VOTE: OPEN CALL Un-hidden Bucharest II

vote open call un-hidden bucharest II feeder.ro

[scroll for EN]

VOTE: OPEN CALL Un-hidden Bucharest II

Le mulțumim artiștilor care au răspuns noului apel deschis Un-hidden Bucharest II❣️

Proiectul cultural Un-hidden Bucharest II continuă în 2018 cartarea a 52 de lucrări de street art bucureștene și produce 3 noi intervenții artistice, 2 ateliere pentru copii, 1 apel deschis, 1 concurs IG și 2 tururi ghidate. Un-hidden Bucharest este un proiect de regenerare urbană conceput ca o serie de intervenții artistice în spațiul public care au ca scop umanizarea orașului București și promovarea cunoașterii și explorării acestuia prin artăUn-hidden Bucharest este un proiect cultural produs de Save or Cancel prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN.

Am pornit în căutarea unui obiect sau personaj urban remarcabil, iar acum este momentul să alegi intervenția street art pe care dorești să o vezi în spațiul public bucureștean.

Descoperă mai jos cele 11 propuneri înscrise în apelul deschis și participă la selecția lucrării câștigătoare.

Te invităm să votezi între 15 – 24 August: Jurizare și vot public online, anonim, pe feeder.ro

Criterii de evaluare: Publicul este rugat să ia în considerare racordarea la temă, compoziția și creativitatea.

Rezultatele concursului vor fi publicate online, în data de 25 August 2018.

 

DESCRIERE:
O instalație video interactivă ce va dezvălui ca personaje fantastice siluetele 3D ale trecătorilor. Cu ajutorul a unui senzor și al unui video proiector, 8 persoane pot trece pe stradă și să se vadă într-o “oglindă” imensă în time-real deformându-se în feedback video și pattern-uri organice. Instalația poate fi amplasată în orice spațiu public și se constituie dintr-o ramă de lemn de 4 metri pe 2 metri. Personajele remarcabile formate din trecători vor fi integrate într-un peisaj suprarealist natural, pentru o briză de evadare din mediul urban sau chiar și mediul real, precum video de mai sus.

AUTOR: Adrian Manolescu este artist digital video și ilustratie, curator și director de festival.
Lucrează într-o varietate mare de medii: regie de filme animate. multiple feluri de efecte vizuale prin mixuri originale de tehnici, performance-uri live în săli cinematografice, instalații reactive la sunet, bazate pe video-mapping și senzori. A avut expoziții și performance-uri în trecut în cadrul unor evenimente de amploare precum Festivalul Boom sau Lost Theory și în locații diverse de renume precum Cinema Utopia (Toulouse), Crest Theater (Los Angeles), Muzeul Benahoarita (Isulele Canare), Cinema Offoff (Ghent), Kriterion Theatre (Amsterdam) și multe altele. În plus, a fost tutor și organizator de workshopuri creative în Lyon și București – pentru BIEFF și Cinetic, și este directorului Festivalului itinerant de film și artă Tripoteca, care a călătorit în 14 țări și peste 25 de orașe.
PORTOFOLIU: www.adistu.ro

 

 

Andreea Ungureanu Cazacincu Bogdan Halo Open Call Un-hidden Bucharest II

DESCRIERE: Lucrarea are ca scop deconectarea privitorului de la rutina zilnică și transpunerea sa într-o stare de căutare a formelor și culorilor, să cunoască frumusețea, bunătatea și puritatea divinului. Devine un sprijin pentru ieșirea omului în afara cadrului tehnic, dezvăluind ființa.

AUTORI: Andreea Ungureanu – Bogdan Cazacincu

PORTOFOLIU: Andreea Ungureanu facebook, Bogdan Cazacincu facebookinstagram.com/cazacincubogdan

Personaj colectiv Faber Studio Open Call Un-hidden Bucharest II

 

TITLU: Un bucureștean

DESCRIERE:
Bucureștiul e divers.
Bucureștiul e colorat.
Bucureștiul are loc pentru oricine și orice.
Un simbol care reprezintă cât mai bine aceste caracteristici este un Personaj colectiv.
Pentru realizarea Personajului colectiv propunem un personaj tridimensional, realizat din polistiren extrudat, chituit și colorat, ce va abstractiza mai multe stări și indivizi la un loc.

