Academia de dans și performance CNDB – Audiție Iași

Academia_de_dans

 

Academia de dans și performanță CNDB

Centrul Național al Dansului București lansează în toamna anului 2019 Academia de dans și performanță CNDB, singurul program intensiv de formare dedicat tinerilor dansatori și performeri din România. Pentru prima dată, tinerii care vor să urmeze o carieră profesională în sfera dansului contemporan vor putea beneficia de o pregătire intensivă de durată, cu profesori şi coregrafi români și internaționali.

În anul academic 2019-2020, un număr de 15 tineri cu potențial de performanță în dans contemporan, proaspeți absolvenți ai liceelor de coregrafie și nu numai, din București și din țară, sunt invitați să parcurgă în două semestre un proces de învățare și mentorat alături de coregrafi și pedagogi cu experiență. Prin implicarea studenților în 11 producții coregrafice ale anului 2020, programul are vocația de a integra tinerii artiști dansatori și performeri români în circuitul profesional de înalt nivel.

Academia de dans și performance CNDB va începe pe 1 octombrie 2019, activitatea de formare desfășurându-se zilnic, de luni până vineri, pe tot parcursul anului școlar 2019-2020. 

Programul va include cursuri și ateliere de dans, cercetare și studiu individual, precum și sesiuni de evaluare și feedback. De-a lungul celui de-al doilea semestru, tinerii dansatori vor participa în creații artistice de dans contemporan. 

Sub îndrumarea celor mai buni coregrafi ai scenei actuale, studenții vor fi implicați în producții coregrafice de grup, solo-uri și lucrări care își propun transmiterea repertoriului de dans contemporan românesc. În finalul programului, toate producțiile realizate vor fi difuzate pe scene ale teatrelor și centrelor artistice din România.

Curricula ACADEMIEI

Curricula ACADEMIEI a fost atent elaborată plecând de la profilul dansatorului contemporan, în conexiune cu practilcile și esteticile curente ale artelor performative. În procesul de formare, experiența participării la crearea și prezentarea unui spectacol este o dimensiune fundamentală a programului.
Academia de dans și performance CNDB se concentrează asupra dimensiunilor de dezvoltare a abilităților de dans și mișcare, precum și de înțelegere și aprofundare a contextului artistic. Toate cursurile și atelierele vor oferi o investigație profundă în fundamentele somatice și tehnicile dansului contemporan, vor crea cadrul mental pentru improvizație coregrafică și vor oferi instrumente pentru cercetare și creație. Programei i se adaugă ore de yoga, biomecanică/ kinetică, canto și nutriție.

Cursurile vor fi susținute atât de coregrafi și pedagogi români și pedagogi români, cât și profesori internaționali, nume cu rezonanță pe scena dansului contemporan: Jan Burkhardt, Carmen Cotofana, Madalina Dan, Alexandra Mihaela Dancs, Simona Deaconescu, Valentina De Piante Niculae, Andreea Duță, Anna Grip, Cosmin Manolescu, Mihai Mihalcea (Farid Fairuz), Gisela Müller, Negru Virginia, Andreea Novac, Vava Stefanescu, Sigal Zouk, Noa Zuk.

ÎNSCRIERI

Formularul de înscriere pentru audiții in program se găsești aici: 

https://forms.gle/6Cf81jFqCLowQYeS7

DEADLINE: 19 IUNIE

Participanții vor fi selectați în urma unor audiții desfășurate în București și în alte orașe din țară. În cadrul procesului de selecție, avem în vedere abilitățile tehnice în dans și mișcare, creativitatea, deschiderea emoțională și intelectuală, originalitatea, capacitatea de a coopera, curiozitatea și interesul pentru dansul contemporan.

PROGRAM AUDIȚII

Joi, 27 iunie, ora 11:00, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul”

. Detalii și înscrieri pe
 www.cndb.ro/academia-de-dans

TAXE

Taxa pentru participarea în program este de 2000 lei, care sunt plătiți în 2 tranșe de 1000 lei (la confirmarea locului în program, în urma selecției și în ianuarie 2020). Pentru a veni în sprijinul studenților care nu locuiesc în capitală, CNDB va asigura jumătate din plata chiriei în București (într-un cămin privat).

Pentru mai multe întrebări legate de program: Ana Papadima, consilier artistic CNDB, educație artistică & formare cursuri@cndb.ro 
 ☎ 0729902506

 

Cu sprijinul Goethe-Institut Bucuresti
Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

1 thought on “Academia de dans și performance CNDB – Audiție Iași”

  1. Pingback: Too Good Not To Show It / dans contemporan • feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)