feeder insider w/ Alexandra [ro]

feeder insider w/ Alexandra [ro]

[read in EN]

feeder insider cu Alexandra [ro]

Prima impresie pe care ți-o lasă oricare dintre seturile Alexandrei, indiferent de locație, crowd sau sound system, este că nu îi poți eticheta stilul cu un anumit gen de muzică electronică. Alexandra face parte dintr-o grup select de DJs care în primul și în primul rând sunt record selectori. Cu siguranță ai dansat deja la una dintre petrecerile din al cărui lineup a făcut parte, fiind deja o prezență consacrată de ceva ani pe scena underground house & techno, indiferent că vorbim de dancefloor-uri celebre din Berlin, Tokyo, New York, London, Moscow, Paris, Lima sau Miami. În 2016 a făcut echipă cu Vera, lansând propria casă de discuri: Melliflow Records, label care respiră practic același aer cald și optimist ca și personalitatea Alexandrei, prin release-uri semnate Spacetravel, AK41 sau VRAC.

innovative / record selector / grooves

O dimineață perfectă începe cu… dragoste, razele soarelui încălzind ferestrele, torsul pisicilor mele și matinalul Guerrilla de Dimineață la Radio Guerrilla.

Zilele de vară mă fac să mă simt… în viață și câteodată bucuroasă sau extenuată dacă e prea cald.
Mă simt fericită de fiecare  dată când privesc… nori pufoși plimbându-se pe un cer albastru infinit, Family Guy, apusuri, Anatomia lui Grey, ploi torențiale și Game Of Thrones.
Dacă aș putea, aș colora cerul… în nimic altceva decât același albastru intens și profund
Primul lucru pe care îl pun în bagaj când plec la un gig în afara țării… este pașaportul
Micile plăceri ascunse când vine vorba de mâncare…. hmmm, nu, nu vreau să mă duc în direcția aia… prea multe plăceri ascunse
După-amiezile de duminică sunt rezervate… lungului zbor spre casă
Ultimul track rulat pe youtube… “tiny desk concerts with Maggie Rogers”. Cel mai bun prieten mi-a arătat într-o zi Alaska și a fost dragoste la prima audiție. Ador vocea ei: originală, unică, intensă și plină de energie
Locul favorit pentru admirat un apus… fereastra bucătariei de la apartamentul din București.
3 artiști aproape de inima mea Michael Jackson, Ricardo Villalobos, Maggie Rogers

 

Vixi:  Imaginează-ți o zi de primăvară în Berlin, cu mici ploi trecătoare alternate cu raze de soare iar tu ești singură cu o rolă de film de 36 de poziții. La ce să ne așteptăm ca instantanee surprinse pe film până la finalul zilei?

Alexandra: Nu pot să zic că-mi plac foarte mult zilele de primăvară, mi se par reci, goale și un pic depresive. Mă fac să îmi petrec timpul în casă așteptând vara. Aș alege o zi de toamnă timpurie pentru o plimbare pe afară. Pe 35 mm vei regăsi căței și pisicuțe, obiecte abandonate pe stradă, reflexii, semne de iubire, street art, detalii arhitectonice și romanticul din covorul de frunze căzute. 

Vixi: Seturile tale nu pot fi categorisite sub vreun gen anume și știm că nu-ți place să porți vreo etichetă din punct de vedere muzical. Totuși, există o zonă de confort unde simți că-ți poți desfășura în voie întregul potențial creativ pentru a face dancefloor-ul să vibreze exact cum îți dorești?

Alexandra: Nu i-aș spune zonă de confort , mai degrabă cu ce mă “hrănesc” când vine vorba de muzică: orice înseamnă broken rhythm: breaks, electro, breakbeat, IDM, dubstep, UK garage, broken-beat, jungle.

 

Credit foto: Studio XXIX

Vixi: Ești conectată deja de ceva ani cu tot ce înseamnă scena undeground house & techno. Privind scena din România cât de obiectiv se poate și în ansamblu, ce ne lipsește pentru a fi o mișcare atât de dezvoltată așa cum este, de exemplu, în Germania?