AUTORI:
Faber Studio: Adelina Butnaru, Dinu Dumbrăvician, Max Gruenwald, Radu Manelici, Ioan Olteanu, Magda Radu
Despre Faber Studio în slang
Membrii Faber Studio au studiat design grafic și în România (la UNARTE), și în afara ei. Prin Anglia, Elveția, Germania, Olanda, India…
Deși toți știu grafic design, fiecare are o zonă preferată.
Adelina Butnaru e hârciog de cărți ciudate, desenator care se joacă sporadic cu-cu-vintele, și a lucrat jumătate de an la Berlin, cu Henning Wagenbreth.
Dinu Dumbrăvician uneori frankenșteinuiește designeri care nasc alți designeri, este cel mai înverșunat cititor și cel mai aprig cârcotitor.
Max Gruenwald scrie folosind cuvinte și benzi desenate.
Radu Manelici e prestidigitator al typodesignului și Lord of the Grids.
Ionuț Olteanu dansează cu toate softurile dizainăristice de pe planetă. E Soft Astaire.
Magda Radu e stăpâna mandalelor și veterana studioului.
Împreună, în 2017 au câștigat Marele Premiu la Concursul Național “Cele mai frumoase cărți din România”.

PORTOFOLIU: tzimtzumbooks.com/instagram.com/adelina.butnaru/

 

 

Izzy Izvne Open Call Un-hidden Bucharest II

DESCRIERE:
I would like to have a wall in Bucharest, I’m very interested in big walls. My style is a 3D art, I create illusions of space inside the wall, using calligraphy.”

AUTOARE: Izzy Izvne 
“My name is Inna, more known as Izzy Izvne, I’m a graffiti and street artist from Moldova since 2011. I work in my own style Space Calligraphy (link below). This year I was a participant at Meeting of Styles festival in Germany. My biggest wall (150 m sq) in the United Arab Emirates (painted this year also).”

PORTOFOLIU: Izzy Izvne facebook

 

 

TITLU: SENS

DESCRIERE:
De ceva vreme, mă simt atras de parcursul pe care îl fac spre rezultat și fiind vorba de spațiu urban, un spațiu unde comunitatea își desfășoară mersul, încerc să înțeleg procesul artei urbane, a streetart-ului versus comunitate, cum percepe comunitatea acest proces, cum o mișcă și în ce sens, ce efect are asupra fiecăruia în parte. Din ce am observat până acum, totul se află într-o stare de plutire… un spațiu care vibrează, se golește și se umple, o plutire care cred că undeva o să capete un sens.

AUTOR: John Dot S
“Îmi place să experimentez și să învăț permanent, asta mă ajuta să dau o dinamică trăirilor și să observ procesul prin care ajung la destinație.
Așa am descoperit tehnica stencil art, o tehnică nu foarte ușoară, care a produs asupra mea un echilibru între răbdare și consecvență.
Forma este destul de dură dar permisivă, prin care pot manipula și metamorfoza un personaj, o situație, un gând. Îmi place să mă joc cu spațiul, fie pe stradă fie în spații abandonate.
Folosesc de la spray, acrilice la markere, de la pânză, lemn, obiecte reciclate, la pereți de diferite dimnesiuni.”

PORTOFOLIU: http://johndot1s.wixsite.com/johndots

 

 

Simulare Livi Po Open Call Un-hidden Bucharest II

TITLU: Smile

DESCRIERE:
“Întotdeauna mi-a plăcut cum se pot transforma literele într-o imagine prin interpretarea lor într-un context mai ofertant. Ele pot depăși sfera caligrafiei și a modului clasic de a privi scrisul, păstrând în același timp un mesaj clar pentru toată lumea. Muralul meu amintește oamenilor să zâmbească (Smile), să nu uite să se joace și să se bucure de viață cu tot ceea ce are de oferit. Însă, există și o mică urmă de ironie/sarcasm în toată compoziția, scoasă în evidență de contextul lucrării, prin contrastul dintre minimalismul colorat al muralului și mediul înconjurător murdar, dărăpănat, aparent în paragină. Împreună construiesc o metaforă frumoasă.”

