feeder insider w/ Butch [ro]

feeder insider with Butch 2017

[read in EN]

feeder insider w/ Butch [ro]

Săptămâna aceasta, marcând interviul cu numărul 124 din seria feeder insider, avem deosebita plăcere să ne întâlnim cu misteriosul Bülent Gürler aka Butch. El trăiește și lucrează în Mainz, Germania, dar muzica lui a făcut înconjurul lumii și a fost lansată de mai multe label-uri cunoscute cum ar fi Moon Harbour, Visionquest, Hot Creations, Desolat, Watergate și Rekids. Anul trecut, Butch a adăugat pe listă un release la label-ul lui Seth Troxler, Tuskegee, intitulat “Jack Your Body”. Label-ul său, Otherside, va lansa anul viitor un EP produs de el în colaborare cu Ricardo Villalobos, material pe care l-am recomandat deja.

În ciuda discografiei extinse, el se consideră mai mult DJ decât producător. În tandem, Butch susține și o serie de evenimente intitulată Down The Rabbit Hole ca rezident la Watergate Berlin.

“În Pulp Fiction, taximetristul îl întreabă pe Bruce Willis de ce i se spune Butch. El răspunde: ‘Sunt american, dragă. Numele noastre nu înseamnă nimic.’ De aceea l-am ales.”

Să ne scufundăm în universul creativ al lui Butch!

 

detalii / microgrooves / misterios

Când eram copil, mă uitam mult la… Dr Snuggles.
Când vreau să mă relaxez… merg la studio.
Sportul meu preferat este… alergatul.
Un loc unde îmi place să mănânc… **** lui Kristen Stewart.
Dacă nu deveneam DJ aș fi fost … fizician.
Înainte de fiecare party… mă odihnesc.
Aș vrea să știu cum să… bat oameni.
Animalul meu spiritual este…. Koala.
Vacanța perfectă este… ce e aia? N-am auzit niciodată de așa ceva.
3 release-uri interesante din 2017… nu am nicio idee.

feeder insider with Butch Press Photo 2017

f: Salut, BUTCH! Este minunat să te ascultăm din nou la Festivalul Neversea, al 9-lea performance al tău în România. Care au fost gândurile cu care te-ai întors în această parte a lumii? Ce impresie ți-au lăsat scena muzicală locală și audiența?

BUTCH: România este unul din locurile preferate unde pun muzică, aici mă joc cu seturi minimale și experimentale, iubesc acest lucru. Audiența are standarde înalte, dar știu să se și distreze. Mereu sunt fericit când aflu că urmează să am un eveniment în România.

 

f: Ești privit ca unul dintre cei mai inovativi și imprevizibili muzicieni ai zilelor noastre, împingând sunete de la groovy deep house la uplifting techno și în mod consistent producând hit-uri. Povestește-ne puțin despre ce stă în spatele muzicii tale și ce factori au contribuit la modelarea sunetului tău.

BUTCH: Când eram copil nu reușeam să adorm, așa că îmi cântam până adormeam, inventând cântece. Am studiat ceva chitară, dar în principiu am început să mixez ca DJ la 12 ani urmând și producția la scurt timp.

f: După lansarea de succes din 2013 cu Ricardo Villalobos, “Up“, 2018 scoate la iveală două bijuterii din seiful personal, piese co-compuse, sub numele de ButRic, la Otherside. Care este povestea acestui release mult-așteptat?

BUTCH: Ori de câte ori sunt în Berlin și Ricardo se întâmplă să fie și el acolo, ne întâlnim și mergem împreună la studioul lui. Am făcut deja o tonă de melodii, nu prea vorbim când suntem acolo, tot ce facem e să compunem un beat, să înregistrăm, să dăm play la diverse lucruri, să înregistram din nou și apoi trecem la următorul beat. Și eu și Ricardo am tot mixat “Fünfviertel” și “Down” iar oamenii ne tot întrebau de piese așa că acum ne-am hotărât să le lansăm.

 

f: Cum arată o zi obișnuită în studio? Pe ce te bazezi cel mai adesea atunci când compui piese noi?

BUTCH: La mine în studio în Mainz tratez treaba asta ca un job: merg acolo dimineață și lucrez până seara, ca și ceilalți oameni care merg la birou. Se întâmplă să am cel mai bun job din lume, acela de a face muzică, e minunat. Lucrez cu Logic și niște synth-uri, dar lucrurile tehnice nu sunt mai importante decât să ascult profund muzica din capul meu și apoi să lucrez la producerea acelei muzici, astfel încât toată lumea să o poată auzi.

