Cum a fost la târgul de design de la malul Mării Negre

Targ de design Dizainar

În plin sezon estival, în weekendul 6-7 august, pe plaja-restaurant Cafe del Mar Mamaia, a avut loc Târgul Dizainăr din Casa di Peroni. Dizainăr – magazinul exclusiv de design de produs românesc, a selectat o serie de obiecte variate, semnate de 29 de creatori români  pentru a le prezenta la Târgul de design din Casa di Peroni de la malul Mării Negre. Cei 300 de vizitatori au putut admira și cumpăra atât design consacrat cât și accesorii, design grafic sau obiecte de design “new entry” ale verii 2016. Târgul s-a desfășurat în intervalul 12:00-21:00 și s-a adresat deopotrivă turiștilor și localnicilor iubitori de eleganță, frumos și simplitate.

“Designul de produs îmbină utilul cu plăcutul, iar Dizainăr și-a dorit să fie, chiar și pe timpul vacanței, alături de cei care apreciază obiectele frumoase și bine făcute. Pentru două zile, la invitația Casa di Peroni, am dus într-un spațiu exclusivist de la malul Mării Negre, o parte din obiectele create de designerii români, produse inedite și “proaspete” ce au fost privite de vizitatori drept răspunsuri creative atât la probleme vechi cât și la nevoi actuale.

În ultimii 3 ani am ajuns să expunem în mai multe orașe din România și am aflat că românii își doresc, ca alternativă la obiectele de import, să poată cumpăra mai multe obiecte frumoase și bine făcute ce au fost create și produse chiar la noi în țară. Noi, la Dizainăr, facem ca acest lucru să devină realitate iar designul românesc să ajungă să fie cunoscut, apreciat și consumat la scară largă.” spune Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondator Dizainăr.

Targ de design Dizainar29 de creatori români au semnat produsele inedite de la Târgul Dizainăr din Casa di Peroni de la malul Mării Negre, în weekendul 6-7 august:

Accesorii – Atelier S, Byzans Reloaded, Don Papillon, Eventivity Accessorize, Florin Dumitru, Gabriel Geller, Irina Florea, Marele Deget Mare, Oana Boboc, Pompon, Remi Handmade, Sash Accessoires, Sebastian Roncea, Upside Down, Marie Nouvelle, Mădălina Andronic

Design de produs – Aerium, Atelier A4, Cai verzi pe pereți, Ceramic Sparrow, Florin Poptean, Meao, Mihnea Ghilduș, Ubikubi, Uppercrazy Deco

Design grafic –  Colorhood, Supersomething, Alexe Popescu & Publica

Targ de design DizainarDizainăr este magazinul-concept destinat în exclusivitate designului românesc de produs, un spațiu creativ în care creatorii, producătorii și cumpărătorii colaborează cu succes din 2012. Portofoliul complet al magazinului Dizainăr cuprinde peste 600 de creații ale designerilor români, de la piese de mobilier, corpuri de iluminat, ceasuri sau grafică și până la accesorii personale, decorațiuni, jucării sau obiecte de sticlă și ceramică.

Parteneri media Dizainăr: A List Magazine, Arhitext, Artivist, Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana, Revista Caminul, Colorhood, Deco&Eco, Design Driven, ELLE Decoration Romania, FEEDER.ro, FEMEI IN AFACERI, Garbo.ro, Igloo media, IQads, Kudika.ro, Modernism Punct Ro, Revista Mobila, Orasul Meu, Asociatia ORICUM, Radar de Media,SMARK, The Institute, Revista Zeppelin.

Dizainăr este platforma de design românesc ce reunește sub aceeași umbrelă ce este mai bun din potențialul României în materie de design de produs.

1 thought on “Cum a fost la târgul de design de la malul Mării Negre”

  1. Acum mi-am amintit. Ce mult mi-am dorit sa ajung si eu acolo. Imi dau seama ca e o lipsa de comunicare pentru aceste manifestari, ceva de neimaginat. Vezi toate nabuniile in online dar cand este vorba de un eveniment interesant apare ceva scris dupa ce se intampla.

Leave a reply (we review all comments)