BTLT: UnNouCapitol / Citit În la Teatrul de vară Capitol

#UnNouCapitol & Citit În Spațiul Poetic Capitol

Sâmbătă, 3 Septembrie, câștigătorii Open Call-ului lansat de Save or Cancel, Alina Turdean și Martin Balint au deschis UnNouCapitol iar în foyerul Teatrului Mic, laboratorul artistic interdisciplinar Citit În a pus în scenă un spectacol de teatru interior.

 

#UnNouCapitol

Plecând de la tema Open Call-ului lansat de Save or Cancel și o serie de întrebări legate de mecanismele socio-politice care permit dezintegrarea corpului urban, provocând invizibilitatea acestuia în memoria colectivă, Alina Turdean și Martin Balint propun proiectul #UnNouCapitol. Din totalul de 1421 voturi înregistrate, 719 rezonează cu această propunere de recontextualizare a fațadei, instalație artistică care este expusă timp de trei săptămâni pe strada Constantin Mille nr. 13.

Materialul utilizat, folie de supraviețuire, pune în discuție metodele autohtone dezechilibrate ale revitalizării spațiului urban. Este o interogare asupra tipurilor de spiritualitate la care conștiința colectivă poate sau nu să reacționeze.

Citit În Spațiul Poetic Capitol – spectacol de teatru interior
Citit În este un laborator artistic interdisciplinar dedicat studiului poeticii senzoriale. Încă dinainte de propria existență (post- avangardistă, imersivă) conceptele de performance Citit În au funcționat în cheie post-contemporană (PoCo, teatru interior). În foyerul Teatrului Mic, Citit În a pus în scenă un spectacol de teatru pentru 35 de spectatori.

Poetica spațiului” de Bachelard Gaston, scaune, eșarfe, textul “Teatre de vară și cinematografe în București – Conversie a patrimoniului construit – hub cultural Capitol”, 5 kilograme de sare, doi actori, 50 mp de hârtie de împachetat și o violonistă/performer sunt elementele cu care Citit În pilotează turul virtual în trecutul, prezentul și viitorul Teatrului de vară Capitol.

Denumirea Citit În se referă la intenția persistentă (parțial conștientă) a membrilor Olga Berar, Adrian Ciglenean, Răzvan Ropotan de a citi spectatorilor armonii posibile între conținutul și contextul poetic al momentului și spațiului performativ.

„Proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil”VJ VLC

Leave a reply (we review all comments)