Noi intervenții stradale de J.Ace în București: Un tribut adus orașului și artiștilor locali

J.Ace - intervenții noi București

[read in EN]

 

În interviul recent parte din seria Un-hidden Bucharest, artistul britanic J.Ace, creatorul de intervenții sculpturale pe străzile orașelor din toată lumea în cadrul proiectului „small faces in great places” [fețe mici în locuri mărețe], ne-a povestit că, în timpul plimbărilor anterioare prin capitală, i-au atras atenția personajul lui AeuL și cel imaginat de Raid, „amuzant, ca o mână, cu brațele și picioarele în formă de degete cu unghii”.

A transformat ceea ce în viziunea sa reprezintă „embleme ale orașului“ în mici sculpturi, instalându-le pe străzi ca omagiu pentru București și artiștii locali care îmbogățesc spațiul public cu energia lor creativă, cu mesaje care ne deschid mintea și personaje recurente ce ne provoacă să ne schimbăm perspectiva sau să zâmbim mai des.

J.Ace X Mini RAID X Mini AeuL, București

J.Ace x Mini RAID & Mini AeuL, București

În timpul acestei noi vizite surpriză, înainte de revenirea sa în București în această toamnă, J.Ace și-a instalat lucrarea Mini RAID în Pasajul Englez, scriind pe Instagram că a fost unul dintre primele personaje cu care s-a intersectat: „Acest mic ‘omuleț mână’ cu degete pe post de membre m-a făcut să chicotesc. El este încă o emblemă a orașului în ochii mei 🇷🇴😜✌️”.

J.Ace x Mini RAID / Pasajul Englez – Calea Victoriei, București

Se pare că Mini RAID s-a aventurat în centrul orașului împreună cu creatorul său, întâlnind în drumul lui și sursa de inspirație – o lucrare mai veche a artistului RAID, la Pasajul Victoriei.

J.Ace x Mini RAID x RAID / Pasajul Victoriei – Calea Victoriei, București
J.Ace x Mini RAID / BCU – Biblioteca Centrală Universitară București

J.Ace a împărtășit, totodată, amintirile sale din prima călătorie în București, în martie 2018: „Tot vedeam aceleași mici personaje printre omniprezentele intervenții graffiti pe fiecare bucată de perete din oraș. Una dintre aceste creaturi îi aparține lui AeuL @aeulr. Aceste personaje au devenit embleme ale orașului pentru mine și, de fiecare dată când îl vizitez (tocmai am revenit din a patra vizită în 12 luni), văd unele noi! În septembrie anul trecut am fost invitat în România să particip într-un proiect de artă urbană pentru ‘Un-hidden Bucharest’ și în interviul meu cu @feederinsider care a urmat intervenției, publicat la începutul acestui an, am spus că voi reproduce câteva dintre micile personaje reprezentative ale orașului ca un omagiu – acesta este Mini AeuL meu”.

J.Ace x Mini AeuL / București
J.Ace x AeuL / Str. General Gheorghe Manu, București

Un recap al intervențiilor lui J.Ace pentru Cinema / Teatrul de vară CAPITOL este la un click distanță, pe feeder.ro și în clipul următor:

În timp ce vă bucurați de noile creații de J.Ace, vă reamintim că se întoarce în toamnă și vă invită să contribuiți la proiectul său cu idei de fețe noi pe care vreți să le vedeți pe străzile Bucureștiului. Vă încurajăm să specificați și locurile unde v-ar plăcea să-i întâlniți lucrările. Iar dacă există pereți pe care voi sau un prieten vreți să îi oferiți ca spațiu pentru viitoarele intervenții ale artistului, lăsați un comentariu sau scrieți-ne la adresa feeder@feeder.ro.

 

Îl puteți urmări pe J.Ace pe Instagram.

Intervențiile sale anterioare sunt disponibile în harta Un-hidden Bucharest II.

Un-hidden Bucharest este un program de regenerare urbană conceput ca o serie de intervenții artistice în spațiul public care au ca scop umanizarea orașului București și promovarea cunoașterii și explorării acestuia prin artă.
Vizitați pagina proiectului pentru a afla mai multe despre activități trecute, curente și viitoare: https://feeder.ro/un-hidden

 

Text de Emilia Cazan
Foto © J.Ace x feeder.ro (Petre Ghiocel)Un-hidden Bucharest

2 thoughts on “Noi intervenții stradale de J.Ace în București: Un tribut adus orașului și artiștilor locali”

  1. Pingback: Vezi o serie de fotografii cu lucrările lui AEUL din perioada 2017-2020 •

  2. Pingback: New street art interventions by J.Ace in Bucharest: A tribute to the city and local artists • Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)