Fierbințeanu lansează Adore

Fierbințeanu Adore

Fierbințeanu lansează Adore

Duo-ul art-pop Fierbințeanu lansează videoclipul/eseul-video Adore, una dintre piesele experimentale de pe albumul The Great Scheme Of Things care va apărea în toamna acestui an.

Adore, aflat în teritoriul situat între videoclip, eseu video și scurt metraj experimental non-narativ, a fost fimat la Centrul Național al Dansului București (CNDB) în 2017 de către Horațiu Șovăială, editarea video fiind făcută de Cristian Fierbințeanu. Tema muzicală a fost compusă și interpretată de Alex Bălă, producția muzicală și textul aparținând lui Cristian Fierbințeanu.

„Este o trecere în revistă a categoriilor care pot fi adorate. Riscul asumat este legat de abordarea echidistantă a acestor grupuri antagonice. Se supără vreuna dintre părțile adorate dacă părțile adverse sunt tratate la fel?”, au declarat membrii trupei.

The Great Scheme Of Things este un concept nou, interdisciplinar, pentru Fierbințeanu, cuprinzând un album muzical, un spectacol coregrafic cu elemente vizuale și de teatru (coprodus și prezentat din 2016 de Centrul Național al Dansului București), un concert și un film experimental alcătuit din videoclipurile pieselor de pe LP. De asemenea, The Great Scheme Of Things poate lua și forma unei instalații performative sau a unui proiect editorial.

Muzica de pe album a fost compusă, înregistrată și produsă în ultimii trei ani, pe baza acesteia fiind construit și spectacolul The Great Scheme Of Things, a cărui avanpremieră a avut loc în ediția pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie desfășurată în noiembrie 2016 la Centrul Național al Dansului București. The Great Scheme Of Things a fost prezentat în stagiunile CNDB și în festivalurile Like CNDB 2017, Sezon de Dans Contemporan București în mișcare și 11plus1 Contemporan Independent – la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova.

Corporate America, un prim single de pe LP-ul The Great Scheme Of Things, a fost lansat în luna martie 2018. Un alt videoclip, încă nelansat oficial, intitulat People, You Will Not Understand Us! a câștigat premiul Cel mai bun videoclip la Festivalul Filmul de Piatră 2017.

Web: www.fierbinteanu.com
Music: fierbinteanu.bandcamp.com
Video: vimeo.com/fierbinteanu
Facebook: facebook.com/fierbinteanumusic
Instagram: www.instagram.com/cristian_fierbinteanu

Leave a reply (we review all comments)