BTLT: Evenimente conexe Romanian Design Week 2017

Evenimente conexe Romanian Design Week 2017

 

The Institute și ING Bank au prezentat anul acesta, între 20 și 28 mai, ediția a V-a aniversară Romanian Design Week, cea mai amplă manifestare ce își propune să promoveze designul românesc. Ca în fiecare an, Romanian Design Week a inclus în programul său, pe lângă expoziția centrală organizată de The Institute, și un circuit al evenimentelor și spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia, dedicate atât publicului larg, cât și profesioniștilor.

Un centru important de activitate a fost Cartierul Creativ, cel mai nou proiect The Institute, unde s-au desfășurat o mare parte dintre aceste evenimente.

“În fiecare an ne încântă numărul mare al partenerilor și prietenilor noștri care vor să fie parte a RDW și să îi aducă valoare și conținut. Le mulțumim că sunt alături de noi în promovarea designului românesc. Un alt aspect interesant e faptul ca multe dintre aceste evenimente au loc în Cartierul Creativ, pentru că asta ne arată că premisele de la care am plecat sunt corecte” declară Andrei Gavrilă-Borțun, CEO The Institute.

 

 

Din Viscri cu drag / From Viscri with love & Argaetic Muralium
Acuarela Bistro – Str. Polonă 40
www.acuarelabistro.ro

Acuarela și Instantly.be au prezentat o selecție de instantanee din viața satului transilvănean Viscri. Pozele au fost postate timp de 12 luni pe contul de instagram #Viscrigram de Alexu Toader, un art director care a renunțat la claxoanele din București pentru ciripiturile și viața domoală a Viscriului. Tot la Acuarela, Andrei Argaetic a intervenit pe un calcan de 30m2 folosind culoare și vegetație, lemn, cuie, sfoară și alte materiale. Performance-ul a fost găzduit de grădina Imbold – Acuarela. 

 

Expoziție de fotografie 
Artichoke Coffee Shop – Calea Victoriei 45, în Cartierul Creativ
www.facebook.com/artichokecoffee

Artichoke a găzduit o expoziție de ilustrații realizate de Diana Letzner, alături de o instalație de design de produs realizată exclusiv din ambalaje reciclate din cafenea de către Atelierul de Hârtii.

 

When South meets North 
Design&After – Str. Mihai Eminescu 50 – 54
www.designandafter.ro

Showroomul Design&After a devenit locul de joacă al designerilor români. Printr-un exercițiu de imaginație și inspirație, When South meets North și-a propus să sublinieze versatilitatea obiectelor de design românesc, dar și ușurința cu care pot fi integrate în amenajarea interioară de tip scandinav.

 

Export. Arhitectură spaniolă în străinătate / Export. Spanish architecture abroad / Ambasada Spaniei la Bucureşti
Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Str. Academiei 18 – 20, parter
www.uauim.ro/evenimente/export

Export. Spanish architecture abroad este o panoramă actuală a celor mai reprezentative proiecte de la terminalul maritim din  Yokohama al lui Zaera-Polo și Moussavi din 2002 până la renovarea Rijksmuseum de către Cruz şi Ortiz în 2013.

 

DESIGN ’30 / Romanian Artists’ Union (Uap) Design Department
Galeria 15 Design – Str. Lipscani 63-65 (Hanul cu Tei)
www.tei15design.wordpress.com

Expoziţia DESIGN ’30 documentează existenţa activităţii de design industrial, vestimentar şi a designului grafic în perioada interbelică şi doreşte să sublinieze atât existenţa conceptelor de design, a designerilor, cât şi valoarea unei societăţi, care integra aceşti profesionişti.

 

Gen Z ARTifacts / Unarte/ Neogalateca Gallery Shop
NeoGalateca Gallery Shop – Str. C.A. Rosetti 2-4
www.neogalateca.com

Gen Z ARTifacts e o platformă digitală interactivă, un concept de „arhivare” a experienţelor de interacţine imersivă cu formele și artefactele civilizaţiei actuale. La NeoGalateca s-au îmbinat conceptele de MUZEU CREATIV, expoziţie virtuală, experiențe VR, platformă socială, ca un „depozit” digital al ARTEFACTELOR EMOŢIONALE.

 

Săptămâna ușilor deschise / Carmen Secareanu
SorS lab – Str. Semicercului 1, în Cartierul Creativ
www.carmensecareanu.com

SorS lab și-a deschis ușile timp de o săptămână pentru toată lumea care a dorit să cunoască universul creator al designerului Carmen Secăreanu și procesul prin care materialele se transformă în colecții.

 

Fusion Arts – May Edition
Palatul Noblesse – Lifestyle Palace – Str. Sfinților 7
www.palatulnoblesse.ro

Fusion Arts susține arta și designul românesc, motiv pentru care a transformat Palatul Noblesse într-un hot spot al industriilor creative. Aici au fost reunite lucrări din domenii artistice variate, în cadrul evenimentelor centrale Fashion & Design Market și Urban Garden Party #1.

 

Noaptea Sudiourilor de Arhitectură
CUMULUS = PZP & SYAA & ARXTUDIO – Str. Ion Brezoianu 23-25 (Palatul Universul, etaj 3)
www.syaa.ro & www.arxtudio.ro

Acest mix de experienţă şi expertiză unic în arhitectura din România a apărut din dorinţa de a furniza nu doar „mai mult”, dar „mai bine”, ridicând standardul serviciilor de proiectare, pentru a răspunde nevoilor unei lumi tot mai complexe.

CUMULUS a făcut parte din cele 16 studiouri de arhitectură care și-au deschis porțile în seara de joi, 25 mai. Un eveniment marca The Institute, Noaptea Sudiourilor de Arhitectură promovează industriile creative prin implicarea studiourilor de arhitectură din București ȋn evenimente interactive ce au loc simultan ȋn sediile lor sau ȋn spații conexe.

 

Text & foto: Alex Iacob

 

Leave a reply (we review all comments)