Raw Matter - Lost.Optics @ Centrul Artelor Vizuale Multimedia

Last updated on April 26th, 2019 at 08:52 pm

Reading time: 4 minutes

BTLT: Raw Matter – Lost.Optics @ Centrul Artelor Vizuale Multimedia

Lost.Optics (n.1986) este un artist român a cărui stil poate fi descris ca post graffiti, futuristic și cu influențe din lumea digitală. Lucările sale au fost expuse în numeroase galerii dar și prin diferite orașe din România (inclusiv în București) pe stradă, sub formă de pictură murală.

Raw matter – Lost.Optics este noua sa expoziție la Centrul Artelor Vizuale Multimedia. Vernisajul a avut loc pe 18 Aprilie, iar expoziția poate fi vizitată până pe data de 22 Mai. Centrul Artelor Vizuale Multimedia se află în centrul Bucureștiului, la câțiva pași distanță de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.

În lucrările expuse în galerie, Lost.Optics explorează suprafețele plane și confruntă spectatorul cu absența iluzionismului, ca metodă de traducere a lumii fizice. “Toată arta este o minciună”, într-adevăr, totuși, minciunile create de Lost.Opticii transmit adevărul materiei.

Fiecare lucrare își incepe existența ca o simulare pe computer, alcătuită din 0 și 1, din impulsuri electrice. Artistul petrece ore întregi în studio reconstruind în lumea reală cu ajutorul vopselei imaginea digitală. Datorită preciziei în lucru, a contrastelor și nuanțelor folosite de artist, picturile sale au un aspect tipărit, care transmit un sentiment de reproductibilitate infinită. Elementele de bază folosite de artist sunt formele geometrice bine definite, aproape computerizate și culorile vibrante, caustice.

Spațiul galeriei Centrul Artelor Vizuale Multimedia a fost transformat de Lost.Optics într-o lentilă prin care privitorul poate ajunge mental într-o dimensiune unde formele, culorile și materia dictează legile realității.

Foto: © feeder.ro – Petre Ghiocel (VJ VLC)

Been there liked that feeder reviews icon

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2019 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email and we'll get back to you, asap. Thank you! ⭐️

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account