UPDATE – LIST: 11 târguri de design local pentru Crăciun 2017

  • by
LIST: 8 târguri de Crăciun în 2017

A sosit și acel moment când ursul feeder iese din bârlog pentru cumpărăturile de Crăciun.🎄

Și pentru că ne place design-ul românesc și tot ce este autentic, am pregătit o listă cu 11 târguri creative, care se desfășoară în București și Cluj în următoarea perioadă, ca tu să nu mai pierzi timp să cauți ^^

Vrem să dăruim cadouri speciale și cu siguranță avem de unde alege. Sute de produse și decorațiuni, unicat sau handmade, semnate de designeri autohtoni, muzică, mâncare tradițională sau bio, ceai fierbinte, turtă dulce sau cozonac; toate acestea + voie-bună. 🎁

❄ Hai cu noi la vânătoarea de cadouri! ❄

 

targul carturestilor

Târgul Cărtureștilor

1 – 31 decembrie, 10:00 – 22:00
Cărturești Verona, Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13

Facebook Event

Ce loc din oraș aduce împreună cadouri mai frumoase decât cărțile & muzica, ceaiul & turta dulce, decorațiunile & filmele, lumânările parfumate & ghirlandele luminoase, vinurile & vinilurile și sute de minunății gata de pus sub brad sau în ghetuțe? Dacă s-ar scrie o poveste de iubire între o librărie și spiritul Crăciunului, s-ar intitula desigur Târgul Cărtureștilor.

 

Targ Craciun 2017

Târgul de Crăciun de la Fundația Calea Victoriei

17 decembrie, 11:00 – 19:00
Fundația Calea Victoriei, Str. Popa Soare, nr. 40

Facebook Event

Un târg de Crăciun prietenos și cochet, cu lucruri de calitate, de la care să pleci cu cadouri originale și utile pentru toți prietenii tăi? Avem! Un loc confortabil și neaglomerat, în care să poți decide pe îndelete ce lucruri îți plac și ce cadou ar aduce mai multă bucurie celor dragi? Avem și asta! Fundația Calea Victoriei organizează în al patrulea an consecutiv Târgul de Crăciun – Cadouri și delicatese culturale, unul dintre cele mai apreciate evenimente de acest fel din oraș.

 

the institute winter market

The Institute Winter Market

17 – 18 decembrie, 12:00 – 20:00
Institute, The Cafe, Calea Știrbei Vodă, nr. 104-106

Facebook Event

La mijloc de decembrie The Institute Winter Market îți aduce o selecție de produse de design românesc pe care ați putut să o admirați pe tot parcursul anului la evenimentele The Institute: Romanian Design Week, ReDesign Crafts, Threads of Traditions sau Play&Rewind.

 

alt. craciun 2017

ALT. Crăciun 2017

12 – 22 decembrie, 14:00 – 21:00
ARCUB, Str. Lipscani, nr. 84-90
Intrare gratuită

Facebook Event

ARCUB deschide porțile pasajului Hanului Gabroveni pentru a treia ediție a târgului alternativ ALT. CRĂCIUN, cu un program extins la 11 zile de concerte live și shopping alternativ de sezon. De la haine, decorațiuni și accesorii, obiecte create de designeri români și bijuterii altfel, până la obiecte lucrate manual și delicatese pentru gurmanzi.

 

organic christmas point

Organic Christmas – Green Living Festival

16 – 17 decembrie, 10:00 – 21:00
POINT, Str. Eremia Grigorescu, nr. 10
Intrare: 10 lei

Facebook Event

Organic Days îți aduce natura în mijlocul orașului! Festivalul Iernii își deschide porțile pe 16 și 17 decembrie, în
centrul orașului, la Point. Te așteaptă un Crăciun Verde ca bradul, cu tot ce e mai natural și mai organic pe piață: hrană bio servită în fel și chip, un Vitamin Bar cu sucuri naturale, ceaiuri și smoothie-uri super sănătoase, un târg de Crăciun plin de cadouri ecologice create de artizani și designeri locali, zonă de terapii pentru trup și suflet, colinde live, workshop-uri și prezentări dedicate stilului de viață sănătos.

 

dichisar craciun 2017

#Dichisar – Târg de Crăciun cu Fun, Food & Sisterhood

Cluj Napoca, 16 – 17 decembrie, 10:00 – 22:00
Impact Hub, Str. Gării, nr. 21

Facebook Event

Evenimentele #Dichisar sunt showcase-uri periodice de creație românească. Organizate de Breslo.ro în spirit urban și alternativ, sunt create pentru a da publicului iubitor de frumos ocazia de a-și cunoaște creatorii preferați într-un loc fun și relaxat. #Dichisar este construit în jurul unui număr limitat de designeri tineri foarte atent selecționați + activități extra din zona beauty&lifestyle.

