BTLT: Tururile ghidate Art Safari 2018

  • by
BTLT: Tururile ghidate Art Safari 2018

BTLT: Tururile ghidate Art Safari 2018

Luni 14 Mai, am ajuns în piața George Enescu în jurul orei 15. Vis-à-vis de Muzeul Național de Artă, într-o structură temporară cu ferestre de sticlă se pot vedea tablouri de mari dimensiuni. În fața structurii, se află o instalație metalică iar deasupra ei un panou roșu pe care scrie Art Safari, intrare.

Art Safari este primul pavilion profesional de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu și artei contemporane din România, care reunește peste 100 de galerii și dealeri de artă, dar și muzee și institute culturale, atât din țară, cât și din afara țării.

Instalația de la intrare este realizată de Clemens Behr și se află pe axa centrului orașului. Ea a fost construită special pentru a cincea ediție Art Safari împrumutând elemente din mediul înconjurător.

„Munca mea este complicată, improvizată… și nu este scumpă.” Clemens Behr (n. 1985, Koblenz, Germania)

Locul și ora nu erau întâmplătoare pentru că urma să luăm parte la un tur ghidat interactiv cu Vlad Babenco. Timp de mai bine de o oră, am descoperit lucrările din interiorul, dar și experiorul Art Safari.

Ghidul ne-a oferit o mulțime de informații și ne-a invitat să analizăm lucrările expuse.  Am avut discuții despre importanța senzației și trăirii personajelor lui Corneliu Baba, despre profesia lui Ion Țuculescu sau despre ochii copiilor pictați de Nicolae Tonitza, printre altele. Am fost plăcut impresionați de diversitatea lucrărilor, fiind prezente nu numai tablouri dar și sculpturi, grafică, film, fotografie.

Expoziția pavilonului central „Art on Stage” din cadrul Art Safari București este realizată în parteneriat cu Louis Vuitton Fondation din Paris și este curatoriată de Hervé Mikaeloff (FR), curatorul Grupului Louis Vuitton Moët Hennessy.

Unul din punctele centrale ale expoziției este lucrarea semnată de Mircea Cantor, realizată special pentru Art Safari București, Anthroposynaptic Dior/Bihor, o lucrare în oglindă, unde moda se împletește cu arta – o vestă Dior colecția toamnă-iarnă 2017 (cadou pentru artist din partea Christian Dior), croit împreună cu un cojoc autentic binșenesc din Bihor.

De asemenea, Banca Comercială Română expune o parte importantă a tezaurului ei cultural. Expoziția de pictură este compusă din valoroase opere ale marilor artiști români, care nu se află în circuitul public: Tonitza, Petrașcu, Pallady, Dărăscu, Ressu, Țuculescu, Baba, Bernea și mulți alții.

În ultima parte a turului ghidat Adina Rențea ne-a prezentat lucrările din expoziția Palatului Primăverii.

La terminarea turului ghidat am putut să ne relaxăm în zona drinks&food, amplasată în proximitatea expozițiilor, ce cuprinde o cafenea și o terasă. Expoziția poate fi vizitată până Duminică 20 Mai.

Descoperă highlight-urile Art Safari 2018 de la Ioana Ciocan în interviul feeder insider

Citește feeder insider w/ Hervé Mikaeloff [curator al Grupului Louis Vuitton Moët Hennessy]

Vă invităm să vizionați și un scurt video înregistrat în timpul vizitei noastre la Art Safari.

Text, foto și video: Petre Ghiocel (VJ VLC)

Been there liked that feeder reviews

Leave a reply (we review all comments)