BTLT: Rone – Abstract Puzzle @ Kube Musette

  • by
BTLT: Abstract Puzzle @ Kube Musette

BTLT: Rone – Abstract Puzzle @ Kube Musette

Luni, 27 Martie, începând cu ora 19:00 a avut loc vernisajul expoziției Abstract Puzzle la Kube Musette. Tema propusă de Rone, artistul din spatele seriei de lucrări, este abstractizarea unui concept aparent simplu: ploaia. Mai exact, o încercare de transpunere în pictură a urmelor lăsate de picăturile de apă în cădere liberă, pe o suprafață verticală. Fiind în permanență preocupat de metamorfozarea formelor, Rone observă transformarea prin înlocuirea picăturilor clasice de apă cu o culoare lichidă.

Seria de lucrări din cadrul expoziției de la Kube Musette este o continuare a ciclului Ploi început în anul 2004 cu lucrarea intitulată Red Rain. Mergând mai departe cu această poveste, Rone oferă o nouă viziune asupra metamorfozei: formatul lucrărilor este unul rotund, al unui cerc. Eternitatea sugerată de forma circulară ne poate duce cu gândul la infinitele interpretări posibile pentru ce vedem în acest puzzle abstract.

Deși picăturile de ploaie pot duce cu gândul la o anumită monotonie a vieții, abstractizarea lor de către Rone invită privitorul să interacționeze mental cu lucrarea pentru a-și crea propria viziune asupra semnificației lor și astfel dând naștere unei diversități fascinante asupra aceleiași pânze.

 

Vernisajul a oferit un început de săptămână excelent celor prezenți: o seară de relaxare creativă chiar în inima Bucureștiului. Expoziția Abstract Puzzle este deschisă publicului la Kube Musette (Calea Victoriei, 114) până luni, 10 aprilie.

Words by Vlad Dumitrescu
Photos by Alex Iacob

Learn more about Rone and his work here or see how was his Abstract Puzzle exhibition at Kube Musette. EU-RO Alternativ

Leave a reply (we review all comments)