BTLT: Pisica Pătrată a revizitat desenul de la Teatrul de vară Capitol

pisica patrata a revizitat desenul de la Teatrul de vară Capitol

Pisica Pătrată a revizitat pe 11 August 2016, desenul conceput în 2009 pentru ușa Teatrului de vară Capitol din strada Constantin Mille nr. 13 într-un exercițiu de democratizare a spațiului public, un posibil spațiu cultural.

Pisica Patrata Teatrul de vara Capitol

Evenimentul face parte din campania de conștientizare și sensibilizare a patrimoniului național, concepută de Save or Cancel pentru candidatura Bucureștiului la statutul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, prin care se dorește revitalizarea Teatrului de Vară Capitol sub forma unui hub cultural independent. Campania urmărește conștientizarea potențialului cultural și educațional al tuturor spațiilor de acest tip din București.

1471608779166-dumpfm-xdeath-pisica_1gif

Proiectul este unul dintre cele 11 selectate în Acceleratorul de Idei, un apel deschis pentru inițiative care pot aduce un aport pozitiv la viața orașului prin colaborări, schițând felul în care acesta ar arăta dacă ar deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021.

pisica patrata a revizitat desenul de la teatru de vară capitol

Totul a început pe la 11:00 iar atenția lui Ciubi pentru detalii a făcut ca reinterpretarea desenului original să dureze câteva ore bune. Folosind atât pensule cât și spray-uri, desenul de pe ușa teatrului a căpătat o imagine nouă și fresh, demonstrând că prin astfel de acțiuni spațiile invizibile pot deveni din nou vizibile. Totul a fost documentat video pe pagina de Facebook feeder.ro și Teatrul de vară Capitol. VJ VLC a făcut o serie de poze pentru rubrica BTLT.

pisica patrata a revizitat desenul de la teatru de vară capitol

13920475_10154066443368171_8143962838394127065_o

Pisica Pătrată, pe numele său real, Alexandru Ciubotariu, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați ilustratori din România. El face benzi desenate, ilustrație, street art, pictură, jucării urbane sau animație. Lucrările sale au putut fi văzute la Street sau Train Delivery, H’art GalleryLente Subiectiv, KabinetTeatrul de vară Capitol și Kube Musette, în cadrul feeder insider pop-up gallery.

Pisica Patrata Teatrul de vara CAPITOL

Photos  VJ VLC
Words by Vlad Dumitrescu

 

„Proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil”

btlt-signatureparteneri-capitol-bucuresti2021

 

Leave a reply (we review all comments)