feeder insider w/ Archie Hamilton [ro]

[en]

Archie Hamilton este deja un talent cunoscut în scena underground din Londra și având releasuri la label-uri precum Pleasure Zone, Fear of Flying, Fasten Musique Concrete, Rampecorazones, FUSE și bineînțeles, la propriile label-uri, Moscow Records și Moss Co, putem spune cu siguranță că merită să îl urmărești. Am stat de vorbă cu Archie despre următorul lui gig în București din această Sâmbătă, despre cele două label-uri ale sale și despre conexiunile sale cu artiștii români.

keywords: vinil, label, online, EP

N-aș spune niciodată nu la… Tequila.
Probabil cea mai importantă dorință a mea este… Ca toată lăcomia, violența și nebunia să se oprească.
Design-ul bun… Piramidele.
Nicio petrecere nu este completă fără… Vibe-uri bune.
Am fost surprins să găsesc bucătărie bună în… Australia. Nu că m-aș fi așteptat să fie rea, dar am fost impresionat!
Ultima aplicație pe care am instalat-o pe telefon… Juxtaposer. Este o aplicație de editat imagini.
Nu-mi atinge… Laptopul!
Citesc des… Despre spațiu și fizică.
Un loc secret în Londra… Stațiile de metrou abandonate!
3 artiști pe care i-am descoperit recent… Noha, Afriqua, Lee Burton.

feeder insider w/ Archie Hamilton

Cristina Popa: E minunat că avem această conversație, Archie și să aflăm că vei pune muzică în România pe 3 Septembrie. Cu ce energie vii pregătit pentru acest performance?

Archie Hamilton: De asemenea! Sunt foarte entuziasmat că o să pun muzică în București – e pentru prima oară, așa că nu sunt încă sigur la ce să mă aștept. O să vin pregătit pentru orice situație!

CP: Ultimul tău release la Moscow Records este What’s in your Head EP, cu un remix de la Ali Nasser. Piesa oferă un soundscape uplifting și contemporan. Ce crezi că face anumită muzică eternă?

AH: Mulțumesc! Este o întrebare bună – cred că estetica ar trebui să se simtă ca și cum dacă nu ai mai auzit piesa până acum, să nu poți să spui din ce perioadă este. Muzica ar trebui să evite trendurile pe cât posibil și să evoce emoții de fiecare dată când o asculți.

CP: De unde îți culegi inspirația? Putem găsi influențe vizuale în sunetele tale?

AH: Inspirația vine de peste tot! Multă vine din anii mei de început în clubbing, încercând să recreez ce am auzit și simțit atunci. Vizualurile au un rol important, în special culorile.

Când creez piese, încerc să mi le imaginez în context și vice-versa; îmi imaginez un moment și încerc să fac ceva pentru asta.

CP: Ascultând Direction EP, ne-a activat instantaneu. Cele două piese, First Refusal și Some Kind of Arrangement, sunt cu siguranță atât pentru picioare și cât și pentru minte. Cum reușești să ajungi la un echilibru între narativele emoționale și basul puternic din producțiile tale?

AH: Întotdeauna încep cu un groove cu bas care este făcut pentru dans. Elementele melodice vin mai târziu și sunt de părere că ajungi la minte prin felul în care sunt aranjate. 

CP: În 2009 ai înființat 2 label-uri, Moscow Records și Moss Co, care livrează muzică electronică de calitate trecând prin genuri ca techno, minimal, house, acid și abstract. De ce ai simțit nevoia de două canale diferite și care sunt obiectivele lor?

Archie Hamilton: Am înființat Moscow Records în 2009; Moss Co a venit mai târziu, în 2014. Prin 2010/2011, piața de viniluri nu era într-o situație prea bună. Distributorul nostru era la marginea prăpastiei, foarte aproape de faliment și nu ne puteam permite să ne fabricăm vinilurile așa că a trebuit să lansăm piese digital, o perioadă, la Moscow Records. După o întâlnire întâmplătoare în Franța, am primit o ofertă foarte bună pentru a scoate vinil iar la un distributor nou, dar asta însemna să începem un nou label. Apoi, pe baza succesului primelor releasuri, am avut oportunitatea să scoatem vinil și la Moscow Records.

Pentru mine, ambele labeluri sunt importante; Moss Co cu siguranță nu este un sub-label. Aș spune că e mai probabil să asculți mai mult muzică experimentală pe Moss Co, iar Moscow Records este mai mult orientat spre club.

feeder insider w/ Archie Hamilton

CP: Ambele labeluri ale tale conțin piese și remixuri de la Nu Zau, Ali Nasser, Priku, Hozoc. Care este conexiunea ta cu producătorii români și cum s-a dezvoltat?

AH: Totul cred că a început la Sunwaves în 2009 sau 2010. Am mers cu partenerul meu de label atunci și am fost hipnotizați! Mai târziu în acel an, i-am luat pe Prâslea și Dan Andrei pentru a pune muzică la party-ul nostru de la T Bar din Londra și fascinația a continuat de acolo!

CP: feeder.ro has been connecting artists with audiences for 12 years. How do you view the role of online media and news agencies as channels to promote music?

Archie Hamilton: I think they are extremely important! It’s great that news travels so fast these days. It means that great new artists can be discovered quicker, as well as new technology and ideas. The online factor means that it can often be interactive, which is great as it leads to the sharing of opinions on the articles.

CP: feeder.ro conectează artiștii cu audiența de 12 ani. Cum vezi rolul agențiilor de presă și al media online drept canale de a promova muzica?

AH: Cred că sunt foarte importante! Este minunat că știrile călătoresc așa repede zilele astea. Înseamnă că mulți artiști buni pot fi descoperiți mai ușor, la fel ca tehnologia nouă și ideile noi. Factorul online face ca totul să fie mai interactiv ceea ce este minunat pentru că lumea poate să-și dea cu părerea despre articolele respective.

Mulțumim!

feeder insider Archie Hamilton

Words by Cristina Popa
Traducere Vlad Dumitrescu
Photos Archie Hamilton
Resident Advisor

feeder insider w/ Archie Hamilton

insider signature

2 thoughts on “feeder insider w/ Archie Hamilton [ro]”

  1. Pingback: Archie Hamilton - Resurrection, out on Moss Co. label • feeder.ro

  2. Pingback: feeder insider w/ Archie Hamilton [en] | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)