AUTOR: Livi Po
“Designer by day, superhero by night. Glumesc. Sunt 24/7 un mix eclectic de artă și rațiune. Mă numesc Liviana Popa, pe scurt Livi Po. Acum ceva ani am terminat liceul Gheorghe Lazar, secția matematică-informatică și am simțit chemarea designului. Am ajuns la Universitatea Naționala de Arte, iar după un master în Branding și Comunicare și câteva joburi schimbate, m-am angajat la Okapi Studio, unde lucrez ca product designer. Timpul liber îl investesc în lettering și murale.”

PORTOFOLIU: instagram.com/livi.po/

 

 

TITLU: Un-hidden

DESCRIERE:
Intervenția propusă este o invitație către explorare. Avem de a face cu două ipostaze, o lume prezentată la exterior și o lume care se află în interiorul “object-art-ului”. “Obiectul” (dulapul de metal) este “încuiat” și așteaptă sa fie de deschis (un-hidden). Intervenția este una conștientă, prin ludic îndemnând trecătorii la o conștiință colectivă.

AUTOR: Lucian Niță – KSELEQOQYNQYSHY (Casele cu Ochi Închiși)
Lucian Niță este autorul din spatele proiectului vizual KSELEQOQYNQYSHY (Casele cu Ochi Închiși). Proiectul este unul activ:
– expoziții personale (București, Varna);
*expoziție personală în cadrul evenimentului “Noaptea Galeriilor” din Varna – “Theme From Socotra” (18 mai 2018);
– participare la Festivalul Street Delivery București 2018 (mural) tema “Smart Cities”;
– colaborare mural Budapesta (SUNSHINERS/TUS/KSELEQOQYNQYSHY).
*Autorul ilustrează o lume fantastică, plină de simboluri și personaje imaginare. “KSELEQOQYNQYSHY” îndeamnă la o călătorie vizuală conștientă, transpunsă printr-o maniera ludică, oferind “vizitatorilor” o experiență plină de culoare, îmbinată cu elemente ale misticului.

PORTOFOLIU: instagram.com/kseleqoqynqyshy/

 

 

Maria ! Bălan Anomalica Un-hidden Bucharest Open Call

TITLU: Anomalica – the greedy one

DESCRIERE:
“Personajul propus face parte dintr-o serie la care lucrez in momentul de fata, o colectie de personaje imaginare ce alcatuiesc impreuna o lume denumita Anomalica (anomalie+animalic – multumesc Andrei Ionescu pentru ideea numelui). Seria aceasta are un dublu rol, de semnal de alarma si de constientizare. Povestea din spatele personajelor e destul de simpla. Existenta noastra pe planeta si interventia continua data de evolutia industraia si tehnologica au dus la modificari drastice si ireversibile. Societatea de consum si mentalitatea creata de aceasta determina o productie enorma de obiecte inutile cu care ne inconjuram pentru a duce o viata confortabila. Aceste personaje iau nastere din vina noastra si noi le hranim in fiecare zi si le dam o forma tot mai reala prin greselile pe care continuam sa le facem. Consumam excesiv, producem gunoi excesiv, taiem copaci excesiv. Ne batem joc de ce avem mai bun in jurul nostru din egoism si nepasare. Anomalica se hraneste cu tot ceea ce face rau si capata o forma tot mai clara in fiecare zi. Seria este alcatuita din 16 personaje, din care finalizate sunt doar 5. Ma inspira foarte mult orasul cand inventez aceste fiinte. Ele au o legatura stransa cu Bucurestiul pentru ca zi de zi observ diverse situatii care ma inspira intr-un mod critic. Seria are o nota ironica dar cu gust amar. Multe din lucrurile pe care le critic le fac si eu si tocmai de aceea incerc sa trag un semnal de alarma pentru privitori dar si pentru mine.
Am ales pentru acest open call fiinta creata de tendita oamenilor de a fi lacomi si de a cara mai mult decat pot duce. Tentatia de a avea bunuri duce la achizitioarea acestora cu bani pe care nu ii avem. Animalul cu trei capete duce in spate povara acestor imprumuturi si alearga in disperarea de a produce bani pentru a-si asigura presupusul confort. El nu mai are alt scop, tot ce il intereseaza este sa aibe, sa posede, sa cumpere. Personajul este acum realizat in linogravura si are o dimensiune de 5×5 cm. Pentru acest proiect propun o lucrare de dimensiuni mari, aproximativ 2×2 metri realizata in placaj de lemn prin gravare cu daltitele, o xilogravura. Lucrarea in sine devine un obiect, gravat pe ambele fete ale placajului. Fiind o gravura ea poate fi si imprimata pe hartie intr-un tiraj (10 exemplare imprimate manual). Xilogravura apoi va fi fixata pe o talpa de lemn pentru a a avea stabilitate. Ea poate sa se plimbe prin diverse locuri din oras, pentru a fi descoperita de trecatori in mersul lor alert catre munca, distractie, cumparaturi, etc. Imprimarile pot deveni si ele interventii stradale prin tehnica paste up, prin lipire pe fatade (acolo unde ni se permite sa facem asta). Personajul are un aspect socant si agresiv, el atrage atentia, infricoseaza, pune privitorul pe ganduri. Tehnica propusa, a gravarii in lemn, este potrivita cu mesajul fiind o maniera de lucru ce presupune forta si agresivitate in gest. Totul e nervos, tensionat, ca si orasul Bucuresti, un oras cu care dintodeauna am avut o relatie incarcata cu afectiuna si antipatie concomitent. Personajele sunt pentru el si sunt ale lui. Tocmai de aceea ele deja au inceput sa isi faca aparitia la dimensiuni mici, discrete. Proiectul acesta le da sansa sa iasa la iveala intr-o forma mult mai vizibila si de o amploare mai mare,lucru pe care mi-l doresc de cand a luat nastere Anomalica.”

