Izvoare Pentru Comunitate

  • by
Izvoare pentru cuminitate

Cei de la Asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis consideră că dreptul la apă e un drept universal garantat de Convenția Drepturilor Omului adoptată de Organizația Națiunilor Unite!

Majoritatea bucureștenilor plătesc apa pe care o beau, deși autoritățile publice ar putea asigura gratuitatea ei. Pentru persoanele cu venituri mici, această problemă este una deosebit de acută.

Bucureștiul este una din puținele capitale europene unde apa în spațiul public lipsește aproape cu desăvârșire, fie sub formă de fântâni, cișmele sau țâșnitori.

Odată la mare preț, prezente în viața urbană ca loc de întâlnire, socializare și ca sursă de apă potabilă, acestea au fost eliminate din diverse motive, în timp ce puținele inițiative publice nu țin seama de marele potențial de activare urbană a acestora.

Centrul solicită municipalității asigurarea dreptului la apă prin susținerea unei rețele de cișmele și țâșnitori la nivelul Bucureștiului, care să asigure accesul gratuit la apă potabilă atât în punctele aglomerate centrale, cât și în cartiere.

Petiția este realizata in cadrul proiectului comunitar ”Izvoare urbane pentru comunitate” castigat  in competitia de proiecte Urbaniada, organizata de The Institute si finantata de ING Bank Romania.

Prin realizarea acestui proiect ei își propun asigurarea accesului gratuit, în special al grupurilor vulnerabile, la apă potabilă de calitate superioară, prin amenajarea unei fântâni in zona Calea Rahova (intersecția dintre Calea Rahova, strada Amurgului și strada Soldat Croitoru Vasile). 

Astfel, își propun redarea unui spațiu ocupat de mașini comunității din sectorul 5 al Bucurestiului. 

Mai multe detalii precum și petiția online pot fi găsite pe http://izvoarecomunitare.ro/

Leave a reply (we review all comments)