EartoBucharest

EartoBucharest vor susține un audio performance pe 19 August 2016 în fața Teatrului de vară Capitol, din strada Constantin Mille, nr. 13.

Evenimentul face parte din campania de conștientizare și sensibilizare a patrimoniului național, concepută de Save or Cancel pentru candidatura Bucureștiului la statutul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, prin care se dorește revitalizarea Teatrului de Vară Capitol sub forma unui hub cultural independent.

Proiectul EartoBucharest, inițiat de Mara Mărăcinescu și Denis Bolborea, propune conștientizarea ambientului sonor bucureștean printr-o serie de performance-uri și instalații și arhivarea sa într-o hartă sonoră virtuală.

EartoBucharest are două componente principale ce își doresc să crească șansele de creare a unei conexiuni între bucureșteni și orașul lor: identificarea specificului ambientului sonor din anumite zone și prezentarea acestor zone într-un performance ce se folosește de sunetele orașului.

EartobucharestMara Mărăcinescu este interesată de arta sunetului și de ecologie acustică, participând activ cu înregistrări din București și România în diverse evenimente care celebrează ascultarea activă și prezervarea peisajelor acustice ce ne înconjoară. S-a apucat de înregistrări în 2009 și de atunci colecționează sunetele Bucureștiului și ale prietenilor ei de aici. Iar începând cu 2012 a început să descopere lumea sunetului comercial, editând sunet pentru televiziune și film.

Din 2013, Denis Bolborea a început un proces de familiarizare a publicului din România cu manifestări muzicale create în real time prin folosirea manipulării digitale (sampling și looping) pornind doar de la voce si beatbox. În absența instrumentelor digitale, îndeplinește rolul percuției în grupul acapella Blue Noise.

Totodată este interesat de relația dintre voce și corp pentru că în paralel, se dezvoltă ca coregraf. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, specializându-se în Artă Coregrafică. În cadrul ALT – Concurs Național de Coregrafie a fost invitat să prezinte propria sa producție, Sound Alchemy, în care explorează relația dintre muzică, dans și emoție. Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance, colaborând ca performer/sound designer în producțiile “0002 | Birdville” și ”0003 | Aftertaste”, prezentate în București, Cluj, Craiova, Istanbul, New York si Viena.

Cele două proiecte, EartoBucharest și Teatrul de vară Capitol, fac parte din cele 11 selectate în Acceleratorul de Idei, Open Lab București2021, un apel deschis pentru inițiative care pot aduce un aport pozitiv la viața orașului prin colaborări, schițând felul în care acesta ar arăta dacă ar deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021.

La 100 de ani de la construire, Teatrul de vară Capitol găzduiește o serie de 6 evenimente și un apel deschis pentru proiecte artistice vor reactiva memoria colectivă, reintegrând monumentul în circuitul public prin reinterpretări democratice ale spaţiului urban ca spaţiu cultural, explorând legături între artă, natură și oraș. Campania urmărește conștientizarea potențialului cultural și educațional al tuturor spațiilor de acest tip din București. Ca partener strategic și vecin prietenos, Teatrul Mic participă la toate evenimentele din cadrul proiectului Cinema / Teatru de vară CAPITOL.

„Proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil”

parteneri-capitol-01

4 Comments
  1. […] Denis Bolborea studied various urban dance styles (hip-hop, popping, locking) and won many awards during the years, both in Romania and in Europe. In 2009 he participated in “Dansez pentru tine” contest, then becoming part of the dancing team. This experience has brought him a large number of collaborations on television (X-factor, Eurovision) and has led him to improve his dance technique. In 2013 he graduated from the National University of Theater and Cinematography in Bucharest, specializing in Choreographic Art. At the graduation gala, he received the Best Artist Award in “What’s Left”, a production that won ALT – National Choreography Competition 2013. In the same contest, he presented his own production, Sound Alchemy, in which he explores the relationship of music, dance and emotion. […]

  2. […] câteva zile în urmă v-am povestit despre audio performance-ul celor de la Ear to Bucharest, care a avut loc vineri î,n fața Teatrului de vară Capitol. Astăzi vorbim despre ce s-a […]

  3. […] Proiectul EartoBucharest, inițiat de Mara Mărăcinescu și Denis Bolborea, propune o hartă sonoră virtuală a ambientului bucureștean printr-o serie de performance-uri și instalații. Una dintre componentele principale ale performance-ului de la Teatrul de vară Capitol a fost un live stream din Parcul Cișmigiu mixat cu sunetele produse de participanții la eveniment și background-ul orașului, peste care Mara a interferat poveștile locuitorilor din zonă în timp ce Denis compunea un beat din vocea lui trecută printr-un Kaoss pad. […]

  4. […] August – Pisica Pătrată – video 1, 2 & fotografii 19 August – EartoBucharest – mesaj 20 August – #FLUID – The Stage is Yours // Aural Eye  27 August – […]

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2020 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account