Pisica Pătrată înveselește și colorează Bucureștiul

Pisică Pătrată la street delivery 16
Pisica Pătrată la Street Delivery, 2016

De ceva vreme urmărim Pisica Pătrată prin oras cu fiecare ocazie pe care o avem, la Street sau Train Delivery, Galeria H’art, Lente, Kabinet sau Teatrul de vară Capitol.

În 2014 am stat de vorbă în unul dintre primele interviuri din seria feeder insider. Iar în vara lui 2016 am călătorit în universul lui Pisica Pătrată în cadrul proiectului Street Delivery, Teatrul de vară Capitol și feeder insider pop up gallery @ Kube Musette, Palatul Universul și Lente.

Pisica Patrata Cinema MarconiPisica Pătrată intervenție la Cinema Marconi, 2016

“Odată a fost viață în Cinema Marconi. Asta am vrut să subliniem prin intervenția noastră. Că a fost și că mai poate fi viață. Viață culturală. Între aceste momente care sperăm să fie cât mai puțin depărtate unul față de celălalt, am intervenit cu o aglomerare de personaje care par a popula acest loc. În același timp intervenția, se contituie într-un semn de exclamație care să atragă atenția asupra acestui monument pe care suntem pe cale să îl pierdem.

Ba mai mult, chiar când produceam panourile mi s-a spus că materialul pe care vrem să-l folosim este destinat în general colantarării salvărilor. Atunci am spus: păi asta încercăm și noi să facem… să salvăm”- Pisica Pătrată

pisica patrata album fabrikPisica Pătrată Album Pisic apat rata, 2016

Albumul Pisica Pătrată, ediție super-limitată realizat împreună cu Atelier Fabrik, este gata.

Pisica Patrata capitolPisica Pătrată intervenție la Teatrului de vară Capitol, 2016

Pisica Pătrată a revizitat pe 11 August 2016, desenul conceput în 2009 pentru ușa Teatrului de vară Capitol din strada Constantin Mille nr. 13 într-un exercițiu de democratizare a spațiului public, un posibil spațiu cultural.

feeder insider exhibition kubefeeder insider pop up gallery la Kube, 2016

Între 12 și 16 Iulie, Kube Musette a găzduit feeder insider pop-up galleryun eveniment în cadrul căruia au putut fi admirate lucrări de artiști precum Ioana SiseaSaddoIrlo sau Pisica Pătratăvideo-mapping de VJ VLC iar Alcalina și Oana au asigurat un fundal sonor care a creat o atmosferă perfectă pentru a-ți petrecere o seară într-un mod creativ și distractiv.

Irlo, pisica pattaya, saddo feederfeeder insider pop up gallery la Palatul Universul, 2016

În August, feeder insider pop-up gallery, a prezentat lucrările lui Pisica PătratăIrlo, Saddo & Kitră, în sala Eugene Popesco din Palatul Universul.

Pisică Pătrată la H'art 2015Pisica Pătrată atelier de vară la H’art Apendix, 2015

”O redescoperire recentă este penița. Un instrument absolut încântător care cu greu poate fi egalat de un altul. După mulți ani de desen digital, redescopăr frumusețea și prospețimea urmei lăsate de tuș cu ajutorul peniței. Ar fi, desigur, și pensula pe pânză care înglobează multe calități dar care are și multe secrete. Desenul cu ajutorul cărbunelui pe perete, este o altă tehnică recent redescoperită și care mi-a oferit satisfacții speciale. Aș putea aminti, poate și câteva tehnici de gravură, dar din păcate nu prea am avut ocazia să le folosesc, cel puțin nu în ultima vreme.” – feeder insider w/ Pisica Pătrată

Pisică Pătrată la Train Delivery 2014Pisica Pătrată la Train Delivery, 2014
Pisică Pătrată la Lente Cafe 2014Pisica Pătrată la Lente Praporgescu, 2014

Pisica Pătrată e prietenoasă și molcomă, zici că vine din Ardeal și nu din tumultoasa Constanța. E unul din cele mai durabile și cunoscute personaje de pe pereții Bucureștiului și vine, cu această ocazie să se impregneze pe pereții grădinii din Praporgescu 31.” – Lente & cafea

Pisică Pătrată la Kabinet 2014Pisica Pătrată la Kabinet, 2014
Pisică Pătrată la Capitol 2009Pisica Pătrată la Cinema / Teatrul de vară Capitol, 2009

Poate una dintre cele mai longevive și îndrăgite Pisici din București ne privește lung din ușa Teatrului de vară Capitol. Ne bucurăm că încă este acolo și de fiecare dată când trecem pe la grădină ne amintește de potențialul pe care acest spațiu îl poate avea ca hub artistic independent.

pictăm pereți w/ Pisica Pătrată

Sâmbătă, 18 Martie, sunteți așteptați în jungla urbană Lente, unde Pisica Pătrată va picta pereți completând seria începută de Aitch, Cutărică, Kitră, Ada Mușat, Saddo, Pren și Praf de Cretă.

 

Words by ubic
Photos by Alexandra Pandrea, VJ VLC (feeder), Alexandru Iacob (feeder), Save or Cancel
ubic

Leave a reply (we review all comments)