Un festival de poker de amploare internațională în București: PokerStars Festival

Pokerstars Festival

Un festival de poker de talie internațională va poposi în capitală în această vară, între 31 iulie și 6 august: PokerStars Festival Bucharest.

 

Cea mai mare cameră de poker online din lume, PokerStars, este și cel mai activ operator de turnee live, organizând mega-evenimente care au în centru jocul de poker, în cele mai mari capitale sau în destinații de vacanță pitorești. Includerea Bucureștiului în circuit a fost o victorie majoră a comunității românilor pasionați de poker, căci PokerStars își alege locațiile foarte riguros. Practic, pentru capitala României, adăugarea la lista PokerStars a fost un adevărat pașaport european care atestă capacitatea noastră de a găzdui cu succes și fără feedback negativ jucători pretențiosi de poker din peste 20 de țări.

 

Un festival de poker este în esență o serie de turnee având în centru un turneu principal – un “Main Event” – care cumulează taxele de intrare ale participanților și le transformă în premii pentru finaliști. De regulă, un turneu de poker plătește premii ultimilor 10-20% din cei rămași în joc, însă progresiv: partea leului revine câștigătorului, premiile scăzând pe măsura coborârii în clasamentul final. Jucătorii primesc un număr inițial de jetoane și încearcă să supraviețuiască și să le înmulțească. Cine rămâne cu toate fisele din joc este campionul turneului. Un turneu de poker poate avea oricâti participanți, turneele importante având sute, mii sau chiar zeci de mii de jucători care încep jocul simultan în săli mari, special amenajate.

 

PokerStars Festival Bucharest va avea în program un turneul principal cu taxa de 1.100 de euro și o serie de turnee mai mici – numite side-eventuri – printre care și sateliți de calificare în turneul principal.

 

Chiar dacă taxa de intrare în turneul principal pare piperată, accesul la masa de joc se poate obține și din calificări. Turneele de calificare (“sateliti”) au o taxă mult mai mică (de zece ori sau chiar mai ieftin) și au ca premii tichete de intrare în Main Event-uri. Acești sateliți de calificare se vor juca live, în cadrul festivalului de la București, însă se pot juca și cu mult in avans, online, pe PokerStars.

 

În ciuda faptului că pokerul pare un joc de nișă, pentru specialiști, totuși turneele de poker sunt câștigate adesea de începători. Nu puține sunt cazurile în care cineva care abia a învățat ABC-ul jocului reușește să treacă de o mulțime de profesioniști și să câștige sute de mii sau chiar milioane de dolari. De altfel, explozia de popularitate a pokerului se datorează tocmai unei asemenea întâmplări: americanul Chris Moneymaker a reușit în 2003 să câștige Main Eventul World Series of Poker și 2,5 milioane de dolari.

 

Motivul care permite începătorilor să facă față marilor profesioniști este pur și simplu faptul că pe termen scurt, pe lângă abilități, intervine și șansa. Altfel spus, un profesionist, oricât de bine ar juca, poate pierde cu ușurință în fața unui începator dacă nu are timing bun și sorții nu sunt de partea sa în situațiile limită. În plus, internetul este plin de sfaturi strategice, una din cele mai generoase colecții de articole în limba română aflându-se în secțiunea de strategie a site-ului de specialitate Pokernews România.

 

Festivalul de la București se va desfășura în sala Grand Ballroom de la hotelul Marriott în colaborare cu operatorul autohton PokerFest România și va oferi, de-a lungul unei săptămâni de joc, alături de Main Eventul de 1.100€, turnee precum PokerStars Megastack (cu taxa de 170€), PokerStars Bucharest Cup (330€) sau turneul pentru cei cu bani mai mulți, PokerStars Festival High Roller (2.200€). Premiile vor fi de sute de mii de euro, iar în timpul festivalului se vor putea juca și partide de cash la toate mizele.

 

Însă, despre toate acestea, puteți găsi detalii mai multe și mai interesante chiar pe pagina organizatorului.

 

În rezumat, un festival de poker precum cel de la București merită încercat chiar fără cunoștințe aprofundate de poker, căci cu puțină șansă și cu un bilet ieftin dintr-un satelit live sau online, se poate ajunge la un premiu memorabil – ca să nu adăugăm extraordinara experiență și suspans pe care le prilejuiește așa o competiție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads