15 alternative la localurile din centru

15 alternative la localurile din centru

Bucureștiul nu duce lipsă de localuri dichisite, amenajate cu mult curaj și bun gust după teme inedite, primitoare și liniștite sau, dimpotrivă, pătrunse de o vervă molipsitoare. Și ce satisfacție poate fi mai mare decât aceea de a descoperi un loc de suflet ascuns pe străduțe fără pretenții, sau la colțul blocului, gata să-ți îndeplinească orice dorință spontană de ieșire? Am pregătit o listă cu 15 localuri de cartier pentru cei dornici de o pauză de la aglomerația din centru. Cum ar fi să vă puteți bucura de tot ce are centrul orașului mai bun de oferit, la doi pași de casă?

UPDATE: Check out a new list of 80+ Fresh Places to Enjoy a Great Time and Awesome Cooking in Bucharest [2019]

Modelier

Modelier

Dacă nu v-ați convins până acum să vizitați atelierul urban din str. Duzilor nr. 12să știți că the clock is ticking: în urma concursului lansat luna trecută, Modelierul se pregătește de o schimbare de imagine. Până vine momentul să fim nostalgici, entuziasmul e în toi – ca și pofta de burgeri bine făcuți, halbe înspumate și seri zgomotoase.

Lente & Șotron

Lente & Șotron

Locul de joacă pentru adulți de pe bd. Pache Protopopescu nr. 20 e locul perfect pentru ieșirile cu prietenii: seri tematice care alungă orice apatie, boardgames de care nu te poți dezlipi cu orele, mâncăruri aromate ce combină inedit ingredientele, totul într-un decor plin de culori și energie.

La Trenulețe

La Trenulețe

Următoarea oprire: b-dul Unirii nr. 69. Alegi stațiunea montană preferată (sau în care nu au năpădit deja turiștii), compostezi biletul după placul inimii, chemi harnica Drezină și până să te obișnuiești cu peisajul a și apărut trenul tău personal, încărcat cu pahare, cești, sticle sau snacks-uri. La Trenulețe ești în același timp călător, controlor și conductor. Traseul feroviar ce străbate micul local e construit cu migală, iar experiența e deopotrivă impresionantă și amuzantă.

Ceai la Cinci

Ceai la Cinci 

Dacă ai norocul să găsești drumul spre str. Olimpului nr. 13, poți fi sigur că restul zilei tale va fi liniștit, dulce și aromat, punctat cu ceaiuri îmbietoare, dulciuri tentante și chiar prieteni noi, care au ales hostelul ce străjuiește ceainăria pentru șederea lor în capitală. Ne e greu să ne hotărâm ce ne place mai mult: interiorul magic și vibrant sau grădina spațioasă, în care tronează o iurtă psihedelică numai bună pentru evadări din cotidian?

Frudisiac

Frudisiac

Unul dintre meritele design-ului nordic (și unul dintre motivele pentru care ne-am petrecut multe dimineți la Frudisiac) este că aduce instantaneu mai multă claritate și concentrare. Acest sanctuar al micului dejun fericit de pe Intrarea Bitolia nr. 4 aduce în plus mireasma îmbătătoare Drop Coffee și un vibe prietenos cu care am da startul fiecărei zile.

Switch.eat

Switch.eat

Cei mai decadenți burgeri i-am mâncat pe str. Horei nr. 34. Pe lângă cele 8 feluri perfect echilibrate, Switch.eat prezintă săptămânal câte un burger special, cu ingrediente insolite în combinații de neuitat. Experiența culinară e completată de sosuri Remia și sriracha, precum și de beri gustoase pentru cunoscători.

Ceainăria Infinitea

Ceainăria Infinitea

Aflată în fruntea topului teraselor, ceainăria cochetă de pe str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7 nu mai are nevoie de nicio prezentare. Localul recreează atmosfera chic tipic franțuzească și îi transportă pe cei care îi calcă pragul înapoi în La Belle Epoque.

