BTLT: Un-hidden Bucharest – Skinny Bunny instalație la Sala Omnia

BTLT un-hidden bucharest skinny bunny @ sala omnia CNDB

BTLT: Un-hidden Bucharest – Mary Stroe aka Skinny Bunny instalație la Sala Omnia

Vara aceasta, în cadrul turului alternativ Un-hidden Bucharest, Save or Cancel a realizat o hartă a lucrărilor de street art, iar împreună cu Pisica PătratăSorina Vazelina, Primitiv Print, Skinny Bunny și VJ VLC am adăugat 3 puncte de interes noi.

Ilustrațiile create de Sorina Vazelina și serigrafia Primitiv Print extind universul Lente, alăturându-se obiectului misterios Pisica Patrata, produs cu atenție de Câtpece (imagini și video aici). În ultima zi de vară, fațada Cinema Marconi a fost animată de instalația video realizată de VJ VLC (imagini și video aici).

Open Call Un-hidden Bucharest

Open Call

Mary Stroe scenograf, ilustrator și designer aka Skinny Bunny, câștigătoarea OPEN CALL Un-hidden Bucharest, a propus decorarea fațadei cu desene și bannere care conțin mișcări de dans și imagini inspirate din trecutul Sălii Omnia, dar și picturi pe geamurile clădirii.

Curățenie

Prima zi de lucru a început cu performance-ritual de curățare în care am agitat 🕸 pentru a face loc desenelor lui Skinny Bunny pe geamurile Sălii Omnia, viitoarea casă Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. 🖌

Intervenție

Inspirată de trecutul enigmatic al clădirii și viitorul în mișcare, Skinny Bunny a vizitat periodic spațiul, timp de o lună, în care a documentat fotografic tot procesul de realizare a instalației cât și lucrurile interesante care apar în acest univers.  👩🏻‍🎨

Treptat, personajele și iepurii au început să prindă contur și în curând sperăm că vopsea fluorescentă se va aprinde în timpul serii, precum licuricii.

Tur ghidat și story-telling cu Paul Dunca

Pe 26 Aug la ora 19:00, ne-am întâlnit cu Paul Dunca și primii participanți la turul ghidat Un-hidden Bucharest și am explorat Sala Omnia, povestind cu Skinny Bunny despre intervenția ei. După am pornit către Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, unde ne-au primit cu căldură Toma și Justin Baroncea, care ne-au povestit despre desenele lui Saddo, Obie Platon și foarte recent, Hedof, dar și despre prgramul de reintroducere a curții interioare în circuitul public.

Au urmat Lente Praporgescu unde Paul Dunca ne-a povestit pe larg povestea fiecărui desen și personaj ilustrat de Saddo, Ada Mușat, Sorina Vazelina, Oana Lohan, Kitră, Pisica Pătrată și Aitch în 2015.

Drumul a continuat pe Strada Arthur Verona unde am vorbit despre Ioana, Irina Mocanu, Alina Marinescu, Serebe, Livia Fălcaru, Anca Norilor, Max Dima, Fio, Andra Semciuc, Wanda Hutira, Pisica Pătrată, Erps și Street Delivery București “Grădini posibile“.

Ne-am oprit la Lente Lupu care găzduiește 13 murale realizate în cadrul seriei Pictăm Pereți cu Kitră, IrloPisica Pătrată, Sorina Vazelina & Primitiv Print, Livia & Reg, Saddo & Pren, Cutărică, Aitch, Ada Mușat, Praf de cretă.

La Spatiul M60, am luat o pauză și o băutură răcoritoare MELLOW, în timp ce schimbăm idei despre desenul lui John Dot S, ”no more tv/cctv again” și participarea sa la Upfest, arta independentă în spațiile publice și despre modul în care acestea afectează comunitățile, cum ar fi creșterea calității vieții sau gentrificarea.

