile zeului. Simbolistica mandalei.

4. Chipurile eu-lui şi povestea vindecătoare. Simboluri şi metafore din poveşti ca suport pentru viaţa cotidiană.

Cele patru întâlniri de curs au frecvență zilnică, de luni 22 până joi 25 iulie, încep la ora 19.00 și se desfășoară la sediul fundației, pe strada C. A. Rosetti nr. 47, et. 1. Te poţi înscrie la curs pe adresa contact@victoriei.ro, taxa de participare este de 240 de lei.

Leave a reply (we review all comments)