feeder sound LIVE with Vlad Arapasu (dj set) & John Dot S (live painting) buy the Un-hidden Street Art in Romania book feeder sound LIVE with Kozo (dj set) & Irlo (live painting) feeder sound upcoming past releases feeder sound LIVE with MISS I (dj set) & PASR (live painting) The feeder.ro/shop offers a unique selection of works and products created by local artists
BTLT CAPITOL @ Romanian Design Week & Cartierul Creativ

BTLT CAPITOL @ Romanian Design Week & Creative Quarter Design Festival

În luna mai, proiectul CAPITOL a fost prezentat în două evenimente care sărbătoresc inovația și efervescența creativă contemporană – cea de-a șaptea ediție a Romanian Design Week și Creative Quarter Design Festival, primul mare festival al Cartierului Creativ.

Bookletul Cinema / Teatrul de vară CAPITOL #03 a fost selectat în categoria Graphic Design a expoziției centrale a RDW, care a reprezentat, ca în fiecare an, o excelentă oportunitate de networking și schimb de idei între artiști, ilustratori, designeri, makers, meșteșugari și alți creativi activi în domeniile conexe. Am discutat cu Andrei Borțun, CEO The Institute, și cu designeri locali și ne-am bucurat că atmosfera devine din ce în ce mai familiară, cu fiecare ediție, și pentru vizitatori. Dintre cei cu care ne-am intersectat în clădirea BCR din Piața Universității, gazda evenimentului, am avut plăcuta surpriză să întâlnim cunoscători și susținători ai campaniei CAPITOL. De asemenea, participanții au răsfoit bookletul pentru a afla mai multe despre ansamblul monumentelor, un rezumat al studiilor istorice și o recapitulare a activităților și evenimentelor care, în ultimii 10 ani, urmăresc să reactiveze memoria colectivă și să reintegreze CAPITOL în circuitul public.

Reamintim că expoziția RDW a fost și una dintre opririle principale în tururile de street art Un-hidden Bucharest incluse în programul Creative Quarter Design Festival (despre primul tur v-am povestit aici). În plus, bookletul este disponibil în magazinul online pentru a-l adăuga în colecția personală și poate fi parcurs, totodată, în varianta digitală, aici.

Made in Creative Quarter este una dintre expozițiile din care a făcut parte proiectul CAPITOL și care au marcat deschiderea Creative Quarter Design Festival la Palatul Universul, clădire emblematică a Cartierului. A fost lansată astfel invitația de a explora străzile Cartierului Creativ, de a descoperi poveștile designerilor, arhitecților, artiștilor și creativilor care locuiesc sau își au atelierele în acest spațiu, dar și modul în care au luat naștere cele mai hip businessuri și spații din capitală.

Expoziția a fost pentru prima dată prezentată în cadrul Madrid Design Festival 2019, la inițiativa The Institute și ICR – Institutul Cultural Român, și a transpus imaginea unui București vibrant, creativ, ancorat în prezent, unde spiritul antreprenorial este tot mai puternic reprezentat. Cu această ocazie, campania de awareness CAPITOL și harta Un-hidden Bucharest au ajuns să fie cunoscute publicului internațional la renumitul festival din capitala Spaniei, despre care puteți citi mai multe aici.

____

Situat în centrul orașului București, ansamblul de monumente istorice Cinema CAPITOL (B-II-m-B-18683) și Teatrul de vară CAPITOL (B-II-m-B-19202) ocupă parcela dintre Bd. Elisabeta 36 și Str. Constantin Mille 13.

În 2017-2018, Save or Cancel a propus o campanie de conștientizare și sensibilizare față de patrimoniul cultural național, cu aplicație pe Cinema / Teatrul de vară Capitol, relevând potențialul economic, social și educațional al tuturor spațiilor culturale abandonate din România, prin implicarea artiștilor și comunității locale în cadrul unor proiecte trans-sectoriale, multidisciplinare, colaborative.

Citiți mai multe despre istoricul CAPITOL și planuri viitoare. Detalii și noutăți despre proiect pot fi urmărite aici.

Proiectul cultural este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

Text de Emilia Cazan

Foto  © feeder.roPetre Ghiocel (VJ VLC)
Been there liked that feeder reviews icon

2 Comments
  1. […] designului grafic românesc printr-o selecție de proiecte expuse în mai anul acesta la Romanian Design Week. Vor putea fi admirate lucrări semnate de Artemisa Pascu (The Unbreakable), Bianca Dumitrașcu […]

  2. […] designului grafic românesc printr-o selecție de proiecte expuse în mai anul acesta la Romanian Design Week. Vor putea fi admirate lucrări semnate de Artemisa Pascu (The Unbreakable), Bianca Dumitrașcu […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2020 feeder.ro, powered by Save or Cancel

Feeder (Bucureşti)

ISSN 2734 – 5637 ISSN-L 2734 - 5637

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account