Bursa Gabriela Tudor 2016 în management cultural

Fundația Gabriela Tudor anunță lansarea unei noi burse în management cultural ce va fi acordată în 2016 pentru un tânăr manager/producător/antreprenor cultural la început de drum. Bursele “Gabriela Tudor” lansate de Fundația Gabriela Tudor în 2009 își propun să păstreze vie memoria unuia dintre puținii manageri culturali vizionari pe care i-a avut România. Gabriela Tudor [1957-2009] a fost impresar, manager cultural, consultant artistic, producător, expert & coach specializat în dezvoltare organizațională și în ultimi ani de viață director al Programului Cultural Elvețian în România. Prin toate proiectele la care a contribuit sau pe care le-a inițiat, a avut a avut un rol esențial în dezvoltarea scenei de artă contemporană după 1990. A fost inițiatatoarea primului program de rezidențe artistice la nivel național (www.artistnest.ro), al programul-pilot Phoenix’05 de dezvoltare culturală rurală (http://www.pro-helvetia.ro/main.htm) precum si a multor proiecte in zona dansului contemporan, teatrului, artei comunitare etc. Mai multe informații despre activitatea Gabrielei Tudor pot fi găsite pe site-ul memorial www.gabrielatudor.ro.

Bursa Gabriela Tudor 2016 în valoare de 2.000 Euro, va fi oferită pe bază de competiție și va putea fi folosită ca o micro-finanțare pentru implementarea unui proiect cultural, pentru înființarea unui PFA/ firme private/ ONG cultural, plata taxelor de specializare la un master în management cultural/ stagiu de formare profesională în străinătate, implementarea unui nou proiect cultural sau ca o bursă de mobilitate. Pentru cei interesați să folosească bursa în vederea demarării unui proiect cultural, bursa va include și consultanță gratuită în vederea implementării proiectului cultural oferită de United Experts/ Fundația Gabriela Tudor. Bursierul ce va fi selecționat va avea obligația ca la finalul bursei să-și continue activitatea cel puțin un an în sectorul cultural din România.

Cei interesați de această oportunitate de dezvoltare profesională sunt invitați să completeze și să trimită electronic la adresa de email office@gabrielatudor.ro, dosarul de candidatură în limba romana care trebuie să conțină: formularul de participare (disponibil la cerere), scrisoare de intenție în care să fie menționat modul în care va fi folosită bursa (maxim 1 pagină A 4), o scrisoare de recomandare și un curriculum vitae (maxim 2 pagini A4). În 2016 se va acorda o singură bursă în management cultural, pe baza selecției de dosare, ce va fi realizată de către o comisie formată din Aurora Kiraly, Vlad Tudor și Cosmin Manolescu.  Data limită de depunere a dosarelor de candidatură este 20 iunie 2016, rezultatele selecției vor fi anunțate la începutul lunii iulie.

Pentru informații suplimentare și obținerea formularul de candidatură, cei interesați sunt invitați să trimită un mesaj electronic la adresa office@gabrielatudor.ro, persoană de contact Cosmin Manolescu.

Bursa Gabriela Tudor este singura bursă în management cultural din România. A fost lansată de Cosmin Manolescu & Fundatia Gabriela Tudor/United Experts cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elvetian, l-a puțin timp după dispariția Gabrielei Tudor. În perioada 2009 — 2012 bursa Gabriela Tudor a fost realizată în parteneriat cu Fundația Rațiu din Marea Britanie, body>data>space și a constat într-un stagiu de dezvoltare profesională de 4-6 săptămâni la Londra, București și Los Angeles de care au beneficiat Corina BuceaRaluca PopMihaela IonIrina Cios (curator, rezidență în Los Angeles) și Ben Pryor (curator și manager american, rezidență în România). Bursă în 2013 a fost acordată lui Jean-Lorin Sterian pentru organizarea primei editii a festivalului HomeFest și Ioanei Calen pentru proiectul Modulab, bursa fiind oferită în parteneriat cu Maria Rus Bojan & Fundația Project Stiching din Amsterdam. În 2014 bursa a fost acordată lui Miki Braniște (director festival Temps d’Images) și coregrafei Catherine Gallaso din New York care au beneficiat de o rezidență la New York, respectiv la București, ambele realizate cu sprijinul financiar al Fundației Trust for Mutual Understanding, în parteneriat cu New York University/ Tisch School for the Arts. In 2015 bursa i-a fost Cristinei Bogdan pentru proiectul ODD Theory.

Leave a reply (we review all comments)