BTLT: Spotlight Festival 2019

BTLT: Spotlight Festival

BTLT: Spotlight Festival 2019

Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight a ajuns la a V-a ediție. Anul acesta a avut loc în perioada 18-21 aprilie și  este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB.

SPOTLIGHT a deschis Sezonul România-Franța 2019. Colaborarea dintre cele două țări s-a concretizat prin numirea directorului și producătorului Fête des Lumières – Lyon, Jean-François Zurawik, ca director artistic al ediției din 2019. Acesta a dat o mare importanță armoniei dintre lucrările de artă și locul unde au fost amplasate de-a lungul Căii Victoriei.

Anul acesta tema festivalului este Europe Lights, iar lucrările artiștilor români dar și străini îmbină arta cu tehnicile inovatoare pentru a exprima valorile europene. În piața “George Enescu” a avut loc un concert al celebrului DJ francez Bob Sinclar. Warm-up-ul a fost realizat de DJ ANDI, de la ora 20:30.

Pentru a putea naviga mai usor între atracțiile festivalului am putut folosi o aplicație de smartphone sau un booklet care conținea harta evenimentului.

Pentru câteva zile datorită festivalului Spotlight,  Calea Victoriei a fost eliberată de poluarea generată de traficul auto, devenind o stradă pietonală. Dintre lucrările expuse am fost impresionați de instalațiile de arta microCOSMOS realizat de Ygreq Interactive (RO), Abstract de Collectif Coin (FR), INTRUDE, Parer Studio (AU), dar și de proiecțiile de video-mapping realizate de Mindscape Studio (RO) pe Palatul CEC.

Timp de câteva ore am parcurs traseul propus pe Calea Victoriei și am realizat câteva fotografii și un clip video cu instalațiile expuse în cadrul acestui eveniment cultural.

Foto, video: © feeder.ro – Petre Ghiocel (VJ VLC)

Been there liked that feeder reviews icon

Leave a reply (we review all comments)