30 de locuri unde găsești harta Un-hidden Bucharest

30 de locuri unde găsești harta Un-hidden Bucharest

30 de locuri unde găsești harta Un-hidden Bucharest

[citește partea II]

[read in EN]

 

Poate ai întâlnit deja în plimbările tale prin oraș câteva dintre intervențiile artiștilor care au făcut din București spațiul lor de joacă sau care, trecând prin oraș, și-au lăsat amprenta creativă pentru a ne stimula imaginația și a ne face ziua mai frumoasă. Ai citit interviurile noastre, i-ai văzut pictând murale sau i-ai cunoscut la workshop-uri.

Iar acum îi poți „(re)întâlni” în spotul tău preferat din capitală. Am reunit creațiile lor în harta Un-hidden Bucharest II, disponibilă în 30 de locuri must-visit din București.

Așa că, atunci când mergi la shop-ul favorit, în timp ce savurezi ceaiul sau cafeaua de dimineață ☕, un brunch cu prietenii 🥐 sau un cocktail 🍹, te invităm să vezi orașul dintr-o perspectivă nouă, prin 56 de desene care luminează spațiul public.

UPDATE 2019: Prima ediție a cărții Un-hidden Street Art in Romania este aici pentru a te ajuta să descoperi arta independentă din spațiul public.

 

1. ACUARELA

Acuarela este un bistro pentru comunitatea de artiști din București, un hub social, un promotor de jazz, o gazdă călduroasă de spectacole de teatru și performance-uri.

Program:
Luni: 14:00-23:00
Marți – Joi: 12:00-23:00
Vineri – Sâmbătă: 12:00-00:00
Duminică: 12:00-23:00

Adresă: Polonă 40, lângă intersecția cu Bvd. Dacia și Str. Mihai Eminescu

Facebook

 

Arome

2. AROME

AROME este o cafenea urbană deschisă în inima orașului, unde poți savura băuturi calde, precum și o varietate de sucuri fresh și smoothie-uri. Nu trebuie să ratezi supa zilei, sandwich-urile gustoase sau prăjiturile homemade.

Program: Marți – Duminică: 10:00-22:00

Adresă: Luigi Cazzavillan 25

Facebook

 

Beautyfood

3. BEAUTYFOOD

Beautyfood este povestea unui vis împlinit – visul Elenei de a avea un bistro. Este un loc unde se mănâncă bine, se gătește frumos, cu drag. Se servește bună dispoziție, cu mic dejun valabil toată ziua, iar la desert se recomandă ceva de-al casei. Frumusețea stă în energie: echipa, meniul, muzica, tot.

Program:
Luni – Joi: 9:00-23:00
Vineri: 9:00-00:00
Sâmbătă: 10:00-00:00

Adresă: Jean Louis Calderon 34, la intersecția dintre Jean Luis Calderon și Batiștei

Facebook

 

4. BERNSCHUTZ&Co

Perceput ca un brand internațional, Bernschutz&Co este o inițiativă locală 100%, lansată din dorința de a oferi Bucureștiului și nu numai experiența celui mai bun ceai la un preț accesibil, într-o atmosferă în care jocul decorului, stilul, calitatea, know-how-ul, aromele și atenția pentru client invită la a deveni parte din poveste.

Program & adresă:

Universitate, Ion Nistor 6
Luni – Sâmbătă: 11:00-21:00
Duminică: 15:00-21:00

Str. Gen. Eremia Grigorescu nr. 5 (Grădina Icoanei)
Luni – Vineri: 11:00-22:00
Sâmbătă – Duminică: 11:00-21:30

Facebook

 

5. BITE

Într-o casă cochetă din inima Bucureștiului, reimaginată astfel încât să-ncapă în ea întreg imaginarul nordic, Bite e prima gură de cafea când încă nu te-ai trezit cum trebuie și prima furculiță din felul tău de mâncare preferat. Un loc în care îți este drag să te întorci cu prietenii tăi sau singur, atunci când ai nevoie de liniște pentru un freelance sau un meeting.

