feeder sound LIVE Secret Artist & AEUL VOTE your favourite sets participating in the feeder sound II OPEN CALL for DJs feeder sound OPEN CALL TRACKS 2020
BTLT: dezbatere publică | case nelocuite București @ Institute, The Café

Last updated on April 26th, 2019 at 08:52 pm

BTLT: dezbatere publică | case nelocuite București @ Institute, The Café

La începutul acestei săptămâni am participat la o dezbatere publică care a avut loc la Institute, The Café.  Aflat pe strada Știrbei Vodă la numărul 104 Institute, The Café este un spațiu interesant unde bineînțeles poți bea o cafea. Subiectul dezbaterii a fost despre casele nelocuite din București. O statistică recentă ne arată ca una din zece locuințe din București este abandonată. Procentul locuințelor vacante este de 16%, printre cele mai ridicate din lume.

Timp de trei weekenduri consecutive, în Cartierul Creativ au fost luminate două case: Strada Matei Millo nr 9 – Sector 1 și Bulevardul Mihail Kogălniceanu nr 11 – Sectorul 5. Acesta a fost rezultatul colaborării dintre The Institute și Institutul pentru Politici Publice “iluminarea” (atât literală cât și figurativă) a problematicii caselor nelocuite. Această măsură atinge două obiecte simultan: pe de o parte, atrage atenția asupra stării caselor abandonate și pe cealaltă, permite o imagine de ansamblu a unui cartier fără case abandonate.

Pentru a marca finalul acţiunii, o proiecţie specială de video mapping semnată de Matei Mihai Visuals a îmbrăcat fațada casei de pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu nr. 11.

Pe termen lung, unul din obiectivele proiectului îl reprezintă orientarea eforturilor tuturor celor implicați, locuitori, proprietari, decidenți, potențiali investitori, artiști, reprezentanți ai societății civile, către găsirea de variante viabile pentru revitalizarea zonelor afectate de acest fenomen.

După prezentarea proiectului Case luminate în Cartierul Creativ au fost lansate în discuție trei potențiale alternative de politică publică.

Foto: © feeder.ro – Petre Ghiocel (VJ VLC) – cu excepția fotografiilor din cadrul evenimentului Case luminate.


Been there liked that feeder reviews

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2020 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account