 

f: Crezi că urmărirea atingerii obiectivelor tale ca DJ și munca care trebuie depusă pentru recunoașterea internațională au un impact prea mare asupra vieții personale?

BUTCH: Am în jurul meu oameni înțelegători, dar bine-înțeles, familia trebuie să accepte faptul că eu plec frecvent, ceea ce e nasol. M-am gândit mai mult la asta acum, de când am devenit tată. Nu este ușor, dar sincer, este ca și la o altă persoană care călătorește în interes de serviciu. De obicei sunt plecat în weekend-uri, dar sunt acasă în timpul săptămânii.

 

feeder insider with Butch Press Photo 2017

f: Cum ai descrie filosofia ta personală cu privire la a fi o parte din scena muzicii electronice?

BUTCH: Fă-ți treaba!

 

f: Otherside și, într-o oarecare măsură, ButRic, sunt proiecte care îți permit să te conectezi la acustica expansivă a minții și să te aventurezi adânc pe un teritoriu ne-explorat al muzicii. Cu ce instrumente, procese și sunete ți-ar plăcea să experimentezi mai departe?

BUTCH: Bună întrebare. În general, vreau să testez tot felul de chestii, știi, mă educ singur când vine vorba de efecte psiho-acustice și toate cele, lucruri pe care le găsesc fascinante.

Cel mai important lucru este să încerci lucrurile pe care le citești, așa înveți – asta fac în acest moment foarte mult. Experimentez cu o mulțime de lucruri și apoi văd ce am descoperit.

People & Machines logof: Cum transferi idei, emoții și stabilești o legătură între sunetul tău și public?

BUTCH: După cum spun mai mulți oameni, muzica e un limbaj, așa că mă gândesc la ce aș vrea să spun. Știu că dacă voi avea ceva semnificativ de spus, oamenilor le va plăcea ce fac.

Muzica vorbește mereu despre lucruri pe care noi nu le știm pentru că, dacă le-am fi știut, am putea să le spunem în cuvinte.

Eu cred că de aceea oamenii iubesc muzica, pentru că ne ajută să creștem și să cunoaștem o înțelegere mai nuanțată a realității și a noastră înșine. Împărtășesc acea dragoste pentru muzică, cred că vă puteți da seama ascultând melodiile mele și acest lucru creează o conexiune între mine și cei care mă ascultă

f: Ai fost responsabil de cea de-a 18-a ediție a seriei de mix-uri Watergate, cunoscutul club în care ai în prezent o rezidență, iar recent piesa ta “Shahrzad” a fost remixată de Matthias Meyer pe Watergate Remixes 01. Cum a început povestea cu Watergate?

BUTCH: Am pus muzică odată la o petrecere, aniversarea unui prieten, iar băieților de la club le-a plăcut mult setul. Am vorbit după setul meu și ne-am gândit că ar fi tare să aibă loc un eveniment regulat. Pentru mine, a fost minunat pentru că îmi place Watergate și pentru ei, a fost minunat pentru că le plăcea ce fac eu. Ideea pentru evenimentul meu Down The Rabbit Hole este să te lași purtat de muzică și să explorezi unde te poate purta noaptea. De aceea am doar un invitat pe seară și nu avem un timp anume fixat pentru seturi. Avem nevoie de spațiu și de timp ca să vedem unde ne conduce noaptea.

 

f: Seria feeder insider își propune să exploreze universul muzicii și al artelor vizuale, luând în același timp pulsul câmpului artistic atât la nivel local, cât și la nivel internațional. Care ar fi lista celor mai notabile evoluții ale muzicii electronice în aceste zile? Există atitudini sau schimbări specifice în status quo care te preocupă?

BUTCH: În general, e un moment minunat să trăiești. Lucrurile ar putea și trebuie să fie mai bune, dar toate ca toate, niciodată nu a fost mai bine ca acum. Există o mulțime de muzică nasoală și o nebunie pentru 15 minute de faimă peste tot, dar eu aleg să ignor treaba asta, să stau focusat și să lucrez la ceva bun pentru mine și pentru cei din jurul meu și acord toată energia mea acestui lucru. Toate cele bune, baby!

 

f: Este o plăcere!

feeder insider with Butch Press Photo 2017

Words by feeder.ro 

 

Butch on the internet: Website / Twitter / SoundCloud / Discogs / Facebook / Instagram

parteneri feeder insider art & sound

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

2 thoughts on “feeder insider w/ Butch [ro]”

  1. Pingback: Proiectul editorial feeder insider art & sound | | Feeder.ro

  2. Pingback: feeder insider w/ Butch [en] | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)