Reactor de creație și experiment lansează campania „Multe întrebări și câteva răspunsuri posibile” într-o stagiune dedicată dialogului cu publicul

Reactor de creație și experiment lansează campania „Multe întrebări și câteva răspunsuri posibile”

Campania de materiale vizuale inițiată de Reactor pune întrebări provocatoare locuitorilor clujeni, legate de viața lor socială, politică și personală. Afișele sunt vizibile în oraș din data de 29 octombrie 2018.

Reactor de creație și experiment este un spațiu cultural clujean cu diverse identități: un teatru independent, un spațiu de concerte și de expoziții, dar și o mică bibliotecă cu cărți despre artă și teatru. În spectacolele produse aici, artiștii de la Reactor își doresc să inițieze o discuție atât despre teme sociale și politice, cât și despre cele artistice și personale. În campania lor, lansată în data de 29 octombrie 2018, Reactor se adresează publicului larg clujean care se plimbă zi de zi în oraș. Afișele, stickerele și semnele de carte ce se pot regăsi pe panourile publicitare ale orașului și în diferite cafenele și librării, prezintă întrebări provocatoare, precum: De câți bani e nevoie ca să se întâmple un miracol? sau Cum ar fi viața ta fără internet? Întrebările sunt, pe de o parte, legate de spectacolele produse de Reactor și temele abordate în acestea, pe de altă parte, ele îndeamnă privitorul să-și formuleze propriul răspuns la fiecare dintre ele. Prin campania „Multe întrebări și câteva răspunsuri posibile”, Reactor speră să inspire locuitorii orașului în a gândi reflexiv și critic despre fiecare aspect din viața lor de zi cu zi. Totodată, această abordare se reflectă și în spectacolele jucate pe strada Petőfi Sándor numărul 4.

Pentru a-și împărtăși răspunsurile și părerile despre campanie, clujenii sunt invitați să exploreze orașul pentru a găsi afișele, semnele de carte și stickerele, să le facă o poză și să posteze răspunsul propriu, urmat de hashtag-ul #reactor.

Campania face parte din proiectul Reactor Lab, care a inclus de asemenea o stagiune de spectacole în perioada septembrie-noiembrie, discuții cu publicul după fiecare spectacol, un atelier de mediere culturală dedicat publicului și ateliere de dezvoltare artistică a echipei Reactor. Proiectul include de asemenea o cercetare sociologică a publicului Reactor, din aceeași dorință de a-i înțelege pe oamenii care participă la evenimentele propuse de spațiul cultural și de a veni în întâmpinarea nevoilor și dorințelor acestora. Reactor Lab este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Cărturești Cluj, Librarium Universității, Bookstory, Sisters Cafe.

Campanie creată împreună cu BOLD (wearebold.ro)

Mai multe detalii despre Reactor puteți găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj, pe site-ul www.reactor-cluj.com și pe pagina de Instagram www.instagram.com/reactor.cluj.

Leave a reply (we review all comments)