AUTOARE: Maria ! Bălan
Maria ! Bălan este artist grafician stabilit în București unde a studiat Grafică la Universitatea de Arte și Arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu“. A fost implicată în diverse proiecte artistice și a participat, deasemenea, la o serie de expozitii naționale si internaționale. Lucrările Mariei se focuseaza pe ilustrație, gravură, pictură și artă murală. În 2013 a luat premiul Bienalei Internaționale de Afiș și Ilustrație de Carte a Tinerilor Artiști din Timișoara. În 2015 a publicat, în ediție limitată, o cartea de artist care a devenit parte din selecția “carte de artist” a concursului “Cele mai frumoase cărți din România”. Din 2016 Maria a inceput sa iasa si in strada cu mici interventii de paste up sau arta murala. Gasiti desenle ei la Chimopar, fabrica de bere Rahova, la volum 4 sau prin centrul Bucurestiului. Cea mai mare murala a ei de pana acum este la Iasi, pare din proiectul the Gathering unde a lucrat alaturi de alti artisti din Bucuresti si Iasi. In 2018 a participat pentru prima oara la SISAF.

PORTOFOLIU: mariaebalan.tumblr.com/

 

 

Spoitoru’1989 Pink World Un-hidden Bucharest Open Call concurs bucale

TITLU: Pink World

DESCRIERE:
“În lucrare se arată cumva omul insensibil, umflat de lucruri ireale ce par frumoase, la prima vedere “roz”, dar care nu-l lasă să vadă adevărăta frumusețe. Porcul, personajul meu repetativ, aici nu are neapărat rolul politicianului, ci a tuturor persoanelor insensibile și bolnave de rozul chimic ce-I afectează vizibil. E și un fel de joacă de cuvinte dar și legătura cu albumul The dark side of the moon al lui Pink Floyd – nu parodiază în niciun fel trupa, ci doar e un joc de cuvinte și asemănări.”

AUTOR: Spoitoru’1989 sau S’89
“Street artist, grafician, desenator de bandă desenată, am evoluat mai mult în perimetrul underground majoritatea lucrărilor fiind cu tentă politică. Miezul de pornire fiind revoluția in 1989.”

