10 seriale inspirate din comicbooks care trebuie văzute

  • by
10 seriale bazate pe comicbooks

Benzile desenate au existat încă din anii 1800 însă ele au devenit cu adevărat populare în anii 1930 datorită apariției celor doi mari producători: Marvel și DC Comics. Atunci au apărut personaje marcante pentru cultura populară în SUA cum ar fi Superman, Batman, The Flash, Green Lantern sau Captain America. Supereroii reprezentau valorile în care americanii credeau în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și erau instrumente de propagandă anti-nazism. Mulți eroi erau patrioți și îmbrăcați în echipamente roșii, albe și albastre și se luptau cu puterile Axei. Captain America poate chiar fi văzut pe coperta unei benzi desenate cum îl lovește pe Hitler. Aceasta a fost Epoca de Aur a benzilor desenate, când popularitatea lor era la cel mai ridicat nivel.

În timp, odată cu apariția televiziunii, benzile desenate au scăzut în popularitate, însă eroii rămân și astăzi personaje foarte importante iar serialele și filmele bazate pe poveștile din benzi desenate au în continuare succes atât printre copii cât și printre adulți. De aceea, ne-am gândit să facem o listă cu serialele noastre preferate bazate pe comicbooks. Așteptăm și sugestiile voastre.

10 seriale inspirate din comicbooks

Arrow

An apariție: 2012
Actori: Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey
Nr. sezoane (până în prezent): 4

Arrow spune povestea lui Oliver Queen, un miliardar din orașul fictiv Starling City (mai târziu redenumit Star City conform benzilor desenate) care, după ce a găsit o listă cu infractori importanți din oraș lăsată de tatăl său, se hotărăște să ia legea în propriile mâini și îi vânează noaptea pentru a face dreptate.

10 seriale bazate pe comicbooks

The Flash

An apariție: 2014
Actori: Grant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker
Nr. sezoane (până în prezent): 2

Deși au fost mai multe personaje care au avut rolul The Flash pe parcursul timpului, cei de la CW au ales varianta Barry Allen. La 9 luni după ce a fost lovit de un fulger, Barry se trezește din comă și descoperă că a primit puterea de a avea o viteză neobișnuit de mare. Împreună cu echipa de la STAR Labs, Flash încearcă să se lupte cu infractorii din Central City dar și să afle cine a omorât-o pe mama sa când era mic.

10 seriale bazate pe comicbooks

The Walking Dead

An apariție: 2010
Actori: Andrew Lincoln, Jon Bernthal, Sarah Wayne Callies
Nr. sezoane (până în prezent): 6

Rick Grimes, un șerif care a fost împușcat și abia s-a trezit din comă, descoperă că nimic nu mai e la fel. Lumea este dominată de zombies. Își găsește soția și fiul alături de alți supraviețuitori și treptat devine liderul acestora în lupta lor pentru supraviețuire într-o lume nemiloasă.

 

10 seriale bazate pe comicbooks

Gotham

An apariție: 2014
Actori: Ben McKenzie, Jada Pinkett Smith, Donal Logue
Nr. sezoane (până în prezent): 2

Gotham prezintă ascensiunea detectivului James Gordon în Gotham City înainte să existe Batman. Astfel putem să explorăm mult mai bine lumea acestui oraș intrigant dar avem și șansa de a înțelege mai bine personaje importante din Batman. Putem urmări copilăria lui Bruce Wayne dar și poveștile de început ale unor personaje cum ar fi The Penguin, The Riddler, Catwoman, Poison Iwy sau Two Face.

10 seriale inspirate din comicbooks

Daredevil

An apariție: 2015
Actori: Charlie Cox, Vincent D’Onofrio, Deborah Ann Woll
Nr. sezoane (până în prezent): 2

De la DC Comics ajungem la Marvel. Netflix a preluat sarcina de a aduce în lumea serialelor personajele din universul Marvel și, așa cum era de așteptat, face o treabă foarte bună. Daredevil, probabil cel mai lăudat serial bazat pe un comicbook din istorie, spune povestea lui Matt Murdock, un avocat orb care locuiește în cartierul Hell’s Kitchen din New York. Același accident ciudat din copilărie care l-a orbit, i-a sporit celelalte simțuri și abilități. Antrenat în arte marțiale, Matt este un apărător al legii ziua și un justițiar mascat noaptea.

10 seriale inspirate din comicbooks

Jessica Jones

An apariție: 2015
Actori: Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville
Nr. sezoane (până în prezent): 1

Jessica Jones, o fostă supereroină, încearcă să își găsească un echilibru în viață prin meseria de detectiv particular. Echilibrul pe care Jessica încearcă să îl găsească este stricat de reapariția lui Kilgrave în viața ei, un bărbat misterios care are puterea de a controla minți.

10 seriale inspirate din comicbooks

Batman: The Animated Series

An apariție: 1992
Nr. sezoane: 4

Oldies, but goldies. Cel mai iubit supererou, Batman, nu a fost niciodată reprezentat mai bine în cadrul vreunei apariții televizate decât în acest serial animat care a rulat între 1992 și 1995. Tema este una destul de dark și este influențată de filmele făcute de Tim Burton (Batman – 1989 și Batman Returns – 1992).

10 seriale inspirate din comicbooks

Agent Carter

An apariție: 2015
Actori: Hayley Atwell, James D’Arcy, Enver Gjokaj
Nr. sezoane: 2

În Agent Carter, Peggy Carter trebuie să mențină un echilibru între viața de agent secret și cea de femeie singură în SUA anilor 40. Ea este asistenta lui Howard Stark, tatăl mult mai cunoscutului Tony Stark (Iron Man) căruia îi este înscenat faptul că ar fi vândut arme inamicilor SUA.

10 seriale inspirate din comicbooks

X-Men: The Animated Series

An apariție: 1992
Nr. sezoane: 5

Din nou, cea mai bună reprezentare a unor eroi dintr-un comicbook are loc într-un serial animat. Deși au apărut din 2000 încoace numeroase filme la cinema cu tema X-Men, niciunul dintre ele nu se poate apropia din punctul de vedere al calității cu seria animată care a rulat pe Fox Kids în anii 90. E un must-see pentru fanii comicbooks. Aveți un honest trailer care explică pe scurt de ce aici.

Așteptăm și sugestiile voastre și pentru cine nu știe, după Daredevil și Jessica Jones, pe Netflix urmează o întreagă serie de show-uri bazate pe benzile desenate Marvel: Luke Cage (30 Septembrie 2016), Iron Fist (2017), The Defenders (2017), The Punisher (TBA).

Words by Vlad Dumitrescu

lists signature

Leave a reply (we review all comments)