Pictăm Pereți la Lente

Pictăm pereți la Lente

Pictăm Pereți la Lente
Ianuarie – Aprilie, 2017

FEEDER.ro se întâlnește cu Lente pentru a vă propune un proiect de animare a unei case, invitând artiști vizuali să aducă formă, culoare și personalitate camerelor de la Lente.

Ce?
Pictăm pereții Lente cu Sorina VazelinaLivia Fălcaru & Reg, IrloPisica PătratăPraf de cretă, Saddo & Pren, Ada MușatCutărică, KitrăAitch.

Când?
De-a lungul următoarelor două, poate chiar trei luni, sâmbăta, o dată la două săptămâni.

De ce?
Lente și-a definit un credo de-a lungul anilor prin umplerea spațiului (fie că vorbim despre pereți sau meniu) cu imagini, sensibilitate, idei care să aducă imaginație, culoare și personalitate ieșitului în oraș. Lente (Praporgescu) se bucură și se mândrește că are în curtea de casă veche pereți pe care și-au lăsat amprenta Oana Lohan, Ada Mușat, Sorina Vazelina, Aitch, Saddo, Pisica Pătrată și Kitră, iar Lente Dionisie Lupu și-a deschis poarta sub auspiciile lui Aitch și Cutărică.
Casa veche, elegantă din Dionisie Lupu, cu o căsuță de poveste în spatele curții, este un spațiu clasic, impunător și oarecum distant. Ne-am bucura ca spațiul să-i provoace și să-i stimuleze pe cei pe care i-am invitat la pictat pereți.

Fără reguli sau teme impuse, fiecare cameră va fi transformată de câte un artist dintre cei invitați. Un perete îl punem deoparte pentru un open call, ale cărui detalii vor fi anunțate în curând.

„The thing that doesn’t fit is the thing that’s the most interesting: the part that doesn’t go according to what you expected.”Richard P. Feynman

Unde?
Sufrageria Lente este un spațiu relaxat în care mănânci bine, te joci și îți faci prieteni. Lucrările artiștilor vor încălzi spațiul și atmosfera din Dionisie Lupu 78, inspirând conversații creative, productive și interesante.

Aitch @ Lente Dionisie LupuAitch, mural, Lente, 2016

1. Pe Dionisie Lupu, la numărul  78, Aitch a realizat un leopard care are grijă de sufrageria urbană Lente.

 

File 04.08.2016, 19 44 41Aitch, mural, Lente, 2016

video making of

 

Cutărică, mural, Lente, 2016

2. În grădină de la LenteCutărică a continuat vegetația într-un desen inspirat din grafica japoneză.

 

KITRĂ, mural, Lente, 2017

3. După feeder insider pop-up gallery din septembrie, sâmbătă, 7 Ianuarie, ne-am întors la Lente, acolo unde Kitră și-a extins universul plin de personaje abstracte pe un perete din vechea casă de pe strada Dionisie Lupu. Pentru a da culoare, formă și personalitate camerei, Kitră a realizat un desen remarcabil care a schimbat imediat mood-ul întregii încăperi, aducând la viață pereții prin expresivitatea lucrării sale.

 

Cutărică, mural, Lente, 2017

4. Povestea casei de pe Dionisie Lupu, transformată într-un loc al socializării și distracției, prinde contur într-un mod armonios. Traseul începe pe stradă, cu invitația animăluțului prietenos ilustrat de AITCH. Continuă în grădină cu Cutărică, iar în interior cu personajele abstracte desenate de Kitră. Intrarea în bucătăriei este semnalizată de Cutărică cu o ilustrație delicioasă.

 

Ada Mușat, mural, Lente, 2017

5. Odată ce treci de bucătăria creativă de la baza scărilor, sus te întâmpină Nicul prinț și Ada Mușat care, alături de alte personaje, invită vizitatorii la o experiență imersivă și ludică în spațioasa casă.

Saddo & Pren, sketch for Lente, 2017

6. Muralul relizat de Saddo și Pren a adus natura în jungla urbană Lente, iar spațiul este unul mai deschis, vesel și expresiv. Pantera neagră (Saddo) și pantera roz (Pren) se simt în largul lor în noua casă.