Alexandra: Nu pot să spun că am o imagine foarte bine conturată a ceea ce înseamnă scena din Germania deci nu pot face o comparație la acest nivel, pot doar să mă gândesc la scena din Berlin, care, cred eu, este diferită de restul Germaniei.

Cred că underground-uIui românesc îi lipsește diversitatea și deschiderea 

 

Vixi: Păstrând discuția despre underground-ul românesc, deja celebru pentru petrecerile extrem de lungi și pentru conexiunile sincere de pe dancefloor: ai mai avut aceleași sentimente și prin alte părți ale lumii?

Alexandra: Bineînțeles, chiar mai intens decât în România: Closer club în Kiev, Phonoteque club în Montevideo, petrecerile Arma17 în Moscow, petrecerile the Volks în Moscova.

 

Vixi: Știu că ești destul de atașată de diversitatea culturală a Berlinului. Din perspectiva artistului în căutare de inspirație muzicală, ce ai regăsit în Berlin și nu ai putut descoperi în București până acum?

Alexandra: Tocmai toleranța și acceptarea diversității umane, artei muzicii și exprimării, în general, au fost lucrurile care m-au atras și care m-au inspirat să mă mut în Berlin. Lucruri cu care nu prea te întâlnești în România, suntem încă un popor încordat și îngust în gândire, acesta este crudul adevăr.

 

Vixi: Ai construit Melliflow împreună cu buna ta prietenă, Vera. Pe ce se bazează aceasta conexiune puternică dintre voi: aceeși pasiune pentru muzică sau pur și simplu plecând de la micile bucurii ale vieții?

Alexandra: Este mai degrabă o combinație excelentă între cele 2 lucuri. Ne știm de foarte mult timp și de-a lungul timpului conexiunea dintre noi a devenit din ce în ce mai puternică, chiar dacă suntem 2 individualități extrem de diferite. Pe de-o parte avem ședințe de proiect interminabile, pe de altă parte plimbări lungi prin parc împreună cu cățeii Verei.

 

Vixi: Care sunt principalele elemente după care te uiți atunci când alegi piese care vor fi lansate la Melliflow?

Alexandra: Principalul este elementul surpriză 🙂 Piesele trebuie să aibă emoție, suflet, groove, ceva trăznit, ceva trippy, ceva sick…

Vixi: Sound-ul tău specific se este într-o continuă schimbare, devenind din ce în ce mai deep și mai melodic, total diferite de fiecare dată: câteodată ne surprinzi cu un pic de 2 step garage, altă dată cu ceva vocal house din anii 90. Ce determină aceste schimbări în sound: vibe-ul crowd-ului, dispoziția ta de la petrecere….?

Alexandra: În primul rând este vorba despre starea mea de spirit, apoi discutăm despre ce se întâmplă la party.

Călătoria muzicaIă se face împreună cu crowd-ul. Eu îi alimentez, ei mă alimentează pe mine (sau nu). Câteodată fac această călătorie de una singură, alte dăți simt și publicul alături de mine. Gig-uri diferite, scenarii diferite. 

 

 

Vixi: Dacă vrei primi o propunere pentru a realiza un playlist non-electronic ca soundtrack a unei expoziții Brâncuși, la ce artiști ne-am aștepta în acest playlist?

Alexandra: Recunosc că nu sunt în tema cu lucrările lui Brâncuși ca să pot crea un astfel de playlist. Întâi o documentare asiduă ca să putem discuta despre așa ceva 🙂

 

Vixi: Ai înregistrat un mix pentru seria feeder sound acum 1 an. Cum diferă selecția muzicală la un podcast față de un party?

Alexandra: Total diferit. Când discutăm de selecția făcută pentru podcast, atunci am timp la dispoziție, pot construi o compilație pentru că am timp să caut idei, inspirație și să aranjez / rearanjez track-urile. În club totul este la fracțiune de secundă, nu ai timp să gândești prea mult, doar timp să reacționezi și să alegi instantaneu următoarea piesă. Nu știu niciodată în ce direcție voi ajunge, este vorba despre improvizație și experiement. 

feeder insider w/ Alexandra [en]

Words by Vixi Pixi

 

parteneri feeder insider art & sound

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a reply (we review all comments)