Air Jordan 5 Metallic – 2000 vs 2016

jordan5-11
Air Jordan au devenit din ce în ce mai competivi, lansând în fiecare weekend un retro pe care orice sneakerhead îl avea pe ‘bucket list’. Pe data de 23 iulie s-a lansat Air Jordan 5 în unul dintre cele mai populare colorway-uri-‘Metallic’, având logo-ul ‘Jumpman‘ înlocuit de cel ‘Nike Air’, la fel ca perechea originală din 1990. Nu am reușit să obținem o pereche de Jordan 5 Metallic OG, dar îi aveam în colecție pe cei din 2000.

jordan5-2

jordan5-1
Despre perechea din 2000 am vorbit într-unul dintre primele review-uri, așa că ne vom concentra atenția asupra perechii din 2016. Reproducerea perechii este una fidelă cu cea originală. Materialele sunt de o calitate foarte bună iar talpa icey blue, lucru ce va încetini îngălbenirea tălpii. Limba 3M este dintr-un material mai dur decât la perechea din 2000, care face purtarea ușor inconfortabilă. Singurele diferențe rămase dintre cele două perechi ( 2000 vs 2016) este dimensiunea logo-ului Nike Air de la spate și tălpicul, acesta fiind negru la perechea din 2000.

jordan5-7

jordan5-8
Ambalajul este apropiat de cel original din 1990, cu mici diferențe la logo. Eticheta cu logo-ul Jumpman lipsește.

jordan5-4

jordan5-6

Momentan, cele mai ‘hot‘ item-uri în materie de sneakers se află sub logo-ul Adidas, lăsând oricărui pasionat de Jordan șansa de a își cumpără relativ ușor perechea din magazin. Asta te face să te gândești dacă aplicarea logo-ului ‘Nike Air’ și producerea perechilor cât mai aproape de cele OG a fost strategia de marketing de la Nike de a revigora linia Air Jordan Retro atunci când produsele nu vor mai fi la fel de populare. Dacă Air Jordan 5 ‘Metallic’ cu logo-ul Nike Air s-ar fi lansat acum 3-4 ani hype-ul ar fi fost unul de neimaginat. Acum în 2016, același produs a stârnit puțin interes față de o pereche Boost.

Care este părerea voastră despre acest trend?

jordan5-5

PS: Nu uitați să dați check la review-urile despre Air Jordan 5 ‘Metallics’ 2000Air Jordan 5 ‘Black Grape’Air Jordan 5/7 ‘Olympics’Air Jordan 5 ‘White / Metallic’ și Air Jordan 5 x Supreme.

Written by Remus Retegan / O Sole Mio

Tags:

Leave a reply (we review all comments)