Program:
Luni – Joi: 12:00-23:00
Vineri – Sâmbătă: 12:00-00:00
Duminică: 12:00-23:00

Adresă: Mătăsari 53

Facebook

 

6. BUIMAC

Micro-prăjitorie de cafea arabica, cu livrare gratuită în București, astfel încât să te bucuri de cafele grandioase în fiecare zi.

Facebook

 

Buoni e Bravi

7. BUONI E BRAVI

Pizza gustoasă și variată de savurat oricând ți-e poftă, de dimineață până seara.

Program: Luni – Vineri: 8:00-20:00

Adresă: Piața Rosetti 3

Facebook

 

8. BURGER VAN BISTRO

Un loc mic și cochet, Burger Van Bistro a contribuit la dezvoltarea străzii George Vraca. Meniul s-a diversificat față de Burger Van, cu accent pe steakhouse-ul american, cu ribs, sandwich-uri, pulled pork și kimchi. Toate produsele sunt proaspete și gătite cu pasiune în fața clienților.

Program: Luni – Duminică: 12:00-22:00

Adresă: George Vraca 4 (vis-a-vis au un loc de stat unde a desenat Que Nais)

Facebook

 

9. CAFÉ VERONA

La Café Verona au loc lansări de carte, conferințe, expoziții, concerte și diverse evenimente care îmbogățesc viața culturală a Bucureștiului.
Deschisă în 2009, la un an după extinderea librăriei Cărturești, Grădina Verona se află la câțiva pași, pe aceeași stradă. Acest refugiu verde din centrul orașului este gazda multor evenimente, cel mai cunoscut fiind Street Delivery. Vara, este locul perfect pentru a te răcori cu o limonadă sau cu o bere bună, iar în sezonul rece poți participa la târguri gastronomice, savurând un ceai sau o cană de vin fiert. Meniul este diversificat, oferind în permanență și opțiuni pentru vegetarieni.

Program: Luni – Duminică: 10:00-22:00

Adresă: Pictor Arthur Verona 13-15 @ Cărturești

Facebook

 

10. CONTEGO

Totul a început din pasiune pentru cafea. Cafeaua Contego este 100% naturală, întotdeauna proaspăt prăjită și preparată manual.

Program:
Luni – Vineri: 7:45-23:00
Sâmbătă – Duminică: 9:00-23:00

Adresă: Bulevardul Regina Elisabeta 54

Facebook

 

11. CORNER SHOP

Graffiti shop pentru toate ideile creative cărora vrei să le dai viață în mediul urban.

Program:
Luni – Vineri: 12:00-20:00
Sâmbătă: 12:00-18:00

Adresă: Intrarea Sibioara 1

Facebook

 

12. DIANEI 4

O casă cu o istorie lungă și o fundație din secolul al XIX-lea, care aduce în contemporan muzică, dans, cafea și vin bune, bere artizanală și mâncare sănătoasă.

Program: Luni – Duminică: 10:00-00:00

Adresă: Dianei 4

Facebook

 

13. DIZAINĂR

Dizainăr.ro este platforma de design românesc ce reunește sub aceeași umbrelă tot ce este mai bun în materie de design de produs. Dizainăr oferă o gamă largă de produse și servicii de design, devenind astfel un hub, o conexiune între creatorul, producătorul și utilizatorul final.
Magazinul concept Dizainăr și-a deschis porțile în decembrie 2012 și, de atunci, Dizainăr a promovat consecvent designul românesc, atât în țară cât și în afară. Portofoliul complet al magazinului cuprinde peste 600 de creații ale designerilor români, de la piese de mobilier, corpuri de iluminat, ceasuri sau grafică și până la accesorii personale, decorațiuni, jucării sau obiecte de sticlă și ceramică.
La Dizainăr găsești muralul realizat de Livi Po în septembrie 2018, în cadrul Un-hidden Bucharest.

