feeder insider w/ Denis Kaznacheev [ro]

feeder insider w/ Denis Kaznacheev

[read in EN]

feeder insider w/ Denis Kaznacheev [ro]

Producătorul rus Denis Kaznacheev reuşește să ne ţină în priză cu label-ul propriu Nervmusic încă din 2009, printr-o serie de producţii care au în comun o abordare subtilă şi minimalistă a muzicii dance. Printre exemplele remarcabile EP-ul Visual Triangulation la abartik, EP-ul Humelene la GROW, în curând un remix pentru Bauch, Sobriquet Recordings, un remix pentru David Delgado publicat la Curtea Veche, EP-ul Sintesi la Only300Family, cu remixuri semnate Giammarco Orsini şi Melchior Productions, câteva EP-uri la Meraki records, de la  Volks şi La Clap Records şi să nu uităm de colaborarea cu Alka Rex, ca SED Trax, care va apărea curând pe What.If. Recent, Rotate a lansat un experiment interesant, invitându-I pe Denis Kaznacheev şi Anestie Gomez să lucreze împreună la The Wieferich Pair într-o manieră nouă, în care cei doi îşi utilizează reciproc sound-ul pentru a crea noi compoziţii. Denis a primit o doză bună de recunoaştere şi atenţie din partea publicului ca fiind jumătatea proiectului Easy Changes, în care îşi reuneşte forţele cu Kirill Silantyev.

Pe lângă producţiile muzicale, Denis Kaznacheev mixează discuri la Club Der Visionaere, Hoppetosse, Chalet (Berlin), Fuse (Bruxelles), Sunwaves Festival (Mamaia), BLCK Market (New York), Outline Festival (Moscova), Opium Party (Italia) şi Mioritmic Festival (Cluj).

experiment / improvizație / prolific

Vara, mereu… încerc să ies din casă şi din studio.
Zilele ploioase… sunt perfecte pentru înregistrări şi într-o zi cu ploaie sunt aproape sigur la studio.
Mâncarea rusească preferată… Okroshka. (n.t. supă rece de kefir cu crutoane, ou şi legume)
Fac poze cu… maşini clasice din anii60, ‘70 şi uneori din anii ‘80.
Un obicei pe care l-am căpătat de curând… să caut arhitectura brutalistă în locurile noi pe care le vizitez cu show-urile mele.
Colecţionez… discuri.
Când călătoresc îmi place să… încerc mâncarea şi berea locală.
Casa departe de casă e… Berlin.
Fundalul de pe ecranul calculatorului meu… un desen din Micul Prinţ de Antoine de Saint-Exupery.
Trei artişti care mă inspiră… Sean BoothRob BrownRicardo Villalobos.

feeder insider w/ Denis Kaznacheev [en]

Cristina Popa: Hello, Denis! Ne bucurăm că te afli printre invitaţii noştri în secţiunea feeder insider. Ai vizitat deja România de câteva ori, ai cântat la Villa TakeoversSunwavesWaha şi în curând la Mioritmic. Ce ţi-ar plăcea să găseşti la Mioritmic?

Denis Kaznacheev: Sunt încântat că merg la festivalul Mioritmic, o să cânt într-o companie selectă acolo, cu prieteni vechi şi noi, fani dar şi tipi din familie, oameni faini şi pasionaţi de muzică, adunaţi cu toţii laolaltă. O să fie ceva special!

CP: Aducându-ţi aminte de aniversarea de un an a Insolitus, la Motiv, în Bucureşti, spui că cele mai puternice amintiri vin din momentele cele mai sărite de pe fix, iar aceea a fost cea mai nebună noapte a ta din 2017. Ce a fost ieşit din comun la acea seară?

Denis Kaznacheev:

Aşa a fost, cea mai nebună noapte din 2017. Am pierdut avionul, mi-am pierdut creierii, etc. Dar cele mai puternice amintiri vin de la cele mai sărite de pe fix momente, iar ăsta a fost unul din ele. Petrecut la Motiv, pentru aniversarea de un an a Insolitus.

Cristina Popa: Împreună cu Kirill Silantyev ai fondat în 2003 cunoscutul duo Easy Changes, precum şi excelentul label Nervmusic în 2009. Cum ai făcut să se dezvolte aşa de frumos prietenia şi colaborarea ta de-a lungul acestor ani?

Denis Kaznacheev: Prietenia cu Kirill e aproape ca la început, noi încă mai funcţionăm în formula de proiect DJ, însă nu mai producem atât de mult muzică pentru că locuim în oraşe diferite. Probabil că anul ăsta sau la anul vom scoate un EP.

CP: Performance-urile tale live au la bază un sistem modular. Care sunt modulele tale preferate şi ce îţi place la ele?

Denis Kaznacheev: Da, când sunt pe scenă live folosesc unul dintre sistemele mele A100 cu pedale cu efect dublu de la Eventide.

Modulul meu preferat este DPO de la Make Noise, fiindcă este unul dintre cele mai puternice oscilatoare analog în Eurorack,

Shapeshifter de la Intellijel pentru că este cel mai bun oscilator şi toate modulele instrumentale mutabile, fiindcă sunt unice şi în acelaşi timp multi-task şi pot fi transformate dintr-un oscilator într-un LFO complex sau într-un ADSR şi aşa mai departe.

feeder insider w/ Denis Kaznacheev [en]
CP: Various – Quattroporte ‎(4×12″), cea mai recentă compilaţie Nervmusic, îi are printre colaboratori pe Rhadoo, G76, Cesare vs. Disorder, Fumiya Tanaka, Cabanne, Melchior Productions, Martinez şi pe tine, printre alţi artişti extraordinar de talentaţi. Care este conceptul din spatele acestei producţii?

Denis Kaznacheev: Pentru prima oară am reunit diverşi artişti la Nervmusic şi am vrut să-i aducem pe cei mai mulţi dintre cei cu care colaborăm pe partea de remixuri, sau pe cei care au învârtit discuri la unele petreceri de-ale noastre alături de artiştii pe care i-am asociat de curând cu label-ul nostru.

În plus, fiindcă sunt un mare fan al maşinilor din anii ‘70’ şi ’80, am vrut să am o legătură şi cu chestia asta.

Aşa încât l-am rugat pe Igor Skaletsky să încerce să facă ceva cu Maserati Quattroporte, fiindcă sunt 4 discuri, 4 roţi şi rimează cu quattro!

 

CP: E o adevărată plăcere!

feeder insider w/ Denis Kaznacheev [en]

Words by Cristina Popa

Traducere de Hildegard Ignătescu

Photos © Jenya Sobol

parteneri feeder insider art & sound

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a reply (we review all comments)