BTLT: Pictăm pereți w/ Pisica Pătrată @ Lente

BTLT: Pictăm pereți w/ Pisica Pătrată @ Lente

BTLT: Pictăm pereți w/ Pisica Pătrată @ Lente

Seria de evenimente Pictăm pereți continuă la Lente iar cel mai recent desen este personajul creat de Pisica Pătrată.

Începând din Ianuarie, odată la două săptămâni, Kitra, Ada Mușat și Cutărică, Saddo Pren, și Praf de cretă, și-au extins universul creativ pe câte un perete al casei din Dionisie Lupu.

 

Pictura începe să prindă formă iar pe măsură ce apar culorile, pisica pare că plutește, amintind lumile suspendate din arta japoneză ukiyo-e (“pictures of the floating world“). Suprapunerile de verde, negru și magenta redau volumul personajului și lumina care se descompune în blăniță, o tehnică ce împrumută ceva din post-impresionism.

”Pentru mine acest nume a fost de mare ajutor, mai ales în perioada de început când am decis să intervin în spațiul public, pentru că îmi oferea un semi-anonimat de care aveam nevoie în acel moment. Sub acest nume am putut experimenta atât tehnic cât și stilistic. A fost joaca mea cea mai serioasă și încerc să o păstrez în această frumoasă zonă de joacă.” – feeder insider w/ Pisica Pătrată

În forma finală, ochii expresivi ai pisicii trădează un sentiment de self-awareness și de melancolie – cel mai probabil, va avea nevoie de companie pentru a nu se simți singură. Celelalte personaje colorate de la Lente îi sunt aproape, însă cu siguranță toți se vor bucura să vă vadă. ?

pictam pereti cu pisica patrata @ lente

Căsuța de poveste din spatele grădinii ne amintește de basmele copilăriei. 

Traseul până la noul personaj apărut în sufrageria Lente este unul plin de viață. Venind dinspre Piața Lahovari, nu ai cum să ratezi intrarea în grădină – leopardul lui Aitch te invită înăuntru pentru a descoperi povești din jungla urbană.

La intrarea în casă, două desene realizate de Praf de cretă te invită să reflectezi asupra a două momente de socializare și distracție. În camera din stânga, universul colorat și abstract al lui Kitră provoacă idei și conversații. Lângă bucătărie și scări, Cutărică ilustrează preocuparea pentru ingredientele și ustensilele care alcătuiesc o masă apetisantă. La primul etaj, Nicul Prinț, de Ada Mușat, călătorește alături de prietenii săi pe o planetă micuță. Deschide ușile și descoperă cele două pantere create de Saddo & Pren. Turul casei se încheie deocamdată în salonul de la etaj, unde Pisica Pătrată plutește atemporal.

Vă invităm să Pictăm Pereți cu Irlo, Sâmbătă, 1 Aprilie. Seria de evenimente va fi completată de Livia Fălcaru & Reg (Andrei Sendrea), câștigătorii OPEN CALL.

 

Despre Pictăm Pereți
FEEDER.ro se întâlnește cu Lente pentru a vă propune un proiect de animare a unei case, invitând artiști vizuali să aducă formă, culoare și personalitate camerelor de la Lente. Casa veche din Dionisie Lupu seamănă este un spațiu clasic, impunător și oarecum distant. Ne-am bucura ca spațiul să-i provoace și să-i stimuleze pe cei pe care i-am invitat la pictat pereți.
Fără reguli sau teme impuse, fiecare cameră va fi transformată de câte un artist dintre cei invitați.
Sufrageria Lente este un spațiu relaxat în care mănânci bine, te joci și îți faci prieteni. Lucrările artiștilor vor încălzi spațiul și atmosfera din Dionisie Lupu 78, inspirând conversații creative, productive și interesante.

 

Words by Vlad Dumitrescu, Cristina Popa
Photos by Alex Iacob

Articolele din seria Pictăm pereți

Pictăm Pereți la Lente

BTLT: Pictăm pereți w/ Kitră @ Lente

Pictăm pereți #1 @ Lente

BTLT: Pictăm pereți #2 cu Ada Mușat și Cutărică @ Lente

Pictăm pereți #2 w/ Ada Mușat & Cutărică @ Lente

BTLT: Pictăm pereți w/ Saddo & Pren @ Lente

Pictăm pereți #3 cu Saddo & Pren @ Lente

BTLT: Pictăm pereți w/ Praf de Cretă @ Lente

Pictăm pereți #4 cu Praf de Cretă @ Lente

BTLT: Pictăm pereți w/ Pisica Pătrată @ Lente

Pictăm pereți #5 w/ Pisica Pătrată @ Lente

BTLT: Pictăm pereți w/ Irlo @ Lente

Pictăm Pereți w/ Irlo @ Lente

Pictăm pereți w/ Livia & Reg @ Lente