DESCHIS Gastrobar

DESCHIS Gastrobar

Visual Playground ne-a prilejuit prima vizită de anul acesta pe Splaiul Unirii nr. 160, unde am petrecut nenumărate nopți sub stele vara trecută. Rooftop-ului i s-a adăugat un spațiu indoor luminos și fresh, așa că nu mai trebuie să verificați prognoza meteo înainte să plecați de acasă.

Restaurant DaDa

Restaurant DaDa

“Design contemporan, mâncare imaginativă, atmosferă happening sunt cuvintele cu care se descrie restaurantul fusion de pe str. Matei Voievod nr. 94 bis. Dacă interiorul avangardist şi sofisticat, centrat pe lumea modei, ar putea să pară puţin intimidant, terasa intimă vă va cuceri negreşit.

Seneca Anticafe

Seneca Anticafe

Ne place conceptul Seneca Anticafe, spaţiul de lucru, dezbatere şi relaxare de pe str. Arhitect Ion Mincu nr. 1 care pune preţ pe timp, nu pe lucruri. Cei 8 lei/oră se traduc într-un spaţiu prietenos, o bibliotecă generoasă, ateliere, proiecţii, jocuri şi discuţii animate la ceai.

FORM

FORM

Strada Vasile Lascăr nr. 173 adăposteşte un spaţiu multifuncţional care vă va sensibiliza papilele gustative cu o experienţă de fine dining perfect pusă la punct, în care orientul se întâlneşte cu occidentul. Grădina FORM etalează aceeaşi sofisticare de bun gust, iar varietatea băuturilor înseamnă că nu veţi rămâne însetaţi indiferent de momentul zilei sau de stare.

Pallets Concept Bar

Pallets Concept Bar

Pe str. Vasile Stroescu nr. 40 am descoperit un local-sufragerie cu mobilier DIY şi atmosferă jazzyQuiz nights, jam sessions, boardgames şi seri de film fac ca fiecare vizită la Pallets să fie deosebită.

Hashtag Pub

Hashtag Pub

Cu toate că nu şi-a deschis de mult porţile, pub-ul de la Șoseaua Mihai Bravu nr. 32 s-a făcut deja remarcat datorită felurilor delicioase de pizza la cuptor cu lemne. Ne-a plăcut designul minimalist al locului, dar grădina retrasă şi liniştită a fost cea care ne-a atras mai degrabă atenţia.

Coftale

Coftale

Vreţi să deveniţi experţi ai cafelei? Pe str. Profesor Ștefan Mihăileanu nr. 42 vă aşteaptă specialităţi pregătite cu talent şi baristas dornici să vă împărtăşească povestea fiecărei ceşti. Bonus: micul dejun se serveşte la orice oră.

Ota

Ota

Supele de pe str. Dr. Staicovici nr. 26 sunt faimoase printre bucureşteni, ca şi petrecerile intime care trezesc la viaţă casa Ota. Nu uitaţi să treceţi şi pe la mansardă – Galeria 26 găzduieşte adeseori expoziţii alternative.

Words: Violeta Năzare
Photos: VJ VLC, Modelier, La trenuleţe, Ceai la Cinci, Frudisiac, Switch.eat, Ceainaria Infinitea, DESCHIS Gastrobar, Restaurant DaDa, Seneca Anticafe, FORM, Pallets, Hashtag Pub, Coftale

Lists

7 thoughts on “15 alternative la localurile din centru”

  1. Pingback: 43 de locuri drăguțe în București care aduc un aer fresh • feeder.ro

  2. Pingback: 73 cool alternatives for hanging out in Bucharest | | Feeder.ro

  3. Pingback: POLL: Care sunt cele mai fresh localuri din 2016, în București? | | Feeder.ro

  4. Pingback: Bârlogurile ursului feeder în perioada iernii | | Feeder.ro

  5. Pingback: 43 de locuri drăguțe în București care aduc un aer fresh | | Feeder.ro

Leave a reply (we review all comments)