BTLT: World Press Photo 2018

  • by
been there liked that: World Press Photo 2018

BTLT: World Press Photo București 2018

În 1955, un grup de fotografi olandezi a organizat un concurs internațional (“World Press Photo“) pentru a-și expune lucrările publicului de pe întregul glob. De atunci, concursul s-a transformat în cea mai prestigioasă competiție de fotografie din lume, iar subiectele câștigătoare sunt expuse pentru milioane de oameni.

Anul acesta expoziția World Press Photo 2018 are loc la Muzeul Național de Artă. Intrarea se face din strada Știrbei Vodă, prețul unui bilet fiind de 10 lei. Expoziția este deschisă de Miercuri până Duminică în perioada 2 Mai – 23 Mai 2018. Vă prezentăm câteva cadre din interiorul expoziției și vă invităm să vedeți fotografiile câștigătoare cât de curând.

World Press Photo 2018 București Exterior MNAR - Intrarea Știrbei Vodă

Premiul pentru fotografia anului 2018 a fost câștigat de fotograful Ronaldo Schemidt cu subiectul “Criza din Venezuela”. Fotografia câștigătoarene arată un protestatar, José Víctor Salazar Balza, în flăcări în timpul crizei din Venezuela. Salazar a luat foc când rezervorul de benzină al unei motociclete a explodat. El a supravietuit incidentului cu arsuri de gradul I si II. Fotografia însăși a fost făcută în Mai 2017.

Pe lângă selectarea fotografiei mondiale de presă a anului, concursul determină câștigătorii în următoarele categorii: știri locale, știri generale, oameni, sport, probleme contemporane, viața zilnică, portrete și natură.

Expoziția prezintă întreaga colecție de imagini câștigătoare de la cel de-al 61-lea concurs World Press Photo. Acestea au fost selectate din 73.044 de fotografii realizate de 4.548 de fotografi din 125 de țări diferite.

Evenimentul de la București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, după București, expoziția va fi deschisă publicului în Timișoara (5 Iunie – 24 Iunie) și Cluj Napoca ( 29 Iunie – 22 Iulie). Expoziția este organizată de Fundația Eidos, Primăria Municipiului București prin ARCUB, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Olandei la București, împreună cu Muzeul Național de Artă.

 

Text și foto: Petre Ghiocel (VJ VLC)

Been there liked that feeder reviews

Leave a reply (we review all comments)