BTLT: Fața ascunsă remix la Teatrul de vară Capitol

BTLT: Fața ascunsă remix la Teatrul de vară Capitol

După 6 weekenduri consecutive, seria de evenimente propuse de Save or Cancel în cadrul proiectului Cinema / Teatrul de vara Capitol s-a încheiat cu performance-ul Fața ascunsă remix, o explorare audio-vizuală a depresiei, așa cum se vede și se ascunde ea în București, în 2016.

BTLT: Fața ascunsă remix la Teatrul de vară Capitol

Cinty Ionescu (video design) și Sorin Paun Randomform (sound design) interpretează și remixează live povești legate de depresie prezentate în documentarul interactiv Fața ascunsă. Documentarul este rezultatul unei cercetări subiective desfășurate pe parcursul unui an și jumătate. Acesta prezintă mărturiile a 15 persoane, rezultate în urma unui proces de intervievare, organizare și de selecție a unei arhive video de aproximativ 80 de ore.

Poveștile celor 15 oameni au putut fi vizionate în cadrul unui audio-video performance, proiectat pe panourile puse la dispoziție de cei de la Pop-up Event Kit, în fața Teatrului de vară Capitol. În timpul interviurilor, au fost listate cuvinte cheie care sunt rezultatul analizei conținutului fragmentelor selectate, reprezentând recurențele de idei și cuvinte folosite de persoanele intervievate. Aceste cuvinte reprezintă limbajul depresiei, o voce unitară a majorității, care s-a desprins în urma analizei de conținut.

BTLT: Fața ascunsă remix la Teatrul de vară Capitol

La sfârșitul evenimentului am stat de vorbă cu Bogdan, unul dintre cei intervievați. Am întâlnit un om cu mintea limpede, care a ținut să sublinieze că multă lume trece prin astfel de episoade și că el consideră împreună un cuvânt esențial în acest sens. Toată lumea are gânduri triste și acestea nu vor dispărea, însă, cel mai important este să existe un echilibru între sentimentele pozitive și cele negative, crede Bogdan.

În curând va avea loc expoziția-concluzie evenimentelor din această vară, unde vor fi expuse posterele de la Atelierul de serigrafie de pe lângă Librăria Jumătatea Plină, reinterpretate de artiști și public, alături de bookletul Teatrul de vară Capitol 2016.

Words by Vlad Dumitrescu
Photos VJ VLC

„Proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil”

btlt-signature

cartare a depresiei la Teatrul de vară Capitol

2 thoughts on “BTLT: Fața ascunsă remix la Teatrul de vară Capitol”

  1. Pingback: Despre telefon pe telefon sau cum se mută teatrul pe WhatsApp • feeder.ro

  2. Pingback: BTLT: August și Septembrie la Teatrul de vară Capitol | | Feeder.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads