Povești și case boierești din Bucureștiul de altădată

Cât de mult prețuiești istoria orașului tău? Descoperă povești mai puțin știute și case de patrimoniu spectaculoase, dar nu foarte cunoscute publicului larg, la cursul Case boierești din București. Timp de trei seri de vară, de luni 15 până miercuri 17 iulie, de la 19.00, istoricul Anita Sterea îți vorbește despre clădirile de patrimoniu ale Bucureștiului, la Fundația Calea Victoriei.

Casa Vernescu, Casa Melik, Casa Aman sunt clădiri ce se bucură de o mare mediatizare şi conservare mai ales din cauza instituţiilor pe care le găzduiesc. Dar ce știi, să zicem, despre Casa Arion, Librecht, Mincu sau Chrissoveloni, case foarte bine conservate, însă prea puţin cunoscute de publicul larg?

Toate aceste case boiereşti au fost la timpul lor pline de fast şi somptuozitate, iar unele dintre ele păstrează chiar și acum atmosfera perioadei în care au fost ridicate. La curs afli poveştile lor și ale familiilor boierești care le-au locuit: Brătianu, Vernescu, Titulescu, Monteoru, Mincu, Dissescu, Cesianu.

Ai fost vreodată curios să știi mai multe despre spațiul spectaculos în care funcționează librăria Cărturești din centrul vechi, Muzeul Theodor Pallady sau Observatorul Astronomic? Cursul acesta îți oferă tocmai prilejul pe care-l așteptai – sunt multe de povestit despre Casa Chrissoveloni, Casa Melik – cea mai veche din București – sau casa Amiralului Vasile Urseanu, de exemplu.

Toate cele trei întâlniri de curs au loc la sediul Fundației Calea Victoriei, într-o zonă elegantă și veche a orașului, aproape de Grădina Icoanei. Adresa este str. C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1. Taxa de participare la curs este de 180 de lei, iar înscrierea o poți face pe adresa contact@victoriei.ro.

Leave a reply (we review all comments)