Noaptea Muzeelor 2019 la Casa Sfatului Brașov

Noaptea Muzeelor 2019 la Casa Sfatului Brașov

Sâmbătă, 18 mai, între orele 17:00 și 00:00, Muzeul Județean de Istorie Brașov vă invită la Casa Sfatului, la o nouă ediție a Nopții Muzeelor.

PROGRAM:

o Expoziția ,,România 100 în benzi desenate” a Salonului BD Brașov 2018, desemnată ,,Proiectul Cultural al anului 2018” la Brașov, acordat de către Consorțiul Cultural Corona.
Pentru prima oară de la închiderea salonului BD desfășurat în toamna anului trecut la Olimpia, puteți (re)vedea expoziția: 71 de panouri cu lucrări semnate de artiști români de bandă desenată și 20 de subiecte alese din istoria României ultimului secol. Veți avea ocazia să stați de vorbă cu câțiva dintre artiștii implicați în proiect: Octav Ungureanu, Xenia Pamfil, Alexandra Gold, Felix Crișan.

o De la ora 18:00: Prezentarea cărții ,,Puiu Manu. O monografie”, cu participarea autorului, istoricul de benzi desenate Dodo Niță, și a maestrului Puiu Manu.

o Expoziția ,,Made in CZ / Found in RO

o Expoziția ,,Brașov 1987”, care cuprinde obiecte personale ale participanților la revolta din 15 noiembrie 1987, piese aduse de la Penitenciarul Jilava, tehnică operativă folosită de Securitatea Română, obiecte de viață cotidiană din perioada anilor ’80, filme din arhiva TVR, imagini din arhiva AGERPRES, exemplare din presa internațională etc.

o Expoziția outdoor ,,60 de ani de transport electric la Brașov (1959 – 2019)”

o Expoziția ,,Cerbul de Aur 50 de ani”, care prezintă istoria festivalului prin imagini video, fotografii de arhivă şi numeroase obiecte de colecție: documente, aparatură TV etc.

o Expoziția ,,Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”, ce cuprinde trei module care au pus în valoare trei obiecte de design și un modul de prezentare a pieselor de patrimoniu de la Muzeul Național Peleș, Muzeul Național Cotroceni și Muzeul Național Bran, respectiv piese de mobilier care au fost desenate sau comandate de Regina Maria. Conceptul expoziției aparține lui Nicolae Pepene, iar designul a fost realizat de RIZI.

o ,,Vas de provizii” – Premiul de Excelență în restaurare la categoria ,,Ceramică” acordat în 2018 Claudiei Moței la Salonul național de restaurare de la Craiova.

o Reconstituire istorică cu Enar von Kronstadt și colegii săi, în fața Casei Sfatului.

o Tombolă cu premii
Muzeul Județean de Istorie Brașov oferă următoarele premii pentru oaspeții săi:
– 5 cărți ,,Puiu Manu. O monografie” cu autograful maestrului Puiu Manu și cel al istoricului Dodo Niță;
– 20 de albume ,,Brașov 100. O istorie în imagini (1918 – 2018)” cu autograful autorului, istoricul Nicolae Pepene;
– 10 cataloage ale expoziției ,,Made in CZ / Found in RO”;
– 50 de plachete aniversare ,,15 Noiembrie 1987” și 50 de cărți de bandă desenată „Brașov 15 noiembrie 1987 – doi ani prea devreme” (autor Mihai Grăjdeanu, editor Muzeul Județean de Istorie Brașov, 2017).
Câștigătorii vor fi desemnați pe baza seriilor biletelor de intrare gratuite extrase de invitații muzeului la sfârșitul evenimentului. Seriile câștigătoare vor fi postate pe pagina de Facebook și website-ul muzeului. Premiile vor fi ridicate de la punctul de vânzare a biletelor din Casa Sfatului, pe baza biletului de intrare cu seria câștigătoare.

Accesul este liber.

Informații suplimentare sunt disponibile în evenimentul de Facebook.

Leave a reply (we review all comments)