 

designist targ editia a 10-a

Made in RO #10 – Târg ales de design

16 – 17 decembrie, 11:00 – 20:00
Impact Hub, Splaiul Unirii, nr. 165
Intrare: 10 lei

Facebook Event

Made in RO este târgul de design din România care promovează designerii români de produs, cu accent pe zona home & deco. Evenimentul este activat nu doar în luna decembrie, ci și în alte perioade ale anului, în contexte care cer o alternativă românească de daruri creative și speciale. Made in RO reprezintă continuarea firească, în offline, a demersului susținut de designist.ro, prima platformă online din România care aduce în atenția publicului designerii români prin conținut original și de înaltă calitate.

 

christmas maker fair mater

Christmas Maker Fair

15 – 17 decembrie, 11:00 – 20:00
MATER, Splaiul Unirii, nr. 160
Intrare gratuită

Facebook Event

Christmas Maker Fair este primul târg de sezon care reprezintă cu mândrie cultura makerilor din România, promovând o alternativă la cadourile în serie prin obiecte ce au în spate mai mult decât un proces mecanic de producție. La Maker Fair o să găsești obiecte de design, haine, bijuterii, articole de design interior, ilustrații dar și produse de gastronomie (făcute local, la scară mică, în atelierele creative ale Bucureștiului).

 

art fashion fair

Art Fashion Fair / Christmas Affair

16 – 17 decembrie, 11:00 – 20:00
Beans&Dots, Str. Actor Ion Brezoianu, nr. 27
Intrare: 10 lei

Facebook Event

Aflat la a 11-a ediție, Art Fashion Fair, târg de fashion și lifestyle, promoveaza o cultură a inspirației, creativității și colaborării, prezentând exclusiv designeri și branduri autohtone (haine și accesorii de autor, obiecte de design interior și produse organice) unei comunități de oameni deschiși către original, consumatori de design românesc, high fashion și luxury brands.

 

crazy christmas the ark

Crazy Christmas

17 decembrie, 10:00 – 19:00
The ARK, Str. Uranus, nr. 150

Facebook Event

Festival de shopping, unde găsiți cele mai inspirate cadouri de Crăciun! De la îmbrăcăminte și accesorii până la decorațiuni pentru casă și produse cosmetice, toate într-o atmosferă de sărbătoare. Happy Shopping!

 

mos dizainar

Moș Dizainăr #6 – Cadouri din altă lume

19 -23 decembrie, 12:00 – 21:00
Dizainăr, Str. Puțul cu Plopi, nr. 17

Facebook Event

Moș Dizainăr este un personaj creativ și nonconformist care apare în fiecare an cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pentru a face lumea cadourilor un loc mai prietenos pentru designul românesc. Misiunea lui Moș Dizainăr este de a salva România de obiectele urâte și inutile. În cea mai frumoasă perioadă din an, vei păși în casa lui Moș Dizainăr de lângă parcul Cișmigiu, unde găsești peste 600 de produse de design create local: decorațiuni, ceramică, mobilier, corpuri de iluminat, ceasuri, bijuterii, jucării și multe altele!

 

 

Dacă știi și alte târguri creative lasă un comentariu și un link. Ne place să descoperim lucruri noi și cu cât mai multe alternative avem pe lista de Xmas shopping, cu atât mai bine. 😊

Și dacă tot ieși în oraș, la o pauză de shopping, noi îți recomandăm câteva locuri faine în București, unde să te poți bucura de o ceașcă de cafea de specialitate, aromată și aburindă. ☕ Dacă ți-e foame, atunci trebuie să treci pragul noii case a celor de la Burger Van și ei vor avea grijă că tu să te întorci în puteri la cumpărături. 🍔

 

 

Știai că… ?

Varianta modernă a lui Moș Crăciun a luat naștere din tradițiile care inconjoară personajul istoric Sfântul Nicolae – un episcop grec din secolul al IV-lea din orașul Myra, Părintele Crăciun – așa cum era personalizat de britanici și varianta olandeză a acestuia – Sinterklaas. Unii susțin că Moș Crăciun păstrează și elemente din legenda zeului german Wodan, care a fost asociat cu sărbătoarea păgana Yule și a condus Wild Hunt (Wilde Jagd), o vânătoare care are loc în lumea supranaturalului, între ființe fantomatice. 🎅

 

lists feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)