BTLT: Paint-a-monument / Atelier cu Serebe și Octav

Paint-a-monument / Atelier pentru copii / Serebe (desen) + Octav (serigrafie)

BTLT:  Paint-a-monument – Atelier pentru copii cu Serebe (desen) și Octav Avramescu (serigrafie) la MNAC 

În zilele de 12 și 13 Octombrie de la ora 18:00 Save or Cancel a organizat un alt fel de workshop, la MNAC. Au fost invitați copii între 8 și 15 ani să ia parte, gratuit, la un atelier de desen și serigrafie, menit să stârnească interesul pentru patrimoniu și participarea la viața orașului. Motto-ul evenimentului a fost “Explorăm arta ca mijloc de regenerare urbană”. Paint-a-monument a constat în atelierul de desen pentru copii cu Serebe și serigrafie cu Octav Avramescu.

Participanții la atelierul de desen și serigrafie Paint-a-monument au primit câte un exemplar KOLOR, prima carte de colorat pentru copii realizată de Serebe, noul booklet Capitol, dar și câte un tricou și o sacoșă, imprimate de Atelierul de serigrafie de pe lângă Asociaţia Jumătatea Plină, care a transferat grafica realizată de Acme Industries pe o serie limitată de obiecte care susțin campania de conștientizare și sensibilizare față de patrimoniul abandonat, cu focus pe Cinema / Teatrul de vară Capitol.

Îndrumați de Serebe cei mici s-au simțit în largul lor, au desenat și bricolat idei pentru campania Cinema / Teatrul de vară Capitol. Dintre ideile propuse, pare că marcarea abandonului cu o serie de fantomițe ar fi destul de evidentă, iar dacă ne gândim la o transformare a spațiului, de ce nu l-am putea face un leu sau dragon? Niște idei minunate, la care nu ne-am gândit până acum.

Octav Avramescu i-a introdus pe tinerii participanți în lumea tipografiei manuale și le-a arătat cum se realizează și multiplică un afiș cu ajutorul serigrafiei.

BTLT: Paint-a-monument / Atelier pentru copii / Serebe (desen) + Octav (serigrafie)

În cea de-a doua zi a atelierului, copiii au personalizat împreună cu Serebe câte o piesă din puzzle-ul din lemn de plop, decupat și gravat laser apoi serigrafiat de Octav.

“Am avut parte de doua zile faine alaturi de o gasca mega simpatica de pustani si pustoaice. Cu si despre Teatrul de vara Capitol.”

Serebe
Paint-a-monument atelier Capitol fanzin

Apoi au transferat desenele realizate pe sticlă, parcurgând procesul de expunere a imaginii și developare a emulsiei pe o sită format A2, au întins vopseaua cu racleta și au realizat primul lor fanzin.

Atelierul a decurs minunat, copiii participanți petrecând două seri creative alături de Serebe, Octav și Save or Cancel.

Lucrările au fost expuse Vineri, 20 Octombrie, în cadrul conferinței Capitol Talks 2 / Expoziție / lansare booklet Capitol la Hub A, Casa OAR București.

Află mai multe despre ansamblul de monumente Cinema / Teatrul de vară CAPITOL și campania de sensibilizare, vizitând noul site http://capitol.rehab

Acest proiect cultural este co-finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Această campanie este organizată de Save or Cancel, prin feeder.ro, și face parte din programul cultural multianual “hub cultural Cinema / Teatrul de vară CAPITOL”, co-finanțat de AFCN. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Organizator: Save or Cancel

Parteneri: PMB, ArCubAFCNCNDBTeatrul MicCinema Marconi, RADEFCarol 53, Monumente Uitate / Asociația ARCHÉ

Parteneri media: ZeppelinIQadsSmark, Iqool, Assamblage, Citatepedia, wordstylist.ro, feeder.ro, anyplace.roArt7Arte și meserii, Plaja de Carte, Someș Delivery, Dizainăr

Design: Acme Industries
Foto: VJ VLC, Serebe, Cristina Popa, Andrei Racovițan
Text: Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic), VJ VLC

Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.
cinema/ teatru de vara CAPITOL
parteneri capitol 2017-2018

Leave a reply (we review all comments)