Fața ascunsă – o cartare a depresiei în București la Teatrul de vară Capitol

  • by
Fața ascunsă - o cartare a depresiei în București @ Teatrul de vară Capitol

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, va avea loc un audio-performance în fața Teatrului de vară Capitol, pe strada Constantin Mille, nr. 13.

Evenimentul face parte din campania de conștientizare și sensibilizare a patrimoniului național, concepută de Save or Cancel pentru candidatura Bucureștiului la titlu de Capitală Europeană a Culturii în 2021, prin care se dorește revitalizarea Teatrului de Vară Capitol sub forma unui hub cultural independent. Campania urmărește conștientizarea potențialului cultural și educațional al tuturor spațiilor de acest tip din București.

Fața ascunsă remix este un performance live audio-video care propune o explorare audio-vizuală a depresiei, așa cum se vede și se ascunde ea în București, în 2016. Totul este rezultatul unei cercetări subiective desfășurate pe parcursul unui an și jumătate. Documentarul prezintă mărturiile a 15 persoane, rezultate în urma unui proces de organizare și de selecție a unei arhive video de aproximativ 80 de ore.

Cinty Ionescu (video design) și Sorin Păun Randomform (sound design) interpretează și remixează live mărturiile personale legate de depresie prezentate în documentarul interactiv Fața ascunsă – www.fațaascunsă.ro.

Fața ascunsă este un proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB și Primăria Municipiului București.

Audio-Video performance-ul cu mărturiile oamenilor va fi proiectat pe panourile puse la dispoziție de Pop-up Event Kit, un sistem mobil, modular și flexibil care are ca scop asigurarea facilă și rapidă a cadrului pentru desfășurarea evenimentelor culturale în spații neconvenționale.

Acesta este ultimul eveniment din cele 6 organizate de Save or Cancel la Teatrul de vară Capitol. Totul se va încheia în cadrul unei expoziții la ARCUB între 21 și 30 Septembrie unde vor fi expuse posterele de la Atelierul de serigrafie de pe lângă Librăria Jumătatea Plină, reinterpretate de artiști și public și va fi lansat bookletul Teatrul de vară Capitol 2016.

„Proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil”

cartare a depresiei la Teatrul de vară Capitol

Leave a reply (we review all comments)