Ada Kaleh se inspiră din natură pentru a crea un sunet special

Ada Kaleh, pe numele său real Iulian Cuculea, este un DJ și producător român, fondatorul casei de discuri vinyl-only Ada Kaleh România. Techno și minimal sunt ingredientele principale în creațiile lui, însă printre ele își fac loc mai multe influențe și elemente din natură, totul pentru a da un sentiment organic în piesele sale, creând astfel un soundscape imersiv.

10 release-uri poartă numele Ada Kaleh iar printre cele mai interesante se numără: Devotare / Diafan, Introspecție, Zâna Zorilor sau Dene Descris. Pentru coperțile discurilor sale, Ada Kaleh lucrează cu artiști autohtoni precum Anita Frâncu sau Horațiu Lazăr.

Ada Kaleh

Ada Kaleh

Am avut plăcerea de a-l avea ca invitat pe Ada Kaleh în seria feeder insider și am discutat în detaliu despre procesul său de creație, de unde se inspiră și de ce alege să își comprime piesele la 432hz:

“Da, îmi detunez toate elementele cu 8Hz. Nu este un lucru care poate fi explicat în cuvinte, este mai degrabă o senzație, simți altfel rotunjimea sunetului, frecvențele își pierd din ascuțime, se încălzesc. Dacă ar fi să compar, pentru mine 440Hz ar fi agitația orașului care uneori te copleșește și asuprește, iar 432Hz ar fi o poieniță plină de verde și tihnă.
Spațiul acesta de frecvențe îți oferă doar dimensiunile propice în care poți explora sunetul, „mood-ul” și atmosfera sunt create de compoziție.
Da, așa se spune, că 432Hz e frecvența dragostei… dar până la urmă orice faci cu dragoste, transmite dragoste, trebuie doar să ai canalul și frecvența potrivită pentru a trimite mesajul.” – feeder insider w/ Ada Kaleh

Ada Kaleh

Ada Kaleh

Ada Kaleh ne-a transpus într-un univers remarcabil prin live-setul său la evenimentul de lansare a rubricii de interviuri și a feeder insider Booklet #01 (20 Decembrie 2014, Club Eden) iar acum se alătură festivităților feeder insider pop-gallery Joi, 14 Iulie. Ada Kaleh va prezenta discografia sa într-o instalație audio-vizuală inedită.

feeder insider pop-up gallery se desfășoară între 12 și 16 Iulie. Spațiul expozițional Kube Musette va găzdui un preview al revistei insider 02 și lucrări de Ioana SiseaMatei BraneaSaddoIrlo DoidoiPisica Pătrată, împreună cu invitați surpriză din rubrica insider. Vă așteptăm pentru 5 după-amiaze de relaxare creativă, muzică bună și inspirație pe cea mai veche stradă din București.

 

Despre Ada Kaleh mai poți citi:

10 release-uri de la Ada Kaleh care au schimbat soundscape-ul Bucureștiului

feeder insider w/ Ada Kaleh [en]

BTLT: Ada Kaleh, Oana & VJ VLC @ Teatrul de vară Capitol

Ada Kaleh, Sepp – Edith EP

Horatio & Javi Green, Ada Kaleh – Mdma EP

10 release-uri de la Ada Kaleh care au schimbat soundscape-ul Bucureștiului

BTLT: Ada Kaleh @ Dianei 4

Ada Kaleh – Dene descris LP

Romanian Techno only!

POLL: Vote the best release of 2016!

TOP 10 most played feeder sounds

TOP 5 Releases of 2015

 

4 thoughts on “Ada Kaleh se inspiră din natură pentru a crea un sunet special”

  1. DA, neaparat DA,altfel nu se poate, gandul nu se naste degeaba, Asa e vibeul 😉 se poate si cu un phaser (33.33% wet freq:432, attack/release: depinde) ms

  2. Pingback: feeder insider booklet #02 pop up gallery @ Kube Musette – Save or Cancel

  3. Pingback: Ada Kaleh - Nedeslușit în amurg EP [Ada Kaleh România] • Feeder.ro

  4. Pingback: feeder insider @ Kube Musette | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)