Școală de vară de Jurnalism pentru adolescenți (8-12 iulie)

Școală de vară de Jurnalism pentru adolescenți (8-12 iulie)

Cum știi dacă vrei să te faci jurnalist și care sunt pașii de făcut dacă vrei să ajungi acolo? Afli de la cineva care deja lucrează de mulți ani în domeniu, la Școala de vară de Jurnalism pentru adolescenți organizată de Fundația Calea Victoriei în perioada 8-12 iulie, zilnic, de la 16.30 la 18.00.

Jurnalista Julia Nagy, lectorul atelierului, îți arată cum identifici sau generezi subiecte interesante pentru ceilalți, cum construiești un story și cum îl livrezi ca să fie atractiv pentru publicul tău. Înveți să selectezi și să verifici informația – ce e important pentru ceilalţi şi ce nu. Îți dezvolți creativitatea căutând unghiuri de abordare diferite.

La final vei ști să apreciezi puterea unui cuvânt, să creezi povești din Imagini și să înțelegi impactul Sunetului, ca să-l folosești cât mai bine în materialele tale. Vei face și exerciții, ca să te obișnuiești cu rolul de povestitor și poate chiar să descoperi dacă ți s-ar potrivi o carieră de jurnalist.

Fiecare atelier se va încheia cu o temă care va ghida participantul spre story-ul pe care-l va scrie/realiza la finalul cursului.

  1. Scurtă istorie a storytelling-ului. Ce este un news story? How to? – Cum începi un story? Legătura dintre ascultător și povestitor.
  2. Cum construim un story: procesul de la I(dee) la T(ext). Cum extragem subiectul: observi, documentezi, alegi. Tehnici de storytelling.
  3. Cum construim conținutul. Cum funcționează arcul narativ. Rolul Detaliilor. Cum conturăm personajele.
  4. De la scris la imagine și sunet. Cum construiești story-uri în funcție de formatul de difuzare.
  5. Follow-up. Cum continuă povestea? Cum se transformă un detaliu într-o nouă poveste. Discuţii pe exerciții practice realizate de participanți.

Taxa de participare este de 350 de lei, înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro. Școala de vară de Jurnalism pentru adolescenți are loc la sediul fundației: str. C. A. Rosetti, nr. 47, et. 1, București.

Leave a reply (we review all comments)