Atelier de scenaristică: de la idee la scenariu de lungmetraj

atelier scenaristica

Regizorul Igor Cobileanski și scenarista Cecilia Ștefănescu îi antrenează pe cei pasionați de cinema pentru a ajunge de la ideea de film la scenariul de lungmetraj. Timp de 3 luni, la atelierul de scenaristică „Play” se vor discuta regulile și tehnica scrisului pentru film, pe de altă parte participanții vor primi feedback pe măsură ce scenariile lor se dezvoltă.

Atelierul se va desfășura la București, pe perioada verii, între 8 iunie și 25 august 2016. Vor fi admiși cel mult 15 participanți, care vor lucra la curs fiecare pe un scenariu de lungmetraj de ficțiune.

Apropo de scopul atelierului, Cecilia Ștefănescu scrie: „Dacă filmul e divertisment, atunci şi scrierea unui scenariu ar trebui să conţină nu numai ideea de profesionalism, dar mai ales cea de plăcere. Iar scopul unui atelier de scenaristică nu e doar acela de a-ţi dezvălui bucătăria din spatele scrisului unui scenariu, ci mai ales de a te face să-ţi placă cinemaul cu adevărat, graţie sau în pofida faptului că îi cunoşti ingredientele.”

Cei care vor să participe sunt invitați să trimită până pe 20 mai o idee de film de lungmetraj la adresa simina [at] revdepov.ro, într-un mail cu subiectul „Atelier de scenaristică 4”. Spre deosebire de anii trecuți, nu se mai face o preselecție, locurile se ocupă în ordinea înscrierilor. Atelierul costă 1300 lei (plătiți în două tranșe) și are 24 de întâlniri a câte 2 ore, 2 întâlniri pe săptămână. Pentru mai multe detalii despre atelier, intrați pe revdepov.ro/ateliere/scenaristica.

Atelierul organizat de Club Revdepov e la a patra ediție și se adresează scenariștilor aflați la început de drum, care vor să învețe din experiența celor doi tutori. Igor Cobileanski este cunoscut pentru scurtmetrajele Sașa, Grișa și Ion, Când se stinge lumina, Plictis și inspirație și lungmetrajele Tache (TV) și La limita de jos a cerului, ultimul considerat cel mai bun debut de juriul Premiilor Gopo anul acesta. De asemenea, a colaborat cu HBO pentru regia serialului Umbre. Cecilia Ștefănescu este scriitoare și scenaristă – romanul Legături bolnăvicioase a fost ecranizat după scenariul său în 2006, de Tudor Giurgiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads