feeder insider w/ Miss Kittin [ro]

feeder insider Miss Kittin

feeder insider w / Miss Kittin [ro]

[read in EN]

Miss Kittin este Caroline Hervé, originară din Grenoble, Franța, unul dintre cei mai apreciați DJ-i de muzică electronică. Selecțiile sale asumate și vocea recognoscibilă creează momente excepționale pentru dans. Multi-talentată, Caroline se exprimă prin selecțiile și producțiile ei, cântând, pictând și scriind. Acum lucrează la cel de-al patrulea album, care va fi lansat la Nobody’s Bizzniss, label-ul de care se ocupă din 2004.
Suntem încântați să prezentăm această conversație cu Miss Kittin, anticipând Mysteryland Festival.

libertate / bătaie / sentiment / dragoste

feeder insider miss kittin

Un loc în care întotdeauna mă întorc la… pădurea din jurul casei mele.
Aș vrea să învăț … răbdarea.
Un obicei prost… fumatul.
Ultima carte pe care am citit-o… Estelle Surbranche: Emmène moi au Paradis (Du-mă în paradis, un thriller scris de una dintre cele mai bune prietene)
Întotdeauna uit să… notez întâlniri în calendarul meu și ratez data
Acasă… pregătesc gem și urmăresc vechile episoade Columbo
Obiectul de îmbrăcăminte preferat… o pereche de leggings negri, din cauza atâtor călătorii…
O glumă bună pe care am auzit-o recent… una franceză, nu poate fi tradusă.
Niciodată nu voi… spune niciodată.
Trei melodii pe care le știu pe dinafară…
La Marseillaise (imnul național francez)
Dream a little dream de Ella Fitzgerald
Enjoy the silence de Depeche Mode

feeder insider miss kittin

feeder.ro: Bună, Miss Kittin, suntem foarte bucuroși să povestim. Recent, ai pus muzică la festivalul Milkshake, un eveniment deschis, care sărbătorește diversitatea și drepturile egale. Întrucât muzica și arta au fost întotdeauna motoare ale schimbării sociale, cum te-ai conectat cu publicul și care sunt câteva idei interesante pe care le-ați schimbat în timpul celor două performance-uri la această ediție a festivalului?

Miss Kittin: Păi, nu pot decât să mă simt umilă la un astfel de festival, pentru că eu sunt doar o persoană heterosexuală albă. Dar, în calitate de femeie și de artist, am avut cu siguranță câteva lupte în comun sau prejudecăți. Rolul meu este de a sărbători libertatea de a fi cine vreți să fiți, pentru mulți dintre oamenii care nu au avut aceeași cale norocoasă. Deci, sigur, ce am în minte atunci când pun muzică acolo, este mai puternic decât un performace de club obișnuit. Te simți util, te duci acasă mândră de tine și mândru de ei.

feeder.ro: Mysteryland sărbătorește cea de-a 24-a ediție de călătoriilor muzicale și pui muzică duminică pe scena găzduită de Dave Clarke. Ce emoții și idei intenționezi să generezi în public?

Miss Kittin: Îi datorez foarte mult lui Dave Clarke, m-a invitat de multe ori pe scena sa la diferite evenimente. Pot spune că doar alături de el, vibe-ul este cu siguranță techno, o selecție pe care nu aș putea să o fac în Ibiza, de exemplu. Mă voi adapta la public și voi vedea ce pot să construiesc.

Nu-mi place să planific în avans, este treaba noastră să simțim vibrația momentului, fiecare peisaj este diferit.

 

feeder insider miss kittin

feeder.ro: Setul tău la Boiler Room, Londra, face remarcabile paralele între muzica de azi și anii ’80, un moment agitat pentru muzica electronică, dar și pentru mișcările sociale. Ce înseamnă acea perioadă pentru tine?

Miss Kittin: Libertatea. Întotdeauna spun povestea, dar când m-am dus la primul meu rave, mi-a explodat mintea. O muzică pe care nu am mai auzit-o înainte, o modalitate de a trăi muzica pe care nu am experimentat-o niciodată înainte.

M-am întors acasă, am văzut toți oamenii de pe stradă mergând la muncă și știam că va trebui să muncesc foarte mult pentru a-mi scrie propria cale, pentru că nu m-aș regăsi într-o viață obișnuită.

Am fost foarte conștientă de asta. Ciudat, petrecerile rave m-au făcut să cresc, ca adult.

 

feeder.ro: Ai studiat baletul și pianul, ai spune că aceste eforturi au influențat felul în care experimentezi și produci muzică electronică?

Miss Kittin: Nu prea mult. Am studiat pianul doar 2 ani, deci nu contează. Dar am învățat să-mi canalizez energia, concentrându-mă pe detalii, având o disciplină.

Orice formă de artă necesită disciplină, altfel, creezi doar haos.

feeder insider miss kittinfeeder.ro: Care sunt câțiva factori decisivi atunci când cauți muzică nouă? Cum s-au schimbat aceștia, de la primele călătorii la Mental Groove, Geneva, pentru a cumpăra plăci?

Miss Kittin: Rar mă mai duc la magazine de discuri. Știu că este o rușine, dar încă mai cumpăr plăci, mai ales de colecție, jazz etc …
Cel mai mult cumpăr muzica de care am nevoie, când am nevoie de ea. DJ-ing a devenit o activitate serioasă, unde mă distrez desigur, dar nu pot asculta muzică electronică 24/7. O dată pe lună, plănuiesc o după-amiază să caut muzică. Schimb, de asemenea, selecția mea înainte de fiecare performace, lucrând în camera mea de hotel sau în avion.
Dar asta este. Muzica nu se află în centrul vieții mele de multă vreme, iar viața mea este mult mai bogată în alte lucruri.

feeder insider miss kittinfeeder.ro: Kittin Collection, lansat la Nobody’s Bizzness, label-ul tău, este o experiență luminantă, prezentând o selecție bogată de sunete și încorporând minunatele tale abilități de desen. Ce proiecte noi lucrezi în prezent?

Miss Kittin: Un nou album. Nimic pentru cluburi.

feeder.ro: Ai colaborat cu brandul german Elternhaus pentru o serie de îmbrăcăminte realizată manual, intitulată Beats, care incorporează desenele tale și sărbătorește inima, BPM și viața. Există și alte medii prin care îți place să te exprimi? Miss Kittin: Pictura, scrisul, plimbatul în pădure, gătitul uneori.

Miss Kittin: Pictura, scrisul, plimbatul în pădure, gătitul uneori.

feeder insider miss kittinfeeder.ro: După ce ai pus muzică cu un număr mare de DJ și artiști talentați, care sunt opiniile tale despre colaborările în domeniul culturii electronice?

Miss Kittin: Nu știu. Nu-mi pasă. Văd că este trendy să faci back to backs sau dueturi DJ. Nu-mi pasă.
feeder.ro: Ești o colecționare de muzică avid, încă din copilărie. Unde găsești inspirație?

Miss Kittin: Peste tot.

feeder insider miss kittin

feeder.ro: feeder se menține activ în scena alternativă românească de 13 ani. Știm că ai vizitat România de câteva ori, cel mai recent fiind la The Mission. Ce ți-a plăcut în mod deosebit și ce dorești să vezi diferit?

Miss Kittin: Nu judec. Îmi place energia pozitivă intensă din România. O regăsesc în multe țări cu un trecut dificil. Admir asta mult, pentru că noi, francezii, ne plângem atât de mult! Aș vrea să avem acel optimism și entuziasm. Nu aș schimba nimic.

 

Miss Kittin va interpreta la Mysteryland, care are loc în Olanda în perioada 25-28 august. Biletele sunt disponibile la: http://www.mysteryland.nl/
Acesta este al doilea interviu exclusiv feeder.ro cu Miss Kittin, aici puteți asculta prima conversație, din 2013.

 

Words by Cristina Popa, Oana Maria Filip

Traducere Cristina Popa

parteneri feeder insider art & sound

SaveSave

2 thoughts on “feeder insider w/ Miss Kittin [ro]”

  1. Pingback: The NEW feeder insider e-book #04 is online | | Feeder.ro

  2. Pingback: feeder insider w/ Miss Kittin [en] | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)