BTLT: Weekend @ Teatrul de vară Capitol part II – #FLUID, Aural Eye & Pisică Pătrată

BTLT: Weekend @ Teatrul de vară Capitol part II - #FLUID, Aural Eye & Pisică Pătrată

Cu câteva zile în urmă v-am povestit despre audio performance-ul celor de la Ear to Bucharest, care a avut loc vineri în fața Teatrului de vară Capitol. Astăzi vorbim despre ce s-a întâmplat sâmbătă.

Al doilea eveniment din weekend care a făcut parte din campania demarată de Save or Cancel ce are ca scop conștientizarea și sensibilizarea publicului față de situația actuală a patrimoniului național cu aplicație pe Teatrul de vară Capitol, ne-am adunat pe fosta stradă Sărindar, actuala Constantin Mille, pentru a asculta povestea teatrului spusă printr-un queer act de cei de la #FLUID acompaniați de Aural Eye printr-o sesiune de live-visuals.

În prima parte a zilei, Pisica Pătrată a realizat background-ul desenului pe care l-a re:interpretat pe 11 August într-un exercițiu de democratizare a spațiului public, un posibil spațiu cultural.

weekend @ teatrul de vara capitol: fluid, aural eye, pisica patrata

Colaborarea dintre #FLUID și Aural Eye a avut ca scop reactivarea memoriei colective printr-un itinerariu muzical despre istoria locației Teatrului de vară Capitol. Microfonul și conceptul de story-telling au fost uneltele de care s-au folosit cei de la #FLUID iar rezultatul a fost un queer act memorabil compus din 8 melodii, printre care și un cover după Grace Jones, care au fost separate între ele de 8 capitole despre Teatrul de vară Capitol povestite de Paul Dunca.

BTLT: Weekend @ Teatrul de vară Capitol part II – #FLUID, Aural Eye & Pisică Pătrată

BTLT: Weekend @ Teatrul de vară Capitol part II - #FLUID, Aural Eye & Pisică Pătrată

BTLT: Weekend @ Teatrul de vară Capitol part II - #FLUID, Aural Eye & Pisică Pătrată

Totul a început la apus, iar pe măsură ce lumina naturală începea să dispară, visualurile hipnotizante Aural Eye au completat povestea spusă de #FLUID.

În foyerul Teatrului Mic i-am putut găsi pe prietenii de la FROG care au continuat tradiția de a servi vizitatorii cu gustări delicioase, iar punch-ul oferit de ei a fost numai bun pentru a te răcori după o zi călduroasă. Desertul a fost din nou asigurat de cei de la Căminul de Bătrâni Sfinții Voievozi care au venit cu prăjituri numai bune pentru a îndulci atmosfera și a simți gustul implicării într-o inițiativă socială.

weekend @ teatrul de vara capitol

Feeder insider pop-gallery prezintă lucrări de Saddo, Irlo, Pisică PătratăKITRA și produsele designerilor români din laboratorul Dizainăr care au înseninat sala Eugene Ionesco din Palatului Universul. Posterele imprimate la Atelierul de serigrafie de pe lângă Librăria Jumătatea Plină au putut fi re:interpretate de către vizitatori și artiștii participanți.

Seara s-a început cu muzica Oanei ocazie cu care am putut asculta în premieră câteva piese din primul release al noului ei label, Ariki Records.

 

 

 

Pisica Pătrată, pe numele său real, Alexandriu Ciubotariu, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați ilustratori din România. El face benzi desenate, ilustrație, street art, pictură, jucării urbane sau animație. Lucrările sale au putut fi văzute la Street sau Train Delivery, H’art GalleryLente Subiectiv, KabinetTeatrul de vară Capitol și Kube Musette, în cadrul feeder insider pop-up gallery.

#FLUID este un queer act bucureștean care a reieșit din colaborarea lui Paul Dunca (performer, coregraf, dramaturg), Alex Bălă (muzician) și alte creaturi strâmbe ca flamingoul roz cu numele Andrei Grigore. Folosind sunetul, dansul și cross-dresing-ul ca armă împotriva neutralității civice, #FLUID se încadrează în neo-genul techno-faggothique.

Aural Eye este un proiect de video-mapping, digital art și live visuals. Deși a început ca un proiect solo, echipa Aural Eye numără acum 4 oameni și este imposibil să nu fi dat de visualurile lor hipnotizante la WAHA Festival, la Spotlight Festival unde au avut instalația Holoface, pe la vreo petrecere, la The Mission Dance Weekend de 1 mai, recent în Control sau la Airfield Festival, acolo unde au avut loc primele gig-uri ale noului proiect KASIM Live – băieții de la KASIM se ocupă de muzică iar Aural Eye construiesc cutia de lumină care îi înconjoară. Recent, au fost în Ungaria pentru a participa la OZORA Festival, unde au mapat turnul Mirador timp de 4 nopți.

 

Sâmbătă, 27 August, o re:ascultăm pe Oana iar Ada Kaleh va transpune soundscape-ul orașului într-un dj set, în timp ce VJ VLC va lumina seara cu o sesiune de live-visuals. fb event

 

Words by Vlad Dumitrescu
Photos VJ VLC

btlt-signature

„Proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil”

parteneri-capitol-bucuresti2021

Leave a reply (we review all comments)