Program:
Marți – Vineri: 14:00-19:00
Sâmbătă: 12:00-17:00

Adresă: Puțul cu Plopi 17

Facebook

 

14. EXPIRAT

Expirat există în peisajul urban românesc de prin 2002.
Bar, club, sală de concerte, terasă și spațiu de exprimare alternativă, Expirat este locul care te păstrează în contact cu underground-ul. Prin selecțiile muzicale variate, prin prestațiile live propuse, prin design, prin public, prin atitudine. Expirat livrează cultură alternativă la pachet cu un vibe pozitiv, iar rețeta rămâne aceeași ca și până acum: muzică, atmosferă, oameni.

Program: Miercuri – Luni:  18:00-5:00

Adresă: Constantin Istrati 1

Facebook

 

15. J’AI BISTROT

Creative Bistrot – un mediu relaxat unde oamenii se întâlnesc să comunice unul cu celălalt.

Program:
Luni – Miercuri: 10:00-1:00
Joi – Sâmbătă: 10:00-3:00
Duminică: 10:00-1:00

Adresă: Calea Griviței 55

Facebook

 

16. LENTE LUPU

Lente Lupu este cel mai tânăr membru din familia Lente și, totodată, cel mai creativ și neconvențional. Este locul în care arhitectura unei case istorice din centrul Bucureștiului întâlnește arta urbană. Aici poate fi locul tău de „joacă” cu prietenii la un board game sau spațiul în care te poți bucura de o bine meritată relaxare, într-o atmosferă colorată, fără ospătari nepoliticoși sau meniuri plictisitoare. Sunt bineveniți: copii, animale de companie, biciclete și oameni deschiși.
Lente este gazda seriei „Pictăm pe pereți” și a două dintre intervențiile Un-hidden Bucharest realizate de Pisica Pătrată și Sorina Vazelina & Primitiv Print.

Program: Luni – Duminică: 11:30-00:00

Adresă: Dionisie Lupu 78

Facebook

 

17. M60

La M60 poți savura cafea de specialitate, este destinația ideală pentru cei în căutarea gustului autentic și o gazdă pentru iubitorii de mâncare bună. M60 combină simplitatea, calitatea și detaliile esențiale într-un mediu de inspirație scandinavă, situat în inima orașului. Este, totodată, un spațiu primitor pentru a lucra și a socializa, conceput pentru creativi, călătorii full-time și locuitorii urbani.

Program:
Luni – Vineri: 8:00-22:00
Sâmbătă – Duminică: 9:00-22:00

Adresă: Mendeleev 2

Facebook

 

18. MAHALA

Unul dintre cei mai cunoscuți și pricepuți chefi din România, Petru Sorin Cucu, a reușit să-și lase amprenta unică în propriul său restaurant. Pentru el, gastronomia este un mod de viață, iar pasiunea sa pentru gătit nu are limite. Designul primitor asigură o atmosferă relaxantă și intimă, în timp ce gusturile reinventate ale bucătăriei românești te vor face să revii cu drag.

Program: Luni – Duminică: 11:00-1:00

Adresă: Calea Rahovei 147- 153

Facebook

 

Manasia Hub

19. MANASIA HUB

Fostă secție de poliție din centrul capitalei, Manasia Hub este un hub multicultural, ce cuprinde bar și bucătărie cu specialități locale și internaționale, precum și o grădină liniștită. E un mediu plăcut de lucru, cu wifi, acces la imprimantă și vibe-uri pozitive. Aici sunt găzduite evenimente culturale – expoziții, proiecții de film, activități de arhitectură și design, live DJ acts, debate-uri și nu numai. În plus, te poți juca ping pong și fussball.

