BTLT: Tur ghidat Un-hidden Bucharest @ Creative Quarter Design Festival (I)

BTLT: Tur ghidat Un-hidden Bucharest @ Creative Quarter Design Festival (I)

Sâmbătă, 18 mai, a avut loc primul tur de street art Un-hidden Bucharest ca parte a Creative Quarter Design Festival, inițiat de Cartierul Creativ și desfășurat în perioada 18-26 mai.

Turul, dezvoltat în cadrul Un-hidden Bucharest II, ediția 2018, a fost ghidat de Open Doors – Travel Outside the Box și a prezentat participanților cele mai recente intervenții creative în spațiul public, precum și povestea locurilor uitate de timp, însă care pot fi reintroduse în circuitul urban și cultural prin artă și implicare civică, precum Cinema / Teatrul de vară CAPITOL, care a fost și punctul de pornire al plimbărilor prin Cartierul Creativ.

Pe parcursul traseului, ne-am oprit să admirăm intervențiile semnate de Pisica Pătrată la CAPITOL și în Spațiul M60, mai multe lucrări sculpturale instalate pe străzile orașului în 2018 de artistul britanic J.Ace (descoperiți aici noile fețe „ascunse” în București în vizita sa din primăvara acestui an), muralul realizat de artistul portughez AKACORLEONE la Palatul Universul, în cadrul evenimentului Visual Playground 2019, proiectul de amploare „Un-hidden” de KSELEQOQYNQYSHY (Casele cu Ochi Închiși) și muralul lui iZZY iZVNE la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Am continuat cu desenul „Smile” de Livi Po care completează atmosfera faină de la Dizainăr și un popas la Sala Omnia, care găzduiește lucrări de John Dot S și Skinny Bunny. Totodată, pe drum ne-am „întâlnit” și cu intervenții diverse ale artiștilor locali.

Am vizitat și expoziția centrală a Romanian Design Week, în clădirea BCR din Piața Universității. Anul acesta, în secțiunea Multidisciplinar, am fost prezenți cu proiectul Un-hidden Bucharest, cu harta, detalii și materiale despre ediția 2018, precum și lucrări de Pisica Pătrată, Maria Bălan, John Dot S și KSELEQOQYNQYSHY. De asemenea, la secțiunea Graphic Design, am discutat împreună despre cuprinsul bookletului Cinema / Teatrul de vară CAPITOL #03.

Dacă v-a plăcut turul la fel de mult cât ne-a bucurat pe noi să împărtășim cu voi arta și poveștile capitalei, dați-ne de veste la info@saveorcancel.tv pentru a relua turul începând de luna viitoare. Iar dacă vreți să scrieți impresii despre tururi, așteptăm mesajele voastre în secțiunea de comentarii de mai jos.

____

Un-hidden Bucharest este un program de regenerare urbană conceput ca o serie de intervenții artistice în spațiul public care au ca scop umanizarea orașului București și promovarea cunoașterii și explorării acestuia prin artă.

Harta proiectului poate fi accesată online aici:

Aici lista locurilor unde puteți găsi harta Un-hidden Bucharest.

____

Proiectul de street art Un-hidden Bucharest este organizat de Save or Cancel, prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Organizator: echipa Save or Cancel, compusă din Cristina Popa (random) – designer social, editor și manager cultural, și Andrei Racovițan (ubic) – arhitect, editor și manager cultural, alături de public, artiști, colaboratori și parteneri.
Partenerii proiectului: CNDB,  Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Zeppelin, IQads, Igloo, România Pozitivă, IQool

Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

Vizitează pagina proiectului Un-hidden Bucharest pentru a fi la curent cu noile activități programate.

Un-hidden Bucharest
Text de Emilia Cazan

Foto  © feeder.roPetre Ghiocel (VJ VLC)
Been there liked that feeder reviews icon

16 thoughts on “BTLT: Tur ghidat Un-hidden Bucharest @ Creative Quarter Design Festival (I)”

  1. Pingback: Education discount for the Un-hidden Street Art in Romania book & more • feeder.ro

  2. Pingback: Buy the Un-hidden Street Art in Romania BOOK with a 20% discount • feeder.ro

  3. Pingback: BTLT CAPITOL @ Romanian Design Week & Creative Quarter Design Festival – Capitol

  4. Pingback: 📽 Un-hidden street art in Bucharest (new video)... Feeder.ro •

  5. Pingback: Watch a new video recorded during Un-hidden Romania street art project •

  6. Pingback: Here you can find a few recommendations and things to do on feeder.ro •

  7. Pingback: LIST: 12 places where you can buy or browse the Un-hidden Street Art in Romania book

  8. Pingback: [Updated winner] GIVEAWAY: would you like to participate in a survey for a chance to win the Un-hidden Street Art in Romania book?

  9. Pingback: Romanian Design Week dă startul înscrierilor pentru evenimente conexe

  10. Pingback: The Un-hidden Street Art in Romania Book is now available in the feeder.ro/shop - Save or Cancel

  11. Pingback: The Un-hidden Street Art in Romania BOOK is now available in the feeder.ro/shop

  12. Pingback: J. Ace x Mini Raid @ Pasajul Englez Calea Victoriei • Feeder.ro

  13. Pingback: Un-hidden street art in Romania BOOK (preview)

  14. Pingback: 
Discover the new art toys collection hand-painted by Pisica Patrata x Un-hidden Romania (en) • Feeder.ro

  15. Pingback: Un-hidden Street Art in Romania - about the future book and an Open Call for Street Art Photography

  16. Pingback: Noi pisici urbane de la Pisica Pătrată x Un-hidden Romania • Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)