Turul s-a încheiat în jurul orei 21:00, în fața Teatrului de vară Capitol, pe strada Constantin Mille, unde instalația și desenul realizat de Pisica Pătrată au fost transformat într-un portal de Augmented Space Agency, prin aplicația Capitol Continuum (download from google play). Am descoperit lucruri noi despre locuri și desene cunoscute, dar și despre despre artiști activi care colorează și înveselesc orașul.💥Am aflat de la Virginia cine a însângerat țepușa  Am primit the best homemade banana bread

În cadrul proiectului Un-hidden Bucharest am tipărit 230 de hărți care conțin 24 de noi intervenții artistice în spațiul public din București, disponibile în rețeaua de parteneri. Harta Un-hidden Bucharest va fi curând disponibil în format digital și este deschisă sugestiilor voastre.

Sala Omnia

Sala Omnia din str. Cristian Popișteanu nr. 3 a găzduit Senatul României și Teatrul Național de Operetă “Ion Dacian“. Clădirea a fost proiectată de arhitectul Cezar Lăzărescu (1923-1986), în 1967, ca o anexă a sediului Comitetului Central al Partidului Comunist Român, anexă în care inițial aveau loc conferințele de partid.

Acum este situată într-o zonă cu particularități aparte, în centru, și totuși detașată de oraș prinlipsa accesului, până recent, către bulevardul Nicolae Bălcescu, prin regimul de protecție sporit din zona ministerelor, dar mai ales prin lipsa spațiilor publice și serviciilor. O zonă care (momentan) nu se află pe nicio hartă afectivă.

Din Septembrie 2016, Sala Omnia a trecut în administrarea Centrului Național al Dansului București (CNDB), care pregătește demersul de reactivare al clădirii.

 

Vineri este Noaptea Albă a Galeriilor și vă recomandăm să ieșiți la un tur de artă contemporană și să vizitați Teatrul de vară Capitol și Lente Lupu. Dacă nu ați trecut prin fața Sălii Omnia, este o ocazie bună în care puteți vedea viitorul Centru Național al Dansului  București și desenele lui Skinny Bunny aka Mary Stroe. 👯

 

Un-hidden BucharestUn-hidden Bucharest este un proiect cultural produs de Save or Cancel prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN.

Partenerii proiectului: Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, LenteCinema MarconiCâtpece, Mellow Drinks
Parteneri media: Zeppelin, IQads, Smark, Art7, Dizainăr, Iqool, anyplace.ro
Design grafic: Ana Dămoc
Foto: Alex Iacob
Text: Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic)

Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.
parteneri un-hidden bucharest

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

18 thoughts on “BTLT: Un-hidden Bucharest – Skinny Bunny instalație la Sala Omnia”

  1. Pingback: Căutăm colaboratori pentru un film la Sala Omnia • feeder.ro

  2. Pingback: Buy the Un-hidden Street Art in Romania BOOK with a 20% discount • feeder.ro

  3. Pingback: 📽 Un-hidden street art in Bucharest (new video)... Feeder.ro •

  4. Pingback: Watch a new video recorded during Un-hidden Romania street art project •

  5. Pingback: LIST: 12 places where you can buy or browse the Un-hidden Street Art in Romania book

  6. Pingback: The Un-hidden Street Art in Romania Book is now available in the feeder.ro/shop - Save or Cancel

  7. Pingback: The Un-hidden Street Art in Romania BOOK is now available in the feeder.ro/shop

  8. Pingback: J. Ace x Mini Raid @ Pasajul Englez Calea Victoriei • Feeder.ro

  9. Pingback: Un-hidden street art in Romania BOOK (preview)

  10. Pingback: Un-hidden Street Art in Romania - Open Call for Street Art Photography Results

  11. Pingback: 
Discover the new art toys collection hand-painted by Pisica Patrata x Un-hidden Romania [EN]

  12. Pingback: Un-hidden Street Art in Romania - about the future book and an Open Call for Street Art Photography

  13. Pingback: Noi pisici urbane de la Pisica Pătrată x Un-hidden Romania • Feeder.ro

  14. Pingback: Un-hidden Bucharest II continuă în 2018 cartarea lucrărilor street art – Save or Cancel

  15. Pingback: Descoperă noile intervenții stradale realizate în cadrul proiectului Un-hidden Bucharest • Feeder.ro

  16. Pingback: Un-hidden Bucharest II continuă în 2018 cartarea lucrărilor street art • Feeder.ro

  17. Pingback: OPEN CALL Un-hidden Bucharest II • Feeder.ro

  18. Pingback: Un-hidden Bucharest online map | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)