Program:
Luni – Joi: 12:00-2:00
Vineri, Sâmbătă: 12:00-5:00
Duminică: 12:00-2:00

Adresă: Stelea Spătarul 13

Facebook

 

Papila

20. PAPILA

Papila este locul unde te răsfeți cu mâncare sănătoasă și delicioasă la micul dejun și la prânz, din ingrediente locale, într-un spațiu care oferă un sentiment familiar și cald pentru cei care pun preț pe calitatea vieții lor.

Program: Marți – Duminică: 11:00-22:00

Adresă: Sfinților 6

Facebook

 

21. POINT

POINT este un hub cultural independent, al cărui program explorează creații artistice performative cu caracter interdisciplinar, artă participativă, emergentă, inițiative educaționale și de cercetare a unor problematici de interes general.
Misiunea POINT este de a dezvolta un teren artistic propice tuturor artelor care au forța de a schimba treptat lumea din jurul nostru: teatru, dans, film, muzică, instalații performative, arte vizuale, conferințe culturale, rezidențe artistice.
POINT este gazda remarcabilului mural realizat de Sweet Damage Crew, care a devenit un reper al zonei.

Program:
Miercuri: 18:00 – 23:00
Joi – Duminică: 11:00-23:00

Adresă: Eremia Grigorescu 10

Facebook

 

22. RE:MODELIER

Situat în apropiere de Piața Victoriei, RE:Modelier te așteaptă cu mic dejun, prânz la care îți poți crea propriul burger sau propria salată, plus delicioșii burgeri #modelieri.

Program:
Luni – Joi: 12:00-00:00
Vineri: 12:00-2:00
Sâmbătă: 10:00-2:00
Duminică: 10:00-00:00

Adresă: Gina Patrichi 3

Facebook

 

23. SIMBIO

Aici este locul unde ziua începe cu o cafea bună, unde micul dejun nu are program fix, prânzul e gustos și serile relaxate. La Simbio te simți ca la un prieten drag acasă. Bucătăria e deschisă, poți să vezi cum sunt gătite felurile preferate de mâncare, grădina e un refugiu ferit de agitația orașului, iar în bar poți foarte ușor să pierzi noțiunea timpului.

Program: Luni – Duminică: 10:00-00:00

Adresă: Negustori 26

Facebook

 

Tabacioc

24. TABACIOC

O echipă tânără și ambițioasă aduce pe piața românească produse pentru fumători, de calitate, la prețuri rezonabile.

Program:
Luni – Vineri: 8:00-22:00
Sâmbătă: 10:00-20:00

Adresă: Calea Moșilor 257

Facebook

 

The Institute

25. THE INSTITUTE

The Institute promovează industriile creative din țară, inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.
Prin tot ceea ce face, The Institute contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional.
Printre proiectele The Institute se numără: RDW, Internetics, DIPLOMA, Cartierul Creativ.

Adresă: Știrbei Vodă 104-106

Facebook

 

26. UPSTAIRS ROOFTOP

O așezare spectaculoasă, bucătăria Fusion și cocktailurile World-class sunt cele trei ingrediente pentru o panoramă uimitoare deasupra Bucureștiului.

Program:
Luni – Joi: 12:00-00:00
Vineri, Sâmbătă: 12:00-1:00
Duminică: 12:00-00:00

Adresă: Sevastopol 24, etaj 7

Facebook

 

27. URBAN COLLECTORS

Urban Collectors este o platformă interactivă de graffiti & street art ce vizează: facilitarea unui spațiu de dialog deschis între street art și comunitate; crearea de oportunități pentru street artiști și creșterea vizibilității acestora; organizarea de workshopuri, festivaluri cu și despre street art, producția de cărți, publicații periodice, documentare audio-video și cercetări despre mișcarea de street art & graffiti.
Urban Collectors este, totodată, bibliotecă și galerie privată de artă urbană. Biblioteca este destinată publicului larg și oferă acces gratuit la peste 100 de publicații din sferele: street art & graffiti, grafică, ilustrație, artă comunitară, artă urbană, artă participativă, volume ale artistelor internaționale și ale artistelor implicate social, volume de teoria artei sociale/participative/feministe, reviste, articole, ziare, e-books.

