BTLT: Noaptea Albă a Galeriilor 2017

Noaptea Albă a Galeriilor 2017

BTLT: Noaptea Alba a Galeriilor

6 Octombrie 2017, o nouă ediție NAG. Noaptea Albă a Galeriilor a ajuns la a unsprezecea ediție.

Noaptea Albă a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din România. Evenimentul a avut loc în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din 12 orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Vineri seara cu cerul plin de nori, am plecat spre cele 73 de puncte de pe harta NAG, fără umbrelă, motiv pentru care am ajuns abia la 16 dintre ele. 🙁

 

1. Primul loc în care ne-am oprit a fost Combinatul Fondului Plastic. Acolo se regăsesc Sector 1 Gallery unde am vizitat expoziția Still Life Made Of Living Things – Istvan Betuker

 

2. Sandwich II – Re-bar, wire-mesh, cross-hatch (Romanian heroes) – Mike Nelson.

 

3. Galeria Nicodim – Without Secrets de Ecaterina Vrana

 

4. Ateliere de creație Valentin Duicu – UAP / Combinatul Fondului Plastic.

 

5. Ateliere de creație – UAP / Combinatul Fondului Plastic.

 

6 Ateliere de creație Mircea Roman – UAP / Combinatul Fondului Plastic.

 

7. Ateliere de creație Marian Zidaru – UAP / Combinatul Fondului Plastic.

În jurul orei 22 a început ploaia, cu picături destul de dese și grele. Ne-am adăpostit prin atelierele de creație ale artiștilor Alin Carpen, Mircea Roman, Fam. Scutaru, Marian Zidaru. Ne-a plăcut foarte mult să privim în interiorul sculpturilor cinetice create de Alin Carpen. Aici a trebuit să luăm o decizie grea: renunțăm sau înfruntăm ploaia și ne întoarcem în centru pentru a continua turul NAG.

 

Un-hidden Bucharest @ Lente / Pisica Pătrată Totem / Sorina Vazelina & Primitiv Print wall8. Am ales a doua variantă și ne-am teleportat la Lente unde am putut admira totemul magic realizat de Cât pe ce și Pisica Pătrată profilat pe suprafața plină de personaje și măști serigrafiate de Sorina Vazelina și Primitiv Print în cadrul proiectului Un-hidden Bucharest. În interior ne-am reîncărcat cu energie sub formă de limonadă cu zmeură în timp ce am parcurs seria de desenele realizate de Kitră, IrloPisica PătratăLivia & Reg, Saddo & Pren, Cutărică, Aitch, Ada Mușat, Praf de cretă , în cadrul proiectului Pictăm Pereți.

 

9. Au urmat A5 Studio Space, din Piața Amzei.

 

10. Am continuat cu Mobius Gallery unde avea loc expoziția DEVIATIONS / Line. Pink… Black Square – Claudia Brăileanu.

 

11. H’art Appendix – Virginia Toma – Intersecție, Calea Victoriei

 

12. Rotenberg Uzunov – BACK TO NATURE – Diana Manole

 

13. Cu ocazia NAG 2017 s-a inaugurat un nou spațiu în București dedicat artei, ArtHub – Carol 51

 

14. Carol 53

 

15. Foarte aproape se află Galeriile Carol cu adesa pe Carol 59, unde artistul Dragoș Neagoe ne-a invitat la un live performance.

 

Pisica Patrata Semnal urban CAPITOL 201716. Anul acesta în NAG a fost inclus si un element virtual, intervenția artistică digitală site-specific augmented reality pe fațada Teatrului de Vară Capitol, creată de Augmented Space Agency. Cu ajutorul telefonului mobil am putut vizualiza interiorul vechiului cinema.

 

Mult după miezul nopții ne-am îndreptat spre casă plini de picături de ploaie, fotografii, înregistrări video și audio din Noaptea Albă a Galeriilor.

Vă invităm să urmăriți un scurt video despre aventura din noaptea de 6 spre 7 Octombrie realizat de VJ VLC care cuprinde o selecție lungă și interesantă de spații alternative și galerii de artă din București: Sector 1 Gallery, Sandwich II, Galeria Nicodim, Ateliere de creație Valentin Duicu, Alin Carpen, Mircea Roman, Fam. Scutaru, Marian Zidaru, Studio ARTE ArtistRunSpace, Lente, A5 Studio Space, Mobius Gallery, H’art Appendix, Rotenberg Uzunov, ArtHub, Carol 53, Galeriile Carol, Teatrului de Vară Capitol.

▶️ ENJOY!

Foto: Petre Fall (VJ VLC)Alex Iacob
Video: Petre Fall (VJ VLC)
Text: Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic), Petre Fall

VJ VLC

Leave a reply (we review all comments)