PORTOFOLIU: facebook.com/Spoitoru1989/, flickr.com/photos/spoitoru/

 

 

Stefan Tanase life hacking

TITLU: life hacking…

DESCRIERE:
“Everyone is struggling and running for money, especially in big cities like Bucharest. Everyone tries to find out a way of «hacking» the daily life. I’m interested in the particularities because everybody finds an own way of «hacking» who could become a business or just a way of saving money and time for some reasons and I think is very well attributed to Bucharest. Many of them, maybe they don’t realize how they are hacking the life every day. My project proposes is to get the tip line ringing and to refresh one of the most populated boulevards in Bucharest.”

AUTOR: Ștefan Tănase 
Ștefan Tănase is an emerging Romanian artist whose practice tackles different areas of interest, extracting particularities from different domains that are then put together, decomposed and recomposed. He describes himself as a nomad in reality and virtual reality, taking interest in «worlds» and new «spaces» for living.

PORTOFOLIU: instagram.com/stefan.tanaze/stefan-tanase.tumblr.com

 

 

Tudor Ciurescu un-hidden bucharest II

DESCRIERE: Lucrarea este o reinterpretare a unui tricou făcut de Mihai Stănescu, caricaturist trecut în neființă anul acesta. Va fi amplasată pe Imobilul Bazaltin – clădire realizată de Marcel Iancu în 1935, momentan fiind în paragină.

AUTOR: Tudor Ciurescu
Tudor Ciurescu, născut în 1996, este un artist și student care în prezent trăiește și studiază la ECAL, Lausanne, Elveția. Interesul principal în lucrările sale recente este cultura contemporană și tehnologică. De la memes la Bitcoin, toate văzute într-un mod absurd și comic.

PORTOFOLIU: INSTAGRAM

Votează acum!

Care este intervenția street art pe care ți-ai dori să o vezi în București?

  • Izzy Izvne (39%, 1,533 Votes)
  • Livi Po - Smile (38%, 1,479 Votes)
  • KSELEQOQYNQYSHY (Casele cu Ochi Închiși) - Un-hidden (6%, 243 Votes)
  • Spoitoru’1989 - Pink World (5%, 200 Votes)
  • Tudor Ciurescu (3%, 118 Votes)
  • Andreea Ungureanu - Bogdan Cazacincu (3%, 109 Votes)
  • Adrian Manolescu - instalație video interactivă (2%, 89 Votes)
  • John Dot S - SENS (2%, 85 Votes)
  • Maria ! Bălan - Anomalica – the greedy one (1%, 25 Votes)
  • Faber Studio - Un bucureștean (1%, 23 Votes)
  • Ștefan Tănase - life hacking… (1%, 20 Votes)

Total Voters: 3,924 Total Votes: 3,924

Loading ... Loading ...

 

📩 Selectează lucrarea preferată până pe data de 25 August 2018

Vizitează pagina proiectului Un-hidden Bucharest pentru a accesa noua ediție a hărții online și pentru a fi la curent cu noile activități programate.

 

Partenerii proiectului: CNDB, LenteCâtpece?DizainărUrban Collectors, Igloo, Urban Things, România Pozitivă, Revista Atelierul, Art Fashion Fair, IQool

 

*Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

parteneri un-hidden bucharest

17 thoughts on “VOTE: OPEN CALL Un-hidden Bucharest II”

  1. Pingback: Watch feeder sound live 🔴 w/ BUCURIE (dj set) & iZZY iZVNE (live painting) • feeder.ro

  2. Pingback: Interview with John Dot S - Un-hidden Bucharest [en] • Feeder.ro

  3. Pingback: Interviu cu John Dot S - Un-hidden Bucharest • Feeder.ro

  4. Pingback: Descoperă calendarul intervențiilor artistice stradale realizate de 7 artiști în cadrul proiectului Un-hidden Bucharest • Feeder.ro

  5. Pingback: Descoperă calendarul intervenților artistice stradale realizate de 7 artiști în cadrul proiectului Un-hidden Bucharest și explorează orașul într-un mod interactiv • Feeder.ro

  6. Pingback: Un-hidden Bucharest II continuă în 2018 cartarea lucrărilor street art • Feeder.ro

  7. Pingback: Молдавская стрит-арт художница Izzy Izvne принимает участие в конкурсе "Un-hidden Bucharest II" - Locals

  8. Pingback: My very talented urban artist friend... • fototerra.net

  9. Pingback: OPEN CALL Un-hidden Bucharest II • Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)