”Pren deja avea acest proiect cu un line de streetwearLa Panthere est Roseobviously cu o panteră roz, și deja de mai mult timp ne gândeam să facem un mural cu un fel de versus între o pantera roz și una neagră, un fel de fight / dance, o chestie dinamică, dar nu neaparat violentă, ci așa, mai friendly, pink & black together. Cum panterele sunt foarte the new thing acum în artă, tatuaje, muzică (într-un video de la The Weeknd, pe un album cover de la Anderson Paak, piesa “Panther like a Panther” – Run the Jewels, etc) am zis: hai să facem pantere.” – Saddo și Pren

 

Praf de cretă, mural, Lente, 2016
7. Praf de cretă este colaborarea dintre ilustratoarea Mura și caligraful Bine Scris, un proiect de ilustrație și lettering cu cretă. Cele două desene, aflate pe pereții opuși ai salonului de la intrarea în Lente, te invită să reflectezi asupra a două momente de socializare și distracție. Ele sunt un fel de before & after sau pot constitui un joc în care ești pus să găsești diferențele.
Pisica Pătrată, mural, Lente, 2017

8. Pictura începe să prindă formă iar pe măsură ce apar culorile, Pisica Pătrată pare că plutește, amintind lumile suspendate din arta japoneză  ukiyo-e (“pictures of the floating world“). Suprapunerile de verde, negru și magenta redau volumul personajului și lumina care se descompune în blăniță, o tehnică ce împrumută ceva din post-impresionism. În forma finală, ochii expresivi ai pisicii trădează un sentiment de self-awareness și de melancolie – cel mai probabil, va avea nevoie de companie pentru a nu se simți singură. Celelalte personaje colorate de la Lente îi sunt aproape, însă cu siguranță toți se vor bucura să vă vadă. ?

 

Vă invităm să Pictăm Pereți cu Irlo, Sâmbătă, 1 Aprilie. Seria de evenimente va fi completată de Livia Fălcaru & Reg (Andrei Sendrea), câștigătorii OPEN CALL.

Pictăm pereți w/ Irlo @ LenteIROL, mural, Piscina Floreasca, 2015

Personajele lui Irlo care animă Bucureștiul sunt super vesele, colorate și pline de energie.

 

Livia & Reg

Livia Falcaru are 21 de ani, îşi are originile în Galaţi dar în prezent studiază designul grafic la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Îi place să deseneze, să picteze, să facă poze şi să creeze diverse lucruşoare. Ilustraţiile ei sunt adesea o combinaţie de desen digital şi tradiţional. Acestea sunt abundente de steluţe, puncte şi alte forme plutitoare nedefinite. Lucrările Liviei evocă adesea lumile interioare ale unor oameni cu bujori şi pistrui, toate acestea învelite în culori vesele şi contraste puternice.

Reg (Andrei Sendrea) are 19 ani, este din Bucureşti şi studiază în prezent designul grafic la Universitatea Naţională de Arte. Din dorinţa de a experimenta ceva diferit de tehnicile tradiţionale de artă, el a ales să se orienteze către zona graffiti-ului. Astfel, Reg a conceput un stil de ilustraţie în culori vibrante bazat pe îmbinarea unor componente abstracte şi a elementelor inspirate de arta stradală.

Cine?
Lente este locul în care mâncarea bună întâlnește sentimentul de intimitate, cum numai acasă găsești. Ne întâmpinăm oaspeții relaxat și informal. Nu credem în plasme, ospătari nepoliticoși sau meniuri plictisitoare.
We welcome kids, pets, bikes and open minded people.

feeder insider
Proiectul editorial feeder insider pornește din activitatea și comunicarea online susținută de feeder.ro de-a lungul a 13 ani. Declinându-se într-o serie atipică de produse culturale, feeder insider investighează universul exterior artei și muzicii prin dialog cu artiști și creatori.

 

Words by ubic
Photos by Alexandra Pandrea, Alex Iacob, VJ VLC, Kitră, Saddo, Irlo.

ubic