Adresă: 11 Iunie 35

Facebook

 

28. VANFRUCT

VanFruct este un concept coffee shop care împrumută din spiritul liber și pasiunea unui van hippie. Un Volkswagen Type 2a ’71 transformat într-un bar mobil, cu locație fixă în Câmpineanu 21. Meniul reflectă preferința pentru obiceiuri sănătoase, cuprinde cafea de specialitate, waffles homemade, ciocolată caldă bio, smoothie-uri și fresh-uri. Toate produsele servite sunt de sezon.

Program:
Marți – Vineri: 9:00-17:30
Sâmbătă – Duminică: 10:30-17:30

Adresă: Ion Câmpineanu 21

Facebook

 

Vivo

29. VIVO

La Vivo, mănânci cel mai gustos burger, cu ingrediente proaspete și de calitate. Pentru fiecare burger muncesc în fiecare minut minim 10 oameni folosind 90% ingrediente preparate în ziua servirii.

Program & adresă:

Calea Floreasca 60
Luni – Duminică: 12:00-23:00
Facebook

B-dul Timișoara 4A
Luni – Duminică: 12:00-23:00
Facebook

 

Voilà

30. VOILÀ

Voilà Bistrot este locul unde produsele românești de sezon primesc un French twist, un spațiu urban și jucăuș, cu delicii gourmet.

Program:
Marți – Vineri: 18:00-23:30
Sâmbătă: 12:00-23:00
Duminică: 12:00-21:30

Adresă: Gen. Constantin Budișteanu 18

Facebook

 

Noua ediție a hărții Un-hidden Bucharest, printată în tiraj de 1.000 de exemplare, poate fi comandată din magazinul online.

Varianta digitală a hărții conține peste 65 de intervenții artistice stradale și poate fi accesată gratuit aici:

Traseul cultural alternativ promovează explorarea urbană, accesează memoria colectivă și dezvăluie, strat cu strat, multi-culturalitatea și diversitatea istoriei locale, sporind sentimente de apartenență și de afecțiune pentru oraș.

Un-hidden Bucharest logo

Un-hidden Bucharest este un program de regenerare urbană conceput ca o serie de intervenții artistice în spațiul public care au ca scop umanizarea orașului București și promovarea cunoașterii și explorării acestuia prin artă.

Proiectul de street art Un-hidden Bucharest este organizat de Save or Cancel, prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Organizator: echipa Save or Cancel compusă din Cristina Popa (random) – designer social, editor și manager cultural, și Andrei Racovițan (ubic) – arhitect, editor și manager cultural, alături de public, artiști, colaboratori și parteneri.
Partenerii proiectului: CNDB,  Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Zeppelin, IQads, Urban Collectors, Igloo, Urban things, România Pozitivă, Revista Atelierul, IQool

Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

Vizitează pagina proiectului Un-hidden Bucharest pentru a fi la curent cu noile activități programate.

 

Listă de: Emilia Cazan

Imagini: Acuarela, Arome, Beautyfood, feeder.ro / Bernschutz&Co, Bite, Mihai Berbec / feeder.ro / Prăjitoria Buimac, Buoni e Bravi, feeder.ro / Burger Van Bistro, feeder.ro / Café Verona, Contego, Corner Shop, Dianei 4, Mihai Georgiadi / feeder.ro / Dizainăr, feeder.ro / Expirat, J’ai bistrot, feeder.ro / Lente Lupu, feeder.ro / M60, Mahala, Manasia Hub, Papila, feeder.ro / POINT, RE:Modelier, Cătălin Georgescu / Simbio, Tabacioc, Dragoș Borcănea / The Institute, Upstairs Rooftop, Urban Collectors, VanFruct, Vivo, Voilà

Lists feeder.ro column logo

Leave a reply (we review all comments)