feeder.ro și Lente te invită să îți extinzi universul imaginației pe unul dintre pereții sufrageriei Lente de pe Dionisie Lupu în cadrul unui open call care face parte din seria de evenimente Pictăm pereți @ Lente
Deadline-ul pentru propuneri a trecut iar astăzi vă prezentăm pe cei 14 participanți care au trimis schițe și reinterpretări ale pereților casei de pe Dionisie Lupu. Vor fi nominalizați trei artiști dintre care se va alege un câștigător: un vot va veni de la echipa Lente, unul de la echipa feeder.ro și al treilea de la comunitatea feeder.
Vă invităm să votați imaginea favorită mai jos, după ce ați parcurs lista.
Votul se încheie luni, 13 martie.
Robert Obert
Robert Obert este un artist vizual care trăiește și lucrează în prezent în București. Are o experiență diversă acumulată în timp, realizând ilustrații, benzi desenate, key visuals pentru evenimente sau festivaluri și multe alte provocări care îi șlefuiesc personalitatea artistică permanent.
Obiectivul este să transmită pe cât poate mesajele sale trecute prin filtrele percepției personale, toate acestea prin intermediul manifestărilor artistice.
Liviana Popa
Liviana Popa duce o viață dublă: ziua UX/UI designer la Okapi Studio, noaptea artist lettering / muralist. După ce a terminat secția de mate-info de la liceul Gheorghe Lazăr a simțit chemarea design-ului și a ajuns la Universitatea Națională de Arte. Un master și câteva job-uri mai târziu, în prezent face parte din studio-ul de design Okapi iar lettering-ul și caligrafia ocupă o parte importantă din viața ei.
“Propunerea mea pentru Lente este o lucrare inspirata din speech-ul unui comediant care imi place, Tim Minchin. La absolvirea facultatii, discursul lui a avut o serie de 9 sfaturi despre viata. Cel pe care l-am ales pentru Lente este “define yourself by what you love”. Ideea este ca suntem obisnuiti sa scoatem in evidenta atat de des lucrurile negative cu care nu vrem sa avem de-a face, incat ajungem sa ne identificam mai mult cu negatiile decat cu lucrurile pozitive. Lucrarea mea este un reminder pentru cat de important este sa inconjuram si de ganduri bune.” – Liviana Popa
ITI
În lucrările sale, ITI urmăreşte evoluţia omului în contextul social actual, respectiv modul în care socialul afectează relaţiile interumane, impuse şi modelate adesea de sisteme economice, politice, mediatice. Tensiunile individuale şi colective alimentate de iluzia unei realităţi care în esenţă nu există, creatorii ei şi consecinţele stării letargice a omului contemporan devin subiecte centrale în lucrările lui ITI.
În ultimii ani, ITI a participat în numeroase proiecte şi expoziţii în România, Italia, Germania, Ungaria, Bulgaria, Olanda, Croaţia, Canada, Chicago, California, Brazilia, Mexic, Singapore.
Conceptul lucrării:
Personajul reprezentat este într-o stare meditativă. În jurul său plutesc diferite bule, generate sau nu de personaj, reprezentând, pe de o parte, diferitele percepții ale realității (de unde și reprezentarea pattern-urilor geometrice în diverse forme – cuburi inversate, schimbarea culorilor etc.) și, pe de altă parte, universul propriu (subconștientul) și universuri alternative, fiecare cu propria sa realitate, încă nedeslușită.
Robert Căpraru
Robert Căpraru este un artist român din București aflat la început de carieră. A studiat singur pictura deconstruind lucrările artiștilor săi preferați care sunt constant o sursă de inspirație: Pablo Picasso, Henri Matisse, Gerhard Richter, Jackson Pollock și Andy Warhol. Având o istorie lungă în web design și publicitate, nu este un nou venit în lumea comunicării prin imagine iar arta îi oferă o provocare constantă în a-și exprima gândurile și trăirile.
“Schița ilustrează interiorul fiecăruia dintre noi, spațiul în care ne refugiem când vrem să scăpăm de cotidian și să dăm frâu liber ființei noastre. Ea are ca element central un portret androgin înconjurat de construcții geometrice care își schimbă perspectiva și dimensiunea, rezultând într-un univers psihedelic de culoare și formă. Este o reprezentare a trăirilor noastre ludice.” – Robert Căpraru
Feather (Andra Pană)
Andra Pană este designer grafic și ilustratoare. A absolvit Universitatea Națională de Arte din București în 2012.
Cătălin Olaru
Cătălin Olaru este student la Artă Murală în cadrul Universității Naționale de Arte din București.
Irina Mocanu
Irina Mocanu a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu în 2014 și se ocupă de grafică & ilustrație la Nod makerspace.
Ionuț Popescu
Ionuț Popescu este în prezent art director la Freeman Entertainment iar în trecut ocupațiile lui au numărat colaborări destul de variate care includ realizare de personaje pentru jocuri pe calculator, creație ambalaje, stilizator și animator precum și grafica pentru diferiți artiști.
Maria Bălan
Maria Bălan este artist grafician stabilit în București unde a studiat Grafică la Universitatea de Arte și Arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu“. A fost implicată în diverse proiecte artistice și a participat, deasemenea, la o serie de expozitii naționale si internaționale. Lucrările Mariei se focuseaza pe ilustrație, gravură, pictură și artă murală. În 2013 a luat premiul Bienalei Internaționale de Afiș și Ilustrație de Carte a Tinerilor Artiști din Timișoara. În 2015 a publicat, în ediție limitată, o cartea de artist care a devenit parte din selecția “carte de artist” a concursului “Cele mai frumoase cărți din România”.
Livia & Reg
Livia Falcaru are 21 de ani, îşi are originile în Galaţi dar în prezent studiază designul grafic la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Îi place să deseneze, să picteze, să facă poze şi să creeze diverse lucruşoare. Ilustraţiile ei sunt adesea o combinaţie de desen digital şi tradiţional. Acestea sunt abundente de steluţe, puncte şi alte forme plutitoare nedefinite. Lucrările Liviei evocă adesea lumile interioare ale unor oameni cu bujori şi pistrui, toate acestea învelite în culori vesele şi contraste puternice.
Reg (Andrei Sendrea) are 19 ani, este din Bucureşti şi studiază în prezent designul grafic la Universitatea Naţională de Arte. Din dorinţa de a experimenta ceva diferit de tehnicile tradiţionale de artă, el a ales să se orienteze către zona graffitiului. Astfel Reg a conceput un stil de ilustraţie în culori vibrante bazat pe îmbinarea unor componente abstracte şi a elementelor inspirate de arta stradală.
Anda Varlam
“Întotdeauna am pornit cu gândul că ceea ce realizez transmite publicului un mesaj în care să se regăsească, în care să își compună noi concepții asupra lumii și în care să își imagineze tot ceea ce îi taie capul. Nu caut să mă raportez la o tehnică anume, experimentez pe cât posibil și asta îmi oferă o satisfacție enormă, De la desenul cu creionul pe o foaie, până la street-art, de la icoană până la artă abstractă, încerc să descopăr noi și noi expriențe artistice care să reflecte ceea ce ne înconjoară.” – Anda Varlam
Kadna & Krado
Kadna este graphic design illustrator și artist freelancer iar Krado (Călin Radu) este ilustrator freelance, artist și designer grafic.
Sandra Bălășoiu
Fostă studentă la scenografie și biologie, activitățile Sandrei variază incluzând artist colaborator ShuiShooz (artwork on footwear), trainer arte vizuale și realizarea de piese vestimentare și costume pentru teatru.
Casele Cu Ochi Închiși (Lucian Niță)
Proiectul lui Lucian Niță a prins viață acum câțiva ani după o lungă călătorie, în care a acumulat diverse experiențe vizuale. Stilul de abordare fiind construit de ceva timp, el l-a lăsat să curgă natural, experimentând cu diverse subiecte. Tratând diversele elemente, simboluri, personaje, toate au ajuns să fie sintetizate în “Casele cu Ochi Închiși”.
VOTEAZĂ
Cine va picta pereți la Lente?
- Livia & Reg (25%, 308 Votes)
- Lucian Niță (20%, 242 Votes)
- Robert Căpraru (14%, 177 Votes)
- Kadna & Krado (10%, 123 Votes)
- Sandra Bălășoiu (10%, 117 Votes)
- Liviana Popa (6%, 75 Votes)
- Robert Obert (4%, 46 Votes)
- ITI (3%, 36 Votes)
- Irina Mocanu (2%, 28 Votes)
- Cătălin Olaru (2%, 22 Votes)
- Maria Bălan (1%, 15 Votes)
- Anda Varlam (1%, 13 Votes)
- Feather (Andra Pană) (1%, 12 Votes)
- Ionuț Popescu (1%, 10 Votes)
Total Voters: 1,229 Total Votes: 1,224
PICTĂM PEREȚI
În perioada Ianuarie – Mai 2017, feeder.ro se întâlnește cu Lente pentru a vă propune un proiect de animare a casei vechi de pe Dionisie Lupu invitând artiști vizuali care vor aduce formă, culoare și personalitate camerelor de la Lente. Fără reguli sau teme impuse, fiecare cameră este transformată de câte un artist dintre cei invitați: Kitra, Pisica Pătrată, Irlo, Praf de cretă, Ada Mușat, Cutărică, Saddo, Pren.
Lente este locul în care mâncarea bună întâlnește sentimentul de intimitate, cum numai acasă găsești. Ne întâmpinăm oaspeții relaxat și informal. Nu credem în plasme, ospătari nepoliticoși sau meniuri plictisitoare.
We welcome kids, pets, bikes and open minded people.
feeder insider
Proiectul editorial feeder insider pornește din activitatea și comunicarea online susținută de feeder.ro de-a lungul a 13 ani. Declinându-se într-o serie atipică de produse culturale, feeder insider investighează universul exterior artei și muzicii prin dialog cu artiști și creatori.
Pingback: 43 de locuri drăguțe în București care aduc un aer fresh • feeder.ro
Pingback: Un-hidden Bucharest II continuă în 2018 cartarea lucrărilor street art • Feeder.ro
Pingback: Pictăm Pereți la Lente | | Feeder.ro
Pingback: Reîncepe seria: Pictăm Pereți la